Предизборната стратегия на ПП-ДБ: В търсене на коалиция "Анти Пеевски"

Според Христо Иванов целта е да не се върне Империята на страха
21 апр 2024 13:10, Петър Бойчев
158
Предизборната стратегия на ПП-ДБ: В търсене на коалиция "Анти Пеевски"
Снимка БГНЕС

Предизборната стратегия на ПП-ДБ ще бъде концентрирана в търсене на коалицията "Анти Пеевски". Това обяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов в "Неделя 150" по БНР.

"Нашата цел е да спрем Пеевски да презареди своето влияние в прокуратурата, службите, съдебната власт и регулаторите. Това е целта на ПП-ДБ и това предлагаме на избирателите", каза Иванов. „Това е фундаменталният въпрос за функционирането на републиката. Това е връщане на Империята на страха. Следващото издание на тази система ще бъде много по-брутално от 2017 година“, предупреди синият лидер.

"Пеевски е абсолютното зло", каза преди 10 дни бившият премиер академик Николай Денков в интервю за "Файненшъл таймс". Тази седмица пред "Свободна Европа" Денков влезе в детайли, като разказа, че още в началото на съвместното управление на ПП-ДБ с ГЕРБ при всеки опит за среща  Бойко Борисов той се явявал заедно с Делян Пеевски.  

На въпрос към Христо Иванов в БНР, защо след като сега съпредседателят на ДПС Делян Пеевски е толкова критикуван, ПП-ДБ е работила с неговата партия в изминалите месеци, Иванов отговори: "ДПС даваше знаци, че не иска повече да е проблем, а иска да е част от решението. Това стана при Мустафа Карадайъ, при друго ръководство. Затова бяхме готови да обсъждаме с тях отделни реформи, част от нашата програма. Когато стана ясно, че Пеевски иска да получи право да определя състава на органите на съдебната власт, да има мнозинства в регулаторите, да си запази контрола в тях, чрез мнозинства, които създава, се стигна до разрива".

Като основна цел на ПП-ДБ след изборите Христо Иванов посочи спирането на стремежа на Пеевски да удържи статуквото и "да презареди своето влияние в прокуратурата, съдебната власт, регулаторите и службите". И уточни, че дали биха си сътрудничели с ГЕРБ зависи от тяхното отношение към съпредседателя на ДПС. "ГЕРБ трябва да се определи какво ще прави.

ГЕРБ трябва да решат накъде ще тръгват, дали ще са с Пеевски, който се явява, като съпредседател на ГЕРБ и къде ще седят. Пеевски им провежда оперативки, присъства на събрания на Изпълнителната им комисия, привиква ги", допълни Иванов. Той обяви, че в преследването на основната си цел ще търсят разговори с всички политически сили и не изключи разговори с БСП и ИТН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от Политика
Меглена Плугчиева: Утре ще има решение за външен министър
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
0
 
! Отговори
Милена преди 1 седмица
Е те нали предния път бях в коалициа анти Боко, ама после пак се целунаха...
132
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тези *** търсят под вола теле.Видяхме ви ,каква стратегия какви 5 лева.Вашата коалиция ви чака там на политическото бунището ,там където са и бившите коалиции на герб.
131
0
 
0
 
! Отговори
Мария преди 1 седмица
Тия нямат стратегия, всичко е хаос.
130
0
 
1
 
! Отговори
Васил преди 1 седмица
Този път няма на им мине номерът и почти никой няма да гласува за тях
129
1
 
1
 
! Отговори
Мира преди 1 седмица
До 130 Не е само той,всички в ДБ са такива Костовистите начело с Костов едно време разбиха СДС а сега разбиват България.Успяха да присламчат към себе си и мошениците от ПП Много от тях преди да станат членове на ПП са били в ДБ .Киро е един отях,този дето беше председател на Народното събрание от ПП ( забравих му името) и той
128
1
 
