Мадона завладя публиката на Супербоул

Участието й в зрелищната спортна проява за нея е сбъдната мечта
Обновена: 6 фев 2012 16:02 | 6 фев 2012 11:41, Елка Василева
36

Снимка: Reuters

 

Кралицата на попа Мадона завладя 70-хилядната публика в Индианаполис и милиони телезрители по света с изпълнението си в паузата между двете полувремена на финала на Супербоул между "Ню Йорк Джайънтс" и "Ню Ингланд Пейтриътс", предадоха световните информационни агенции.

В шоуто на "Материалното момиче" се включиха Сий Ло Грийн, Ники Минаж, Матанги "Мая" Арулпрагасам, известна като M.I.A., и Lmfao.

Певицата започна 12-минутния си сет с хита "Vogue", седнала върху огромен златен трон, докато армия от гладиатори преминаваше на стадион "Лукас ойл". Изпълнението на Мадона продължи с песента "Music", след което кралицата на попа изпя заедно с Lmfao хитовете им "Sexy & I Know It" и "Party Rock Anthem". Певицата зарадва феновете и с изпълнението на живо за първи път на сингъла "Give Me All Your Luvin" от новия й албум "MDNA".

Към нея се присъединиха Ники Минаж и M.I.A. Спектакълът продължи с изпълнение на парчето "Express Yourself" заедно със Сий Ло Грийн. След това Мадона се появи със свещеническа роба, за да изпълни хита си "Like A Prayer". Шоуто завърши по драматичен начин с изчезването на певицата през дупка в сцената. В същото време на стадиона проблясваше посланието "Световен мир".

Преди началото на финала на Супербоул кънтри звездите Миранда Ламбърт и Блейк Шелтън изпълниха "America The Beautiful", а Кели Кларксън изпя националния химн.

По-рано през седмицата Мадона, цитирана от Франс прес, сподели, че откакто е в музикалния бизнес, никога не е репетирала толкова старателно, колкото за изпълнението си на Супербоул. Тя определи участието в паузата между полувремената на зрелищната спортна проява като сбъдната мечта.

Половинчасовото шоу в почивката на Супербоул само по себе си се е превърнало в една от културните икони на САЩ. През 1993 г. кралят на попа Майкъл Джексън изпълни песента си "Heal The World", заобиколен от детски хор, и предизвика скандал с постоянното докосване на чатала си, припомня ДПА.

През 2004 г. сестра му Джанет Джексън пя заедно с Джъстин Тимбърлейк. Певицата получи т.нар. "проблем с гардероба" и едната й гърда бе изложена на показ пред публиката и зрителите. Заради случилото се телевизия Си Би Ес, която излъчи шоуто, бе глобена с половин милион долара.

Тази година шоуто ще се запомни с беглия неприличен жест пред една от камерите на британската певица M.I.A. и завоалираната й ругатня по време на изпълнението й с Мадона.

При подобна история на Супербоул кралицата на попа сподели, че се чувства напрегната, отбелязва БТА. "Боже мой, толкова съм нервна. Имам 12 минути, за да участвам в най-великото шоуто на земята. Това е голямо напрежение", заяви Мадона в интервю за Си Ен Ен преди финала на Супербоул.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: МадонаСупербоул
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
1
 
! Отговори
Hard Fandy преди 12 години
Пак се лее злоба. Някакви "капацитети" заливат нет-а с техните малки радости да се наплюят на воля. До всезнаещия 34: Зомбито явно си ти - аз коментирам спокойно и аргументирано. Твоите доводи са просто клиширани думи. До фена на лейди Гага или 35. Гледал съм шоуто на Гага - не на живо. Не искам да обиждам изпълнителката и хората около нея. Шоуто беше бедно от към визуални и сценични ефекти, хореографията беше семпла, по-скоро слаба. Всеки добър денс клуб в USA ще се справи по-удачно.
34
1
 
