Предизборната стратегия на ПП-ДБ: В търсене на коалиция "Анти Пеевски"

Според Христо Иванов целта е да не се върне Империята на страха
21 апр 2024 13:10, Петър Бойчев
158
Предизборната стратегия на ПП-ДБ: В търсене на коалиция "Анти Пеевски"
Снимка БГНЕС

Предизборната стратегия на ПП-ДБ ще бъде концентрирана в търсене на коалицията "Анти Пеевски". Това обяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов в "Неделя 150" по БНР.

"Нашата цел е да спрем Пеевски да презареди своето влияние в прокуратурата, службите, съдебната власт и регулаторите. Това е целта на ПП-ДБ и това предлагаме на избирателите", каза Иванов. „Това е фундаменталният въпрос за функционирането на републиката. Това е връщане на Империята на страха. Следващото издание на тази система ще бъде много по-брутално от 2017 година“, предупреди синият лидер.

"Пеевски е абсолютното зло", каза преди 10 дни бившият премиер академик Николай Денков в интервю за "Файненшъл таймс". Тази седмица пред "Свободна Европа" Денков влезе в детайли, като разказа, че още в началото на съвместното управление на ПП-ДБ с ГЕРБ при всеки опит за среща  Бойко Борисов той се явявал заедно с Делян Пеевски.  

На въпрос към Христо Иванов в БНР, защо след като сега съпредседателят на ДПС Делян Пеевски е толкова критикуван, ПП-ДБ е работила с неговата партия в изминалите месеци, Иванов отговори: "ДПС даваше знаци, че не иска повече да е проблем, а иска да е част от решението. Това стана при Мустафа Карадайъ, при друго ръководство. Затова бяхме готови да обсъждаме с тях отделни реформи, част от нашата програма. Когато стана ясно, че Пеевски иска да получи право да определя състава на органите на съдебната власт, да има мнозинства в регулаторите, да си запази контрола в тях, чрез мнозинства, които създава, се стигна до разрива".

Като основна цел на ПП-ДБ след изборите Христо Иванов посочи спирането на стремежа на Пеевски да удържи статуквото и "да презареди своето влияние в прокуратурата, съдебната власт, регулаторите и службите". И уточни, че дали биха си сътрудничели с ГЕРБ зависи от тяхното отношение към съпредседателя на ДПС. "ГЕРБ трябва да се определи какво ще прави.

ГЕРБ трябва да решат накъде ще тръгват, дали ще са с Пеевски, който се явява, като съпредседател на ГЕРБ и къде ще седят. Пеевски им провежда оперативки, присъства на събрания на Изпълнителната им комисия, привиква ги", допълни Иванов. Той обяви, че в преследването на основната си цел ще търсят разговори с всички политически сили и не изключи разговори с БСП и ИТН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от Политика
Меглена Плугчиева: Утре ще има решение за външен министър
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
17
 
! Отговори
МазнУ ТурскУ Кафе преди 3 седмици
Не Се Отказва! Другото е Ала-Бала!!
92
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Оценявам ви напъните да промените нещо, ама Атанасов от ДС, Боко е бил само кандидат и не са го приели, Шиши е наследник на Илия Павлов и се разпорежда в държавата... :)) Да не говорим за прокуратура, полиция и т.н... :))
91
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
Политиката на ППДБ не е за съживяваме на производството, а взимането на нови и нови заеми, което ни заробва, защото с такава политика скоро няма да можем да ги връщаме и тогава започва разпродажбата на България. Това ли искаме?
90
0
 
16
 
! Отговори
ко туй фото бе преди 3 седмици
Мравояд и пицояд в колонка .
89
0
 
10
 
! Отговори
едно малко... преди 3 седмици
...тютю-тютю въпросче: АНТИ десант на Росенец ще има ли пак????Питам за един мой безработен приятелЖълтопаветник ,който ходеше да скубе тревата по пясъка на плажа на Росенец и сега пак е безработен и се надява пак да го извикате за ШОУТО мис МОКРА ФАНЕЛКА....
88
1
 
16
 
! Отговори
Ани преди 3 седмици
А сега кажете от тия може ли да станат нормални ,полезни за България политици които непрекъснато търсят къде да са анти? Анти ГЕРБ,Анти ДПС те са анти и за всички останали просто не са го заявили гласно.Политики няма ,или ако променят нещо е калпаво,както с Конституцията но са анти.Огромно самочувствие без покритие.Градски,бутикови,харвардския, умни красиви и накрая какво ? Мошеници и лъжци свързани с други мошеници
87
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
По европейски стандарт , на снимката съпруга 1 и съпруга 2 на Буци .
86
1
 
