Предизборната стратегия на ПП-ДБ: В търсене на коалиция "Анти Пеевски"

Според Христо Иванов целта е да не се върне Империята на страха
21 апр 2024 13:10, Петър Бойчев
158
Предизборната стратегия на ПП-ДБ: В търсене на коалиция "Анти Пеевски"
Снимка БГНЕС

Предизборната стратегия на ПП-ДБ ще бъде концентрирана в търсене на коалицията "Анти Пеевски". Това обяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов в "Неделя 150" по БНР.

"Нашата цел е да спрем Пеевски да презареди своето влияние в прокуратурата, службите, съдебната власт и регулаторите. Това е целта на ПП-ДБ и това предлагаме на избирателите", каза Иванов. „Това е фундаменталният въпрос за функционирането на републиката. Това е връщане на Империята на страха. Следващото издание на тази система ще бъде много по-брутално от 2017 година“, предупреди синият лидер.

"Пеевски е абсолютното зло", каза преди 10 дни бившият премиер академик Николай Денков в интервю за "Файненшъл таймс". Тази седмица пред "Свободна Европа" Денков влезе в детайли, като разказа, че още в началото на съвместното управление на ПП-ДБ с ГЕРБ при всеки опит за среща  Бойко Борисов той се явявал заедно с Делян Пеевски.  

На въпрос към Христо Иванов в БНР, защо след като сега съпредседателят на ДПС Делян Пеевски е толкова критикуван, ПП-ДБ е работила с неговата партия в изминалите месеци, Иванов отговори: "ДПС даваше знаци, че не иска повече да е проблем, а иска да е част от решението. Това стана при Мустафа Карадайъ, при друго ръководство. Затова бяхме готови да обсъждаме с тях отделни реформи, част от нашата програма. Когато стана ясно, че Пеевски иска да получи право да определя състава на органите на съдебната власт, да има мнозинства в регулаторите, да си запази контрола в тях, чрез мнозинства, които създава, се стигна до разрива".

Като основна цел на ПП-ДБ след изборите Христо Иванов посочи спирането на стремежа на Пеевски да удържи статуквото и "да презареди своето влияние в прокуратурата, съдебната власт, регулаторите и службите". И уточни, че дали биха си сътрудничели с ГЕРБ зависи от тяхното отношение към съпредседателя на ДПС. "ГЕРБ трябва да се определи какво ще прави.

ГЕРБ трябва да решат накъде ще тръгват, дали ще са с Пеевски, който се явява, като съпредседател на ГЕРБ и къде ще седят. Пеевски им провежда оперативки, присъства на събрания на Изпълнителната им комисия, привиква ги", допълни Иванов. Той обяви, че в преследването на основната си цел ще търсят разговори с всички политически сили и не изключи разговори с БСП и ИТН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Живеем в страна, в която демократичната общност тези от статията се страхуват най-много от референдумите Странно ми изглежда все да са против
32
1
 
6
 
! Отговори
"АНТИ--- ПЕЕВСК преди 1 месец
...Е КОМБИНАЦИЯ САМО С БСП И КОПЕЙКИТЕ....ХАХАХА!!!!
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 31 - И едно нещо не построиха, поне един селски път да бЕха оправили. Приказки, празни приказки, 80% от тях на развален български.
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Христо,бъди мъж и заеми твърда позиция,а не днес против Бойко,утре с Бойко.Остави го Пеевски.Те там винаги са били с таз,която е на власт.
29
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако оставят корумпирания Бойко Рашков и не се разграничат от Живко Коцев падат и под 5%!
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Същата пиеса я гледахме 2013 с Р.Б. 1:1. Тогава така се наричаха ДБ. Там беше "предизборен трик", тук "маркетингов враг". Бойко си беше заминал още 2013, после и 2020. Едни и същи под различни имена го перат и връщат всеки път. Шиши беше тежка намагнитен в Дубай. Пак същите му дадоха кураж да се върне. Нищо че 1/2 дължат съществуването си на героичната борба срещу него още през 2013. Мафията винаги е обслужвана в крайна сметка перфектно от т.н. "градска десница". Това са фактите
27
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каквото и да правят ПП-тата очаква ги едноцифрен резултат, колкото и да говорят фактите са налице - контрабанда, изпиране на Пеевски и Борисов, най-високи нива на корупцията, за 3 години не глобиха нито един моб. оператор, нито една банка нито една верига които всяка година си удвояваха печалбите и сега има 10 пъти общо по-високи такива!
26
2
 
5
 
! Отговори
Хюго Бос преди 1 месец
Сменик! Комунистически.
25
0
 
11
 
! Отговори
Един преди 1 месец
Нема да гласуваме за ваЗ. за Боко , че е тарикат , за Пеевски , че ви видя сметката , за Нинова , че разруши БСП , за ИТН ,че са си на мястото в ШОУТО наречено парламент, за Костадинов , че още не сме го видяли и него. За ваЗ НЕ.
24
1
 
10
 
! Отговори
Шиши към Бойкекиев преди 1 месец
К'о стаааа бре братооо...отказвам ми да пиеш мазно турско кафе и да сядаш в скута миии...?Да не съжаляваш после !!!!
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Задачата ви е да убедите своите избиратели,че повече няма да правите сглобка с ГЕРБ,защото от там ще дойде вашият срив,а Пеевски е вторичен продукт,но с голямо влияние,защото едни чалгари му увеличиха секциите в Турция и затова сега се цели към второто място.
22
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия харварди се видя колко са умни, грешката им е, че мислят останалите за по-глупави от тях. Един път излъгаха, ама очакват пак да им минат номерата. Да, да, ама не!
21
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НЕГРАМОТНИКЪТ БОРИСОВ
20
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Старата мантра на Пинокио за Шиши не върви ,особено след като последния е прониквал в него на мазно турско кафе с райбер
19
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КИРИЛ ПЕТКОВ Е ИСТИНСКИ РОДОЛЮБИВ БЪЛГАРИН! СПАСИТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ ОТ МЕКИЯ ДИКТАТОР!
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кои са тези които ще са анти Прасчо :))) Като видя кои са партиите у парламенто, не виждам с кого ще направите това анти Пеевски :)))
17
3
 
14
 
! Отговори
мдааа...ха-ха-ха преди 1 месец
Май пак е време за ГУМЕНАТА лодчица и морски круиз до Росенец....Интересно дали има шарани/балъци/ отново да се вържат на тая въдица????
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БЕЗОЧИЕ
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пеевски е това,което е,защото вие сте го позволили.Сега какво ще търсите не знам,но Делянчо ще повиши подкрепата си,защото там всички гласуват амблок,а вие ще гризнете дръвцето,защото се съюзихте с дявола.
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тези се излагат вече бяха анти Баце гушнаха се , сглобиха се , изпраха се , сега пък анти Пеевски , айде у лево и вънка от политическата сцена видяхме колко сте некадърни