Велизар Шаламанов: Помощта към Украйна консолидира Запада

Най-важно е да има редовен кабинет, но още по-важно е той да изпълнява ясна програма, добави той
13 юни 2024 21:55, Красимир Ангелов
41

"Най-важно е да има редовен кабинет, но още по-важно е той да изпълнява ясна програма. Позитивно настроен съм. Когато не успя да се осъществи ротацията, се стигна до програма, по която имаше високо ниво на съгласие. Няма причина да няма мнозинство в този парламент", заяви бившият министър на отбраната доц. Велизар Шаламанов в "Денят ON AIR".

Ангажиментът към отбраната, към външната политика са много важни въпроси, които "биха консолидирали дали ще има евроатлантическа дреха".

"Не вярвам, че при сегашната конфигурация на парламента БСП и други сили имат ресурса да променят курса на България, освен ако това не стане от управляващо мнозинство", коментира доц. Шаламанов пред Bulgaria ON AIR.

Вашингтон е важен фактор за войната в Украйна, подчерта доц. Шаламанов.

"Тази година във Вашингтон ще има и избори, преди това е срещата на върха. Ще бъде важна стъпка. Решенията на срещата ще бъдат важни. Решенията на американците за бъдещия президент също ще дадат силен сигнал", прогнозира бившият министър на отбраната.

Според него помощта към Украйна повече консолидира Запада, отколкото да води до разделение. По отношение на срещата в Швейцария гостът обясни, че тя няма характер да взема решения, а е по-скоро среща за консултиране на платформа за използване в следващите стъпки за търсене на устойчив мир.

Вижте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Един на хранилка преди 4 месеца
Този е на Натовска хранилка и приказва това, което се очаква от него. Консолидирал се запада, г'лупости на търкалета. Партията на войната в ЕС губи подкрепа.
36
0
 
2
 
! Отговори
майката преди 4 месеца
стига с тези европейски ценности които никой не знае какви са -наблегнете на семейните и християнски ценности ако случайно искате България да пребъде -продажни мекерета
35
0
 
2
 
! Отговори
нн преди 4 месеца
Западът се консолидирал. Западът по най-лошият начин започна да разбира че светът се променя и това не зависи от него. Войната в Украйна е само началото. Европа просто ще бъде една слаба страна в новия многополюсен световен ред. Русия не случайно тръгна с/у Европа, помним преди да удари Украйна, Путин го договори с Си Дзинпин, това да е началото. Китай просто каза на Русия, време е да се удари САЩ и стана.
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ей такива родоотстъпници и краварски наложници трябва да ги вее вятъра по дърветата,иначе няма да се оправим никога.Тия гадове са се впили като пияици и смучат кръвта на народа.Тоя уродляк 100% е назначен по втория начин за доцент,той няма мозък и на четвъртокласник
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Как е възможно това нещо да е доцент?Че той е по-малко умен от гашош.Тоя и майка си и децата си,ако има такива(защото има интимни контакти с мъже) ще продаде за 2 долара от посолството.Чак е гнусен
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Като чуья евроатлантик веднага долавям една такава неприятна миризма на прясно испуснати неща в тоалетна
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 23, иванов не оправда доверието на началниците, вече си беше повярвал, че е "вразумил" онези 83% дето не виждали Русия като враг и ето изборите показаха друго, въпреки "ала-бала с президента", какъв ли е реалният им резултат?
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
този ли е наследникът на тагарев, все срещу Русия, а сега и с тези които са искали подялбата на България между съседните страни, ликвидирането ни като държава, колкото и да се докарваме, ние сме несигурен съюзник, с Германия против Русия, САЩ и Англия, после с Русия срещу Германия, САЩ и Англия, сега със САЩ и Англия срещу Русия, а те никога няма да забравят че сме били на страната на фашистка Германия, дори сме обявили война на САЩ и Англия и ще ни го напомнят когато трябва
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ДА ТАКА Е ШАЛАМПАНЕ - КОНСОЛИДАЦИЯТА НА РАЗПАДА!!!...
28
0
 
8
 
! Отговори
Е нали досега преди 4 месеца
Запада помагаше на Украйна. Защо резултата е нулев и укрите непрекъснато летят към Бандера!?! Тоя е поредния полуграмотен комунистически доцент, който страстно 0б ли_зв+а задните части на американците, разбира се не безплатно, продал си е кожата. Българския пенсионер получава 50лв надбавки а ние пращаме милиарди на зеленото шм_ърка+ло
27
0
 
12
 
! Отговори
Зла Гад преди 4 месеца
Няма значение как ще бъде България, важното било, да има редовен кабинет за да не спирала помощта за Украйна! Вместо да дрънка врели-некипели, да вземе и да прочете световните финансови новини от вчера - Саудитска Арабия, НЕ подписа ново споразумение със САЩ за продажбата на петрол САМО в долари. Тоест, след 50 годишна хегемония на т.нар петродолар, нещата рЕзко ще отидат в друга посока, а доларът го чака нерадостна съдба. Апропо, ще помогнеш, ама друг път!
26
0
 
4
 
! Отговори
До Шамандурката преди 4 месеца
Интересно ми е ,дали Шамито ще гъ бърбори същите,когато Русия приключи с Украйна и погледне насам
25
0
 
11
 
! Отговори
Тик Ва,Пра Се,Про З преди 4 месеца
Когато се отървем от пиявиците-евроатлантици,които ни смучат 30 години,този ще е първия дал фира в ползу роду.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
белизар
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И у Долна Митрополия си беше диария!
22
1
 
16
 
! Отговори
Велизар Шаман преди 4 месеца
Тоя е като Ристьо Иванов, цял ден да приказва, нищо не казва. Тоя доцент по нещо си, оня - юрист не'къв, и к'во от това ? Не знам защо непрекъснато го пробутват, сигур щото е за без пари. Ама евтиното си е евтино.
21
1
 
15
 
! Отговори
Един преди 4 месеца
Този небългарин и дупедавец учеше в у-ще Елин Пелин в Пловдив.
20
21
 
6
 
! Отговори
блатото ПУТЕЛАНДИЯ преди 4 месеца
Екшъна за руснаците тепърва започва. Невероятно оффчи народ !!! Напълно си заслужават бункерното чекименто. Навремето Сталин ги избиваше с милиони и сега историята се повтаря.
19
3
 
17
 
! Отговори
Ама преди 4 месеца
Тоя сериозно ли ? Консолидира ? Не знам на какви лекарства е тоя , обаче трябва да ги спре. Запада никога не е бил по разединен. Както и НАТО
18
0
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 7 преди 4 месеца
Прав си, само дето не са всички комунисти, а тия, дето властваха. Редовите комунисти бяха честни хора, вярваха в идеалите. Затова някои, живи и до днес, не признават БСП-то на Нинова, защото нямала нищо общо с тяхното БКП. Пък другарката Нинова вика, че му била наследница и партията и е стогодишна.