12
 
! Отговори
МЪКА МУ Е. преди 3 седмици
ДЕСАНТЧИКА Е ОБИДЕН НА ПЕЕВСКИ? ПЕЕВСКИ ГО Е ОБИДИЛ ОТЗАД И МУ Е СПРЯЛ МАЗНОТО КАФЕ, КАК ДА НЕ МУ СЕ ОБИДИ ЧОВЕК?
85
1
 
9
 
! Отговори
Шиши към Бойкекиев преди 3 седмици
След изборите ти пак ще дойдеш да се молиш да седнеш в скута ми ......но тогава няма да седнеш в скута ми на мазно а на сухо...А Про100Киро и Кокорчо ще ми свирят Марсилезата в СОЛ бе МОЛ ,в три-четвърти такт с диско-фолк мотиви....
84
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Двамата шмекери и послушковци на посолството, след като получиха много кеф в скута на Дебелян Змеевски, сега ще търят "коалиция Анти Пеевски", за да може след изборите да започнат да го целуват отзад, както правеха до сега. Много добре си спомняме коалицията им "Анти Борисов", благодарение на която се докопаха до власт и после как го праха, как го четкаха, как му се подмилкваха, докато не дойдоха тези избори... Е, сигурно не знаят приказката за лъжливото овчарче?
83
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
То беше анти-Борисов , после му стааная " съпруги " с всички екстри , пране , чистене и .....от зад с 200-та . Сега пък с Пеевске щели да будалкат будалите да им осигурят някое местенце по парламентите да прибират парички главно , те за друго не стават и защото не могат , и защото са некадърни , а некои от тех , главно Кирчо , ама ич не са усвет .
82
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Според статистиката промишленото производство в България рязко спада. Рязко - 10 -20 % според сектора.Не намирам в програмата на коалицията ПП-дБ въобще да ги интересува БАЗАТА на държавата. Копгато нямаме производство, сме непрекъснато зависими за най -обикновени и по принцип възможни , достъпн неща. Което ни прави подобие на роби. Секторите, които коалицията визира, е узурпиране на колониалната администрация.
81
1
 
8
 
! Отговори
ПОМНИМ КАКВО КАЗАХТЕ преди 3 седмици
Вижте гит тия двамцата на снимката. Те казват само истината и това се доказа. ХАХАХАХХАХА "Нито глас за Пеевски. Няма да правим коалиция с Герб и ДПС. Бойко ще влезе в затвора!"
80
0
 
8
 
! Отговори
Лодкаря пак от съшот преди 3 седмици
Че не беше ли такава стратегията на предните? Нито глас за Пеевски, са думите на ристю преди да пият кафе и преговарят. После денко излиза извънредно по БНТ да се моли за сглобката със същите хора. Сега пак от същото. Та, вярно, че част от избирателите им не помнят дълго и са на различни стимуланти, но ребрандирането сега ще е трудно.
79
6
 
2
 
! Отговори
Единственото преди 3 седмици
Правителство,в което ГЕРБ и ДПС не участваха,беше правителството на Петков.Затова платиха на ИТН да го свали.
78
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
Спокойствие в държавата ще има , когато изчезнете от политическия живот.
77
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кой кого щял да премахва, не е ясно, то и затова хората избегаха от България и останахте само агентите на ДС у парламенто, барабар с Шиши :)))
76
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всички: Анти ПП ДБ на изборите. Харвардски клоунчета - вън!
75
1
 
12
 
! Отговори
Ваня преди 3 седмици
Тия пак измислиха поредната глупост- коалиция ,,Анти Пеевски" .Пак не са разбрали,че има коалиция Анти тях- ППДБ.Не тия наистина много,ама много дебело кожи и проблемни в главите.
74
0
 
7
 
! Отговори
Петър преди 3 седмици
До Public enemies Ти май умишлено забравяш тройната коалиция между БСП, НДСВ и ДПС, където постове, министерства и служби бяха разделени на принципа 8/5/3... Пред ужаса да ни "оправят" крадливите некадърници от ПП/ДП, които са наследници на ДС и БКП родове, предпочитам ДПС, които за 15 години успяха да изучат много от кадрите си, ама не по харвардски.