—виленски: Ќинова подаде оставката на ц€лото »зпълнително бюро на Ѕ—ѕ

»ма доста мераклии отвътре, които искат да отвор€т портата, добави той
15 юни 2024 09:49, ≈лка ¬асилева
82
—виленски: Ќинова подаде оставката на ц€лото »зпълнително бюро на Ѕ—ѕ
—нимка: архив, Ѕ√Ќ≈—

" орнели€ Ќинова вчера подаде оставката на ц€лото »зпълнително бюро, защото първоначално т€ пое отговорност, защото см€таше, че има хора до не€, които да продължат, преведат парти€та през този тежък момент. ¬чера в 17:00 часа подаде оставка на ц€лото »зпълнително бюро и днес вече всичките тези заместник-председатели и членове на »зпълнителното бюро, вече са в оставка, т.е. предсто€т нови процеси в парти€та, които тр€бва да изчист€т още повече", пред ЅЌ“ √еорги —виленски - член на Ќационални€ съвет на Ѕ—ѕ.

ќще по темата
"Ќека уточним първо какво се случва. —помн€те си само преди н€колко дни, или 24 часа преди изборите, десетима младежи от младежкото обединение поискаха оставката, поискаха извънреден пленум, свикване на конгрес, на който да бъде отменен преки€т избор, назначаване на служебен лидер т.е. това се случи 24 часа преди да бъдат известни резултатите и част от ръководството се уплашиха от това действие веро€тно, защото  орнели€ Ќинова €сно за€ви сво€та оставка. “€ пое отговорността за катастрофалната загуба на резултата, както между другото беше и очаквано от всички, тъй като при такъв резултат н€ма как да продължиш да изпълн€ваш функциите, когато не си постигнал резултат", каза —виленски.

“ой добави, че Ќинова е върнала на "уважаемите другари правото да си изберете лидер". „аст пък от изпълнителното бюро, тримата заместник-председатели без »рена јнастасова, са се присъединили към част от тези, които поставиха искане за извънреден пленум.

"“ова са хората, които б€ха най-близко до Ќинова и н€маха морала, честта да седнат очи в очи с не€ и да да изговор€т всичките тези проблеми. ј вчера, доколкото разбирам, са се събрали. ¬зели са решение да се присъедин€т към подписката на тези 63-ма или 64-ма души, които искат пленум и свикват пленум без материали, без документи, без анализи. Ќали смисълът на пленума е да направи това, за което ще ме питате. «ащо се стигна дотук?", акцентира —виленски.

ƒопълни, че това се прави с анализи и резултати. ѕо думите му това означава, че върху парти€та се оказва натиск.

"“ова, което Ќинова усп€ за тези осем години да устои, да удържи, само 24 часа след подаване на нейната оставка... ќказа се, че доста хора искат да отвор€т портата. “€ каза "портата ще бъде отворена отвътре". Ќо се оказа, че има доста мераклии отвътре, които искат да отвор€т портата", каза социалистът.

√еорги —виленски отказа да посочи конкретни имена, за да "не става поредни€т политик от Ѕ—ѕ, който говори срещу парти€та си". Ѕеше категоричен, че тези хора н€мат морала да управл€ват парти€та.

—поред него анализът на лошите резултати, който €сно показва, че има проблем, не може да бъде направен за н€колко дни.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


82
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
43
0
 
1
 
! ќтговори
баба мара преди 4 седмици
нинова пак си е на власт с пажовете около не€ всичко е долнопробен цирк занаивници
42
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
RIP
41
0
 
3
 
! ќтговори
»ван.. преди 4 седмици
ј кало€нчо???
40
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
«акривай. ќтдавна тр€бваше да са в затвора.
39
0
 
2
 
! ќтговори
ƒр. ћиков преди 4 седмици
ѕрава си е другарката Ќинова,едно време краднеше и в ръцете и б€ха чували с пари, а сега от осем години само букети е как да не се върне в прави€ път
38
1
 
