Тина Търнър се отрече от САЩ на 74

Певицата официално се отказа от американско гражданство
13 ное 2013 15:48, Александър Попов
27
Тина Търнър се отрече от САЩ на 74
Тина Търнър със съпруга си. Снимка: Reuters

Легендарната американска певица Тина Търнър официално се отказа американското си гражданство, като новината идва от посланика на САЩ в Швейцария. През последните 18 години тя живее в страната на шоколада.

Търнър, която напусна музикалната сцена през 2009 година, се установи в Швейцария още през 1995 г., припомня БТА. В края на април 2013 година 74-годишната певица получи швейцарски паспорт, след като научи немски език. През това лято пък Търнър сключи брак с германския музикален продуцент Ервин Бах, който е 16 години по-млад от нея. Тържеството беше във вилата им край Женевското езеро.

На 24 октомври Търнър е подписала документ в американското посолство в Берн, че взема швейцарско гражданство и е осведомена, че в тази връзка се лишава от американското.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
8
 
21
 
! Отговори
tihomir преди 10 години
shte se setite.eropa e maikata,stiga sas usa-ili vav g-za:)
3
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
прогледна силно казано, от тази година има жестоки правила за американците в чужбина по отношение на данъци. Всеки доход трябва да се докладва на американските данъчни, плащат се и данъци. Но най-важното, швейцарските банки не отварят вече сметки на американци. Просто не. А тук е доста трудно без банкова сметка, особено ако си милионер като Тина :)
2
4
 
76
 
! Отговори
Зелена Карта преди 10 години
Браво! Още един човек прогледна.
1
29
 
99
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ гинат, ще се сринат по-зле и от СССР, убийци кръвопийци