Денков: Кирил Петков счупи маса, защото Борисов започнал да говори лъжи

ПП били изненадани, че Пеевски е поел ръководството на ГЕРБ
19 апр 2024 07:37, Нели Христова
325
Денков: Кирил Петков счупи маса, защото Борисов започнал да говори лъжи
Снимка: БГНЕС

Една от големите изненади по време на деветмесечното съвместно управление между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ била, че "Пеевски оперативно е поел ръководството на ГЕРБ" - това каза бившият премиер Николай Денков (ПП-ДБ) в интервю за "Свободна Европа". В "Студио България с Генка Шикерова" той разказа как, отивайки на срещи с Борисов, до него неведнъж седял Пеевски и как думи на Денков пред Мария Габриел стигали до съпредседателя на ДПС.

Голяма изненада за нас бе, че се оказа, че Пеевски оперативно е поел ръководството на ГЕРБ. Ние отиваме на среща с Борисов и до него стои Пеевски. "Още на първите срещи, които бяха с Борисов, той го канеше. През тези месеци 80% от времето разговора беше с Пеевски, не с Борисов", разказва Денков.

Той отбелязва, че ДПС не са били част от споразумението: "Нашето споразумение с ГЕРБ бе, че ние ще управляваме с тях. Пеевски трябваше да се появява там, където са необходими две трети, за да видим как да осигурим промените в конституцията, обсъжданията за част от регулаторите и т.н."

На въпрос дали от "Продължаваме промяната - Демократична България" са попитали Борисов защо това се случва, Денков отговори, че в началото на взаимодействието с него един-два пъти му казали, че това е странно.

В един от случаите Денков направил коментар пред Мария Габриел, че този тип срещи не са най-продуктивните, а след няколко часа му се обадил Пеевски да пита защо е казал такова нещо. Бившият премиер предположил, че Габриел вероятно е предала думите му на Борисов, а той на свой ред ги е препредал на Пеевски.

Денков потвърди неотдавнашните си думи, че смята съпредседателя на ДПС за "най-голямото зло, което се случва на България". Според бившия премиер Бойко Борисов и Делян Пеевски са се уплашили от реформите, които трябвало да се реализират. "В един момент осъзнаха, че оттук нататък те не са готови да продължат с това, за което се бяхме договорили като управленска програма", каза Денков.

Той изказа и теза, че руските интереси също свързват Борисов и Пеевски. "Няма никакви съмнения, че действията около "Турски поток" бяха съвместни между двамата. Всъщност тях много неща ги свързват. Част от тези неща са свързани със съобразяване с интересите на Русия, в някои случаи в ущърб на българските интереси", смята Денков.

Денков каза още, че с договора с "Боташ" същото вече може да се каже и за президента Румен Радев.

"Това е действително изключително неприятен договор, виждал съм го. Не можех да кажа всичко, защото там част от нещата са поставени като търговска тайна, но сега около парламентарната комисия взеха да излизат фактите и те също показват, че българският интерес всъщност е предаден на една турска фирма и ние си плащаме за това, което е супер скандално", каза бившият премиер.

На въпрос има ли договора с "Боташ" общо с Русия, Денков каза, че се знаело, че "така както през "Турски поток" идва руски газ през България към други европейски държави, всъщност и по други линии може да влиза руски газ, включително и втечнен природен газ към Турция".

"Много лесно могат да бъдат представени различни партиди по едни или по друг начин. Така че, не знам точно какви са били мотивите на президента, но резултатът е изключително лош за България".

Според Денков имало и съмнения по отношение на контрабанда на руско гориво през България към Украйна. "Има информация за такива неща, там вече сигурно си струва да бъде разследвано и да се види кой и как е участвал", каза още бившият премиер. Денков уточни, че руското гориво най-вероятно е смесвано с друго. За първи път той научил тази информация от украинския посланик в България, след това тя започнала да се проверява от ДАНС.

Относно динамиката на отношенията между доскорошните некоалиционни партньор Денков разказа за случай, в който Кирил Петков счупил маса, защото Борисов започнал да говори лъжи:

"Всеки ден си беше борба. Тази идилия, която се опитват да ни пуснат като мъгла - как ние много сме се разбирали, е пълна глупост. Това е истината. Историята със счупената маса, която сте чули, аз бях там. Кирил Петков счупи масата в кабинета на Борисов, защото Борисов започна да говори някакви лъжи. Всеки ден се борехме, за да можем да вървим по пътя, който беше важен за нас".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Извинете, но и Исус Христос, при вида на окупираната от търговците църква е хвърлял и чупил маси, обръщал сергии и крещял Вън, търговците от храма! Не че сравнявам К.Петков с бог, но кой смее да обвини Исус в агресия и неспособност да се владее емоционално? Абсурдно е!!
284
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разбирам какво е било в съзнанието на КП, за да счупи масата, когато е чул поредните лъжи на Борисов. Това само потвърждава неговата безкористна природа и непримиримостта му към мафията в държавата. Последната нагла лъжа на Борисов беше, че никой не обслужвал по-добре интересите на Русия, колкото ППДБ....Това е цинично.
283
0
 