1
 
! Отговори
до 33 преди 12 години
Има огромна разлика между личното и оношение и театрално-сценичната и роля(считай го лицемерие) към публиката(зомбирани фенове,почитатели и твоя милост...).Сигурно плюнката и на лицето ти още стои.Дръж си я с гордост да се хвалиш,че и ти си получила нещо от световното изкуство :))))))))))
33
1
 
2
 
! Отговори
Hard Fandy преди 12 години
За разлика от теб (32) аз нямам пяна на устата - обаче забелязвам, че от твоите писания много пяна излиза. Публиката, която беше на метри от сцената може да каже дали на концерта в България Мадона се е държала с презрение - предлагам да попиташ някой, който е видял с очите си реакцията й на виковете отпред. Аз бях там и видях реакцията й, която е коренно различна от твоите впечатления. Не желая обаче да те убеждавам в обратното - явно целтата тук е да се разпениш и наругаеш. Прави го на воля
32
2
 
3
 
! Отговори
до 31 преди 12 години
Омразата и простотията я показа тази,която ти с пяна на уста възхаляваш.Спомни си гостуването и в Б-я.Такова пренебрежение и презрение към феновете си не сьм очаквал и от най-самозабравилото се първеню.Не забравяй,че благодарение на почитателите и без значение дали са американци,европейци,или ''плебеи балканци''(cъдейки по нейното отношение),тя е постигнала всичко това.Но плюнката,която тя изхрачи в лицето ни още от летище София,още неможем да я изтрием.По въпроса за тъпотата,съм съгласен с теб.
31
2
 
3
 
! Отговори
Hard Fandy преди 12 години
Шоуто на Мадона за Супер Боул беше много добро. Най-доброто от тези, които досега са правени. Погледнете в Билборд останалите най-добри според тях. Всеки може да изразява каквото мнение пожелае-така е. И все пак омразата и простотията личи в голяма част от коментарите. И аз не харесвам голяма част от пародийната кохорта родни и чужди изпълнителки, но не ги обиждам с просташки квалификации. Омразата и тъпотата не се лекуват-те са диагноза, която си остава ваша.
30
1
 
4
 
! Отговори
Митко преди 12 години
За ваше сведение това полувреме на Super Bowl е най-гледаното събитие в цялата история на САЩ,дори е по-гледано от самия финал. Албумът е на 1 място по теглене в 54 държави само за 1 ден ;) фактите сами говорят за себе си. Защо годините да ограничават възможностите ни?
29
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ах, представете си - били сме завистливи чалгари, щото не харесваме една вулгарна, арогантна и фалшиво-пееща лелка с повече от скромни вокални способности. чалгарката и със световна известност пак си остава чалгарка. а тия дето й се възхищават, сигурно харесват ванеса мей, че даже и майка й.
28
6
 
2
 
! Отговори
до 27 преди 12 години
да и ти го доказваш-простаци под път и над път!за без пари няма как да ти пее на живо.и понеже не моеж да пее има един куп грами-та,а тях не ги дават като наградите на Пайнер
27
2
 
7
 
! Отговори
До 24 преди 12 години
Мнение е всяко изразяване на субективна оценка, пък било тя и такава, която не съвпада с твоята. Ако не ти харесва как е родено то, това си е лично твой проблем. За мен това, което ти твърдиш са абсолютно неаргументирани, злобливи и безпочвени, абсолютни простотии, но въпреки това то също е вид мнение и аз го уважавам. В крайна сметка всеки има право да е ***. :)
26
2
 
2
 
! Отговори
@22 преди 12 години
мечтата й е била да стане танцьорка (затова всъщност отива в Ню Йорк) или монахиня (тука не коментирам)
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първо- кво толкова държите на живото пеене- ходете на опера.Пък и нали се сещате, че Мадона не е най-добрата певица... ама за сметка на това прави най-голямото шоу, тъй че аз даже си я предпочитам на плейбек.Второ- вие къде видяхте бръчки- цъкни 4тата снимка и кажи че не е яка- може се излъжеш дали не е на 25.Трето за тия който казват че трябва да се оттегля и че е ирелевантна- албумът и само от пре-ордър дебютира 1 в 54 дърважи...от 54 държави общо и вече са продадени над 2мил копия предв.
24
5
 
