Румен Радев: Надявам се г-н Главчев да си дава сметка за щетите, които нанася

Нормално ли е през ден да сменяме министър, попита президентът
Обновена: 17 апр 2024 16:05 | 17 апр 2024 16:02, Нели Христова
169
Румен Радев: Надявам се г-н Главчев да си дава сметка за щетите, които нанася
Снимка: БГНЕС

Надявам се г-н Главчев да си дава сметка за щетите, когато изпълнява щенията на своя партиен началник.

Така президентът Румен Радев коментира предложенията на служебния министър-председател за рокади в изпълнителната власт, предаде репортер на БГНЕС.

Още по темата
Радев припомни, че когато той е назначавал служебни кабинети, партиите не са можели да си помислят за подобно вмешателство.

За МВнР стана ясно, но кой поръча смяната и на земеделския министър, попита Румен Радев.

Нормално ли е през ден да сменяме министър, каза още държавният глава.

Няма да се бъркам в решенията на министър-председателя за състава на служебния кабинет, но ще настоявам и той да си спази обещанието, че ще предложи кабинет равно отдалечен от всички партии. В петък ще поканя г-н Главчев да обсъдим неговите предложения, които не могат да включват заместник-председатели на политически партии, каза още Румен Радев по адрес на предложението Даниел Митов да оглави външно министерство.

Има множество дипломати с качества да са министри, така че винаги може да се намери достоен кандидат, подчерта Радев.

Премиерът Главчев предложи рокадата в МВнР седмица след встъпването в длъжност на служебната власт. Това стана чрез прессъобщение от пресслужбата на МС, изпратено късно вечерта в понеделник.

Даниел Митов към момента е депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС, той е и зам.-председател на партията. Бил е служебен външен министър в кабинета "Близнашки" и във второто редовно правителство на Борисов.

На 9 април дипломатът от кариерата и посланик в Черна гора Стефан Димитров пое поста на министър на външните работи в кабинета "Главчев", макар първоначалната кандидатура да беше Ивайло Ценов.

Вчера Главчев поиска смяна и на министъра на земеделието Кирил Вътев, който запази поста си от предходния кабинет и в служебния. Главчев предлага длъжността да заеме Георги Тахов, а като мотиви се изтъква продължаващото напрежение и недоволство в аграрния сектор.

Днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи като съвпадение смяната на външния министър Стефан Димитров с Даниел Митов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На Главчев фамилията му отива, прилича ми на герой от сатирата на Алеко Константинов, там с дисагите... сещате се :))
24
3
 
16
 
! Отговори
Vihrogon преди 1 месец
"Къде е Кирчо? Техните го търсят да го бият..." Тази реплика от филма "С деца на море" е много актуална към днешна дата. Щеше да е смешно ако всичко това не беше на наш гръб. Зор да се променя конституцията, зор... И всички ние му плащаме заплата на Кирчо? За да ходи и да ака... и маже
23
6
 
3
 
! Отговори
България е Украйна преди 1 месец
Комунистическа Украйна инаше 52 000 000 граждани. Демократична УС няма и 20 000 000. Демографска катастрофа. Както и в РБ. Неизбежно следва нов Народен съд.
22
4
 
3
 
! Отговори
Американ преди 1 месец
Аз подкрепям Байдън и САЩ.Гробарите са руски марионетки кой построи руски поток и ощети България?!
21
10
 
3
 
! Отговори
1111 преди 1 месец
Какви щети точно нанася Главчев ?!?! На кого нанася щети , на онези , които и без друго се сринаха или на онези , които не могат или не искат да качат %-ти ?!?Очевидна е категоричната подкрепа за ББ и ГЕРБ и предстояща победа на изборите , както и на следващите и по-следващите.Когато говорим за щети , щетите нанесени от фат мака РР и болшевишките му копои са изключително тежки , дори брутални и ще ни тровят живота още поне 4 години .Чупка вееее , Zлодей !!!!
20
0
 
9
 
! Отговори
То бива панаири преди 1 месец
ама тия избори ще са най-грандиозните панаири тъй както е тръгнало. Първо, променят конституцията, така че заемащия длъжността "президент на република България" да може да избира от ограничен списък, изготвен от последното НС. После, избраника не искал да заема позицията, а променилите конституцията се оплакват от промените в конституцията. С 300 зора, избраника приема поста на временен премиер и на своя глава започва да сменя министри. У-НИ-КАЛ-НО!
19
2
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Какво ревете, про'с'таци неграмотни? ВИЕ избрахте и шарлатаните дето промениха Конституцията, и Тиквата. Факт.
18
0
 
11
 
! Отговори
Декомунизация преди 1 месец
На гробарите и мутромилицюнерите фашисти
17
1
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До МADRI/9 "Боко звъни през ноща на Главатаи му казва какво да прави и че ги принуди да го направи и тоя не мака втора покана и изпълнява.Е какво е това сламен човек." - е и? В демократична холандия шефът на Юнилевър звъни на премиера Рюте в 6 сутринта да му каже какви решения да се приемат същия ден. Документирано, както и че Рюте е предложил исканията да се изпълнят. Европейски ценности. Какво ревеш?
16
2
 
10
 
! Отговори
Истинското име на преди 1 месец
Главчев е Главанак ефенди.
15
1
 
11
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 месец
Голям майтап! С тези новите промени в конституцията избихме рибата!
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ооо,да,дава си сметка,ама ако не слушка вожда,ще бъде уволнен след изборите от сладката си службичка.
13
0
 
3
 
! Отговори
Демократ преди 1 месец
8 Знаеме бе спокойно нищо няма проблем
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кви щети,всички ПП министри вън от това правителство ,как ПП бяха на власт 9 месеца с хора от ПП и ДБ ,и що сега герба да не прави същото ,плюс ПП са предатели на българския народ ,г-н президент подпишете указа долу ПП и ДБ
11
8
 
4
 
! Отговори
мммдааааа преди 1 месец
най-непоправимите щети нанесе зеления чорап с неговите чалгарски протежета, после умник киро, вкара държавата в непоправима политическа криза, малкото юмруче викаше мутри вън, а се оказа най-голямата мутра, временно правителство подписва 20 годишни договори и т.н.....съд и затвор!
10
4
 
7
 
! Отговори
Краси Петрофф преди 1 месец
И пълна декрувозиация и депредерастиазция на България! Да започнат от ПП и ДБ - там е котилото
9
7
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Румене, много имаш да ни се реваншираш на българите задето докара про100 Киро и тайфата му. Покрай тях се налепиха и генерали, и пинокиовци, денички, хазарти, пейковци, настимирчета и прочие. Тия кавали възкресиха Боко, натвориха такива безумици, о(раха Конституцията и продължават да създават повече проблеми отколкото решения. Не знам как я мислиш, но сам се постави в тази патова ситуация. На мен не ми харесва всеки да (ере, а никой да не носи отговорност. Опичай си акъла, г-н Президент!
8
1
 
8
 
! Отговори
МADRI преди 1 месец
Боко звъни през ноща на Главатаи му казва какво да прави и че ги принуди да го направи и тоя не мака втора покана и изпълнява.Е какво е това сламен човек.
7
7
 
2
 
! Отговори
Внимание опасност! преди 1 месец
КГБ ви записва! В Кремъл готвят нов Народен съд за агентите на западния капитал. Тръмп е за.
6
4
 
2
 
! Отговори
Краси Петрофф преди 1 месец
пълна денацификация на руските украйнини!