4
 
! Отговори
Харакиро... преди 1 месец
...просто се подлъзна и падна от парапетя, щото кокоро отзаде леко го натисна, после падна и счупи масата на хората. Абе внимавайте, бе -> то любовта е хубаво нещо, ама вашето вече не се търпи. И лена набедихте покрай вашите заигравки...
282
0
 
2
 
! Отговори
Anonimna преди 1 месец
Дано луканките от масата дойдат при мен. Както знаете, нещата са относителни :))
281
1
 
3
 
! Отговори
Наглост ППДБ преди 1 месец
Лорер които въртят частен бизнес и пътуват по света на държавна сметка, ползвайки служебното си и положение, питат : "Защо точно сега?" Защо службите сега проговарят. Ами, защото иначе не можеше некой да мръдне ППДБ от власт, тъй като са овладели държавата с мафията и са до колене в криминала, във врзки с трафиканти, и престъпници. Трябва ли, службите да ви говорят на ухото, кой е корумпиран и кой, не, за всеки един от вас? Все друг им е виновен на ППДБ. Косата му е побеляла защото остарява.
280
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Денков, Глафчо не става за *** за зеле. Връщай се по-бързо, че този ще досъсипе де що е останало.
279
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТОЗИ САПУНЕН АКАДЕМИК НЕ СЕ ЧУВА КАКВО ГОВОРИ. БОРИСОВ ЩЕ ОСТАВИ ПЕЕВСКИ ДА КОМАНДВА ГЕРБ. НЕБИВАЛИЦИ. А ТОВА, ЧЕ КИРО Е НЕАДЕКВАТЕН И ПОД ВЪЗДЕЙСТВИЕ НА ОПИАТИ Е ЯСНО. ВИДЯХМЕ ГО В НС. ТОГАВА СЕ МОЛЕХА НА БОРИСОВ, А СЕГА ПАК СА ПРОТИВ НЕГО. НЕ ХАРЕСВАМ БОРИСОВ, НО КИРО, АСЕН, ЛОРЕР, ХРИСТО, АТАНАС, НИКОЛАЙ, ЛЕНА НЕ ГИ ПОНАСЯМ. ТЕ СА НЕГРАМОТНИ, НАГЛИ, ЛЪЖЛИВИ И СЛУЖАТ НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА, СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ.
278
1
 
8
 
! Отговори
Габи преди 1 месец
На какво и колко е бил Киро, когато е чупил маси. Денков няма акъл да прецени, че тово не е за хвалене, а за порицание.
277
1
 
8
 
! Отговори
Габи преди 1 месец
Като слушам и гледам Денков си задавам въпроса как и кой в България може да стане академик?Този човек показва низша елементарност в поведение, говорене и унезително лъжене. Простотии като неговите не се чуват и от клошарите на женски пазар.
276
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дерьмо-кратите акъде ми е денкоф, простото кирчо и аскофското кокорчо са от тези, които винаги изплуват най-отгоре на водата
275
3
 
10
 
! Отговори
Денков преди 1 месец
Молеца и Киро лъжата са няма такива *** и б..уши!
274
3
 
19
 
! Отговори
Хитрец! преди 1 месец
Не се подигравайте с Денков, той е уникален хитрец! Ще взима една пожизнена пенсия като академик и още една - като бивш министър-председател. Общо - поне 14 000 лв. И не го е срам, наслаждава се на хитростта си!
273
0
 
13
 
! Отговори
Хемус преди 1 месец
По-скоро Кирчо като го знам,какво представлява е преплел краката и се е подпрял на масата и от там е трьгнала приказката
272
1
 
15
 
! Отговори
Путин. преди 1 месец
Бойко. Да. Беше. Му. Разбил. Муцуната. За. Какъв. Се. Мисли. Кирил. Петков. Пп. Дб. Сте. Бита. Карта. Искам. Да. Видя. След. Изборите. Как. Гледаме. Като. Насрано. Дете. Маикаси
271
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обаче не се изненадаха, че шиши пое ръководството на променливите от пп-дб.
270
1
 
18
 
! Отговори
А познайте преди 1 месец
Изденков, който сам се назначи академик и още не може да повярва, че не е политически фактор ръси ли ръси опорки. Сега на Бокича се е паднало да върне на харвардските, измислени герои за ареста. Така ще ги сготви и то грамотно, че със сигурност ще се страхуват за престоя си в ареста, защото от много акъл и надменност се самозабравиха и има неоспорими доказателства годни за съд и присъди. Стоят като истерици и напикани мушката и не знаят от къде ще ги подхванат. Не без основание
269
14
 
8
 
! Отговори
да ама не преди 1 месец
трябвало е да чупи на банкянския картоф носа а не масата.
268
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е ГА ТИ И ГЛУ ПА ЦИ ТЕ ЩОМ Б Б ГИ НАПРАВИ ЗА СМЯХ !
267
3
 
23
 
! Отговори
Петър преди 1 месец
Кири Простото,Василев и Академичето се оказаха най големите лажци!!!
266
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Той си счупи и езика от лъжи. Сега фъфли и едно изречение не може да конструира.