1
 
! Отговори
mb преди 12 години
надявам се правиш разлика между мнение и това да напишеш някоя простотия, която ти е родила главата докато си чешеш *** чудейки се какво да правиш.и айде не ни "светвай" достатъчно сме светнати на тема Мадона ;)
23
3
 
8
 
! Отговори
До 22 преди 12 години
Коментара ти е не по- малко злобарски от другите. Нещата имат много лица и всеки ги вижда по различен начин. Добре ще е да свикнеш с това, защото изобщо не те виждам да си постигнеш мечтите с това ограничено мислене. Елементарното възпитание предполага да се приема мнението на другите, а ако не, то да се оборва с аргументи, а не с врачкуване какви ще сме след 50 години. И да те светна на Мадона мечтата и била да стане актриса (това самата тя го е казвала), сама прецени колко я е постигнала. :)
22
8
 
6
 
! Отговори
Дита MB преди 12 години
Злобни сте, завистливи сте и най вече жалки с тези хейтърски коментари. Обаче нали се сещате, котенца, че KARMA IS A BITCH! Някои правят супер успешни кариери, скъсват си *** от работа, за да постигнат мечтите си... други прекарват живота си в акумулиране на словесни фекалии... честито, сетете се в коя категория сте :) Хубаво си помислете и каква гротескова картинка ще бъдете като чукнете 50-така ... на златен трон ли ще седите или на тоалетна чиния в пернишките ви панелки. :)Айде чао :)
21
4
 
9
 
! Отговори
До Justfan преди 12 години
"Титлата" и както ти подчерта е нарицателно. За твое сведение реални титли се губят, пък какво остава за измислени. Това, че е наречена Кралица на попа не е до живот, нито пък някой е длъжен да се съобразява с това. Ако продължава в същия дух сама ще се детронира.И много клиширано стана всеки, който не е съгласен с нещо да се обявява като завистлив и злобен. Не съм длъжен пък да ми хареса. Не пя Мадона!!! Това е. Като иска да прави шоу да е станала актриса, а не певица, където се очаква да ПЕЕ!
20
5
 
7
 
! Отговори
Justfan преди 12 години
Никак не съм изненадан от глупоста, която цари в коментарите. Коментари написани от сектанти, комплексари и чалгари, за които Пепа Прашката е върха.Какво очаквате- това не бе шоу, в което да се показва глас- видно бе, че няма музиканти на сцената, а и хореографията надали позволява дори и на по-младите да пеят. Осъзнайте се и като някой не ви харесва, то не го плюйте безпочвено.Тя се е доказала и титлата не и е даром- това е сбор от рекорди, продажби и първи места. Завистлива нация ейййй
19
5
 
3
 
! Отговори
anon преди 12 години
мечтата на геронтофила... иначе нито може да пее, нито да танцува. добре че бяха ония двамата смешници от лфмао че да вдъхнат малко живот на шоуто на старата самозабравила се ***... някои хора просто не знаят кога да спрат...
18
2
 
5
 
! Отговори
az esm преди 12 години
Не мога да забравя с какво високомерие и презрение се отнесе към българските си фенове при последното си гостуване в София !!!!!
17
0
 
6
 
! Отговори
До 4 преди 12 години
Ооооо, бъди сигурен, че до месец пайнерските *** ще напълзят в същия стайлинг и после ще разправят гордо колко са иновативни!!! В жалка и смешна държавица живеем...
16
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
проблясваше надписа "световен мир" ...разбирай световно правистелство, една религия, световна банка, световна армия...НСР...каква жал, жал, жал