1
 
! ќтговори
√анди преди 4 седмици
“ой и √анчев беше осем години в тирето като  рушовица и при него и при не€ едно гол€мо нищо, общото е че са родом от селата,едини€ затри ÷— ј, а другарката затри Ѕ—ѕ, те хората които подкреп€ха Ѕ—ѕ то, б€ха на по 60-70 години,какво толкова се чудите на резултатите , еми те измр€ха е хора , та и √оспод да сложите начело на парти€та, на следващите избори подкрепата ще да е колкото е публиката на национални€ отбор по футбол
37
0
 
3
 
! ќтговори
европейски индианец преди 4 седмици
—виленски казва че н€колко дни н е можело да се направи анализ за изборите ами че то последните години постой€нно резултата е надолу за толкова години що не направиихте анализ ама то в Ѕ√ оставки никой не дава докато не го свал€т.ћандат тр€бв ада им а ,така тр€бв ада еза всички държавни служители
36
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
ј сега кой ще ни даде париии???
35
1
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
Ќикой не усп€ да съсипе Ѕ—ѕ така, както ***. ќставете € там до пенси€.
34
1
 
8
 
! ќтговори
—¬»Ћ≈Ќ— » - √≈ќ–√» преди 4 седмици
ќў≈ ≈ƒЌј „»—“ќ –ќћ— ј ‘»«»ќЌќћ»я
33
2
 
7
 
! ќтговори
 ирчо ƒобрев преди 4 седмици
ƒнес на пленума ще предложа  орни лично да поеме ц€лата вина за катастрофата, като...се надупи на трибуната ( по примера на Ћена √угълката) да си вдигне полата и всеки член на пленума да изплющи един камшик по дебелата корумпирана дупарка...
32
0
 
9
 
! ќтговори
–ќћ ј“ј Ќ»Ќќ¬ј преди 4 седмици
ƒ”ћј Ќ≈ ѕ–ќƒ”ћј «ј ѕ–ј√ј ¬ Ѕ–”“ќ, „–≈«  ќ…“ќ ÷-»√јЌ»“≈ —ѕ–я’ј ƒ≈“— »“≈ Ќј Ѕ≈Ћ»“≈ ƒ≈÷ј > и това е основната причина за спада на гласовете към Ѕ—ѕ
31
2
 
9
 
! ќтговори
— Ѕ ѕ преди 4 седмици
напред към нови светли бъднини! ѕрав се оказа правешки€т kpeтeн пред јприлски€ пленум на Ѕ ѕ с феноменалната риторика: "ƒругаре, преди деветий, бееме на ръбъ на пропастта, а след деветий напрайхме решителна крачка напред" (бурни овации и френетични ръкоизпл€сквани€)
30
4
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
»стинската парти€ е Ѕ ѕ а не ментето Ѕ—ѕ което беше създадено от пределите на Ѕ ѕ които след 1990г ги беше срам да се нарекат комунисти, срамуваха се от бащите си и се прекръстиха на социалисти.  акво може да очаквате от парти€ създадена от предатели?
29
1
 
9
 
! ќтговори
„етец преди 4 седмици
„етейки сказките фор”ћни €сно се вижда, че разцвета на унтepмeнщинaтa в –Ѕ е в апогей.
28
2
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
Ќинчето ми харесваше, без да иска ви затриваше, но требва да остане на постта си, докато и един комсомолец не остане от Ѕ ѕ, не си е свършила работата докра€ :))
27
5
 
14
 
! ќтговори
√ласоп”давател преди 4 седмици
ƒа гласуваш за тази aбopтupaлa парти€, действително тр€бва да си мaлoyмeн под н€каква особено сложна форма.
26
2
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
ƒо јнонимен«а —танишев н€ма да гласуваме, още един украински евреин, не знаем какво ще ни навлече и натресе! Ќинова можеше да изчака.
25
3
 
11
 
! ќтговори
Ќе Ѕ—ѕ, преди 4 седмици
а държавата тр€бва да се смени, поради некачествен матр€л. ≈дна голема атомна боЌба е правилното решение.
24
3
 
13
 
! ќтговори
Ѕ ѕ/Ѕ—ѕ преди 4 седмици
= фалит, но не се притесн€вайте!  омунопиодобните на —лави „алгар€,  ъсопишокофф, √≈–Ѕ, ƒѕ—, јтака са в изобилие.