3
 
! Отговори
ТвойтаМама преди 1 седмица
Време е този лиценеприятен, морално и душевно нечистоплътен субект, известен с псевдонима "Ристе Конституцията" да бъде изхвърлен на полит-Бунището,а подир това при Бай Ставри да търка нара .
127
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До ПроСоТо Звучи логично , следваш собственото си виждане , ползваш партиите като фигури или карти в играта , играеш с това , което е на масата . Тъкмо това и аз имам пред вид като лична позиция , това всъщност е гласуването за себе си .
126
3
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
До Анонимен...може и да си прав....Какво имам предвид ?..-В семейството ми има един член,който направо тежко залиташе по "ПП"...Оня ден пак стана дума и разбрах,че почти сигурно тоя път ще загърби ПП и ще гласува за бсп..А е МЛАД...Аз лично не съм го агитирал..Ще "гласувам" за "Възраждане",защо жизнено необходимо е "луди глави" да разръчкат това гнездо на оси-"НС"..Ако "Възраждане" успеят,ще бъде добре..Ако не успеят,ще изчезнат в Небитието..И в двата случаи нацията ще спечели..
125
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия двамката така и не разбраха че ще да последни на изборите ,а може и 4,%да не минат както преди време итн )
124
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Някак си олеква тази заявка,като се обърнем към изминалите девет месеца!
123
0
 
6
 
! Отговори
Хауса настъпи преди 1 седмица
след като един безхаберник вдигна юмрука си и подкрепи разни ПП-та, ДБ-та и други подобни почти забравени сбирщини. Жалко, че се намират хора, които ги подкрепят и по този начин ги легитимират, Затъването на държавата ни с БОТАШ е началото на края. Лошото предстои.
122
1
 
1
 
! Отговори
ВМЕСТО ДА ПЛЮЕТЕ преди 1 седмица
БЕЗ РЕЗУЛТАТ СРЕЩУ БЕЕВСКИ, ПРЕМАХНЕТЕ ТЪМНИТЕ СТАИЧКИ ЗА ИЗБОРИТЕ
121
8
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
"Коалиция Анти ПЕЕВСКИ" ?!..Защо не "анти Боко" ?...Та тоя последния нанесе ОСНОВНИТЕ ЩЕТИ на социума и държавата !...Защо анти П.,но "винаги с Б." ?...Все по-очевидно става,че ПП са ПУДЕЛЧЕТАТА на Тиквата...За това тоя ИНТРИГАНТ ги поддържаше толкова месеци..Сега Пеевски е на път да ИЗМЕСТИ от първото място Мутроида номер едно на републиката,за това Тиквун пуска собаките да лаят по Джаба Пеевскянина..Нема по-голяма ГНУСОТА от "политиката" "А ла Бориссофф" !!!
120
0
 
2
 
! Отговори
ДАЙТЕ СПИСЪКА преди 1 седмица
НА ХОРАТА НА БЕЕВСКИ В СЪДЕБНАТА С-***, В МВР и В РЕГУЛАТОРИТЕ > СПИСЪКА !
119
0
 
8
 
! Отговори
А преди 1 седмица
Коалиция антиконституция. Този е с всички партии, но е против реда и закона.
118
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Трябва им някакъв враг да насъсква електората,а срещу Герб не смеят вече,хем ще станат смешни защото пред цяла България пълзяха за коалиция,хем след изборите пак ще трябва да се молят на Бойко.Затова викат срещу Пеевски пък дано електората е забравил със КОЙ променяха конституцията.
117
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Докато иванов пиеше мазно кафе в скута му а денков се криеше зад гърба му "господин Пеевски " беше добър,сега за изборете се сетиха да се борят с него.
116
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И с какво точно и конкретно ви пречи Пеевски? Поне мотиви имате ли?
115
0
 
11
 
! Отговори
Миш преди 1 седмица
Предишните лозунги на ПП ДБ бяха - Да изчегъртаме Б. Борисов и ГЕРБ а сега излизат с нов . ПП-ДБ ще бъде концентрирана в търсене на коалицията "Анти Пеевски". Колко ли трябва човек да е *** че да не си дава сметка що за илюзионисти са тези и да ходи пак да гласува за тях . ДБ и И. Костов разбиха и продължават да унищожават всичко около тях . Това са индивиди които са обслужвали винаги чужди интереси . Келепирщината и обсебването е техен специалитет .
114
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На Ристю баща му го е правил,май когато меу се е повръщало или с обратната страна на муя !Киру пък вика : Не съм употребявал наркотици нито,като малък,нито като студент !Ми то става въпрос за ся бе киро-у-у!