East 17 за музиката на 90-те и днес

Тери Колдуел преди концерта "Обичам 90-те"
1
East 17 за музиката на 90-те и днес
Снимка: Коко Ейджънси

Тери Колдуел е част от една от най-популярните бой банди на 90-те, East 17, които ще имаме възможност да видим след броени дни на 7 юни на концерта "Обичам 90-те" в зала Фестивална. Ето какво сподели той за читателите на Dnes.bg преди шоуто.

През 2012 г. East 17 се завърнаха на сцената с нов албум, озаглавен Dark Light. Кое ви вдъхнови при записването му и каква беше причината за смяната на стила?

По времето, когато започнахме записите на новия албум, вече бяхме част от нова звукозаписна компания. Започвайки нови отношения, си помислихме, че няма да е лошо да опитаме да се изявим и в по-различна музикална светлина. Dark Light е и първият ни албум с лайв изпълнения. Записахме го в Рим, в студиото, в което записи са правили музикални изпълнители като Queen, Red Hot Chili Peppers, Quincey Jones. По времето, когато ние записвахме, в студиото до нас записваше Will I Am.

През годините East 17 претърпя промени, сподели с нас какъв е в момента съставът?

В момента бандата се състои от мен и Джон, с когото сме заедно от самото начало, и едно ново попълнение в лицето на Роби Крейг. В миналото си Роби беше част от групата Artful Dodger, заедно с които има множество номер едно денс хитове и много награди. Една от наградите, връчена му от самия Стиви Уондър, е за най-добър текст. За мен Роби  е чудесен изпълнител и намирам текстовете му за много силни. В групата всички сме като братя. Времето, прекарано заедно в подготовка на новите парчета, и участия ни кара да се чувстваме много добре.

Какви музикални предпочитания има всеки от вас?

Музикалните ни предпочитания се припокриват изцяло. Харесваме всяко парче, което е направено и изпято добре. Добрата музика е добра без значение от музикалния жанр, към който принадлежи.

Кои са изпълнителите  и групите, които ви вдъхновяват в наши дни?

В наши дни определно мога да кажа, че вдъхновение черпя от изпълнители като Джон Леджънд, Фарел Уилямс и Робин Тик.

Още от самото начало на вашите изяви стилът ви на обличане е нещо, което ви различваше от другите изпълнители. Например огромните ви бели палта в клипа на Stay Another Day. На кого се пада честта към днешна дата да бъде стилист на бандата?

Ние сами сме си стилисти. От нас зависи как ще изглеждаме на сцената. Съвсем скоро на пазара ще стъпи и моя дизайнерска линия за облекла. Нарекъл съм я Terrance Mark. Ще очаквам отзиви.

Имате ли някакви специални ритуали, на които държите, преди да излезете на сцената?

Да, имаме. Винаги се прегръщаме, пожелаваме си успех и много често казваме молитва минути преди да се качим на сцената.

Какво мислиш за деветдесетарската мания, която е обзела хората през последните години? Коя е причината музиката на 90-те все още да събира толкова много фенове?

90-те имат своя собствен музикален облик, както и 80-те. Хората, които днес все още са фенове на музиката от този период, я свързват с младежките си години. Тя ги кара да се връщат към прекрасни спомени, да се чувстват добре и мисля, че това е нещото, което лежи в основата на манията по 90-те.

След две седмици ще посетите България за втори път за участието си е третото издание на "Обичам 90-те". Спомняте ли си нещо от първата ви визита?

Спомням си само, че партито след концерта беше страхотно. Този път обаче искам да отделя време и да разбера повече за страната ви. Много време е минало от първото ми посещение и ще ми е много интересно отново да съм тук.

Какво е първото нещо, което правите когато пристигнете в страната, в която ще имате участие?

Съвсем обичайните неща. Хапване, спане и разходка из града.

Интервюто е предоставено от организаторите Коко Ейджънси и радио Енерджи. Билети за концерта "Обичам 90-те" се продават в мрежата на Eventim.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Тръба преди 9 години
Орали, орали пет камили и едно магаре. Орали, орали и изорали...