Главчев: Предложих на президента да поема поста на външен министър

Служебният премиер очаква действия от страна на президента
Обновена: 20 апр 2024 12:57 | 20 апр 2024 12:23, Елка Василева
244
Главчев: Предложих на президента да поема поста на външен министър
Кадър: БНТ

Предложих на президента да поема поста и на външен министър. Това каза служебният премиер Димитър Главчев.

По думите му подготовката за изборите върви много добре.

Още по темата
"Няма да има смяна на външен министър. Вчера водихме разговор с президента Радев и аз му предложих аз да поема Външно министерство. Ако издаде указ да поема Министерството на външните работи, ще нося политическа отговорност и за Външно. В сегашния състав с министър Димитров цялата политическа отговорност я поема президентът Радев. Очаквам действия от негова страна, не знам кога ще отговори", заяви Димитър Главчев.

Имаме комуникация с министър Димитров, но както старите хора са казали „Доверието е като душата, веднъж напусне ли, няма връщане“, каза още Главчев.

Той отказа да коментира изказвания на политически партии, визирайки изказването на ПП-ДБ, че служебното правителство е на президента, ГЕРБ и ДПС.

"Върху мен е цялата отговорност за организация на изборите - дали ще е в чужбина, дали ще е в България, важното е да имаме честни избори", каза още Димитър Главчев.        

Преди дни служебният премиер Димитър Главчев предложи Даниел Митов да заеме поста на Стефан Димитров във външното министерство.

Вчера Даниел Митов оттегли пред премиера номинацията си за служебен министър на външните работи.

В предаването „Панорама“ на БНТ служебният премиер Димитър Главчев посочи като причина за поисканата смяна на министъра на външните работи по-трудната комуникация със сегашния служебен министър Стефан Димитров, която в извънредни ситуации като тази с нападението на Иран с дронове срещу Израел е важна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Такава безпардонна самовлюбеност, каквато ни се демонстрира през последната година от редица високопоставени лица, не си спомням да е имало! Зараза някаква! Щом Борисов може, що да не може Христо, що да не може Кирчо, що да не може Главчев, що да не може Пеевски, що да не може Денков.... като клонирани. Ум да ти зайде! Съвсем по натовски обеазец! Безскрупулни рупори на сатаната.
167
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отивай си в свинарника в Банкя!
166
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре че, пРездеинтът няма да се хване на главата на този ГЕРБерски мушморок! Аз бих предложил да ти подпише указ за изхвърляне от МС.
165
1
 
20
 
! Отговори
До 156 преди 1 месец
До Анонимен какъв мъж е, когато в ефир го командари и заплашва Борисов, и Главчев незабавно изпълнява. Такива хора нямат място в правителството.
164
3
 
2
 
! Отговори
Фин преди 1 месец
Допълнително занимание през свободното време. Пък може и да свърши повече работа.
163
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предложих на президента да поеме поста на външен министър
162
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нинова и Възраждане бяха напълно прави да искат ОСТАВКА на това ГЕРБерско мекотело!
161
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Глафчев ти си мария габриел 2 !! НЕЗАБАВНА ОСТАВКА! ДОЛУ ПРЕСТЪПНАТА ШАЙКА!
160
1
 
5
 
! Отговори
Камила преди 1 месец
Няма хора :)
159
0
 
9
 
! Отговори
Shark преди 1 месец
До 145.Ми не, не е свършило. Щом се мълчи и се гласува за ГЕРБ, значи не е свършило. И като се знае че манипулират вота, защот няма реакция. Само приказки из форумите не означава, че търпението се е свършило. Хората масовмо са овце. Много от тях са овце, зависими от Бойко, т.е. двойни овце. Така че нищо не се е свършило и нищо няма да има различно.
158
0
 
13
 
! Отговори
читател преди 1 месец
Давай Главчев покажи им на какво си способен ! Ти си човека правителство,нямаш нуждаот министри.
157
0
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Става все по-очевидно,че Главчев е на дистанционно управление от Банкя.Сигналите подавани от ББ са толкова разнопосочни,че служебния премиер се ошашави.Твори нелепица след нелепица.Сега искал да става външен министър.
156
1
 
16
 
! Отговори
Алексия преди 1 месец
Поредната кукла на конци!!! ПАРОДИЯ!!!!
155
0
 
11
 
! Отговори
До 56 преди 1 месец
До АнонименКакто се е засилил, като нищо Главчев ще оглави всички министерства. Чака сигнал от Борисов. Засега ябълката на раздора е външно, където са големите аспирации на боса, овладял парламентарната комисия по външна политика.
154
0
 
3
 
! Отговори
Указ преди 1 месец
"Аз съм ***" замени "Аз съм българче". За какво ни е външно министерство, кой представлява?
153
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДО 147 МУТРИТЕ ОТ 3 ГОД УПРАВЛЯВАТ А БЪЛГАРИЯ Е НАНИКЪДЕ 147 МОЖЕШ ЛИ ДА ПРОУМЕЕШ
152
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това външно го направиха на нищо. Упражняват се неподготвени за там хора. Първо Габриел, след това се натискаше бившия Денков, а сега и служебния Главчев. Имам чувството, че тези хора са шегаджии, майтапят се с външно, опитвайки се да конкурират дипломатите от кариерата. Проблемът е, че това е свързано с имиджа на държавата, с външните партньори, и няма място за такива политически майтапи.
151
3
 
2
 
! Отговори
Картинката ?? преди 1 месец
Главчев е на мястом където се отбелязва нахлуването на далечни и незнайни чужденци в нашата енергетика. Необходимо е населението да бъде уведомено, че фирмата"Уестингйаус" си променя собствениците, което говори за нестабилно финансово състояние. Също:евтиният уран за Франция свърши, донорът Африка изгони и французи, и америмканци. Днес се изтеглиха и военните на САЩ от Нигер. На базата на суперевтин уран Франция беше конкурентноспособна, даже определяше пазара на ток в Европа. Още малко и край!
150
5
 
9
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
Прибирам се от центъра и за пореден път съм убеден,че нашата София е едно много по красиво място откакто флекса наряза на парчета паметника на съветската армия и го изхвърлихме за скрап:):):)
149
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главчев, вземи всички министерства, ако си мъж!