Боби и Заки с бутиково юбилейно турне

Стартът е в бургаската опера на 14 март
24 фев 2015 14:29, Александър Попов
9
Боби и Заки с бутиково юбилейно турне
Снимка: Красена Ангелова

Боби и Заки тръгват на турне в няколко града в България, след като дълго време липсваха от музикалната сцена. Поводът е 20-тата годишнина от издаването на дебютния албум на Авеню - "Въпроси", както и появата на новия им сингъл "Безвремие".

Планът им включва 12 камерни изпълнения, първото от които на 14 март в Бургас. За срещите с българската публика "Авеню" търсят емблематични места, които имат своя история и характерна атмосфера. Именно затова избират Бургаската опера като начало на музикалната приказка.

"Нашата музика не предразполага към големи зали и многобройна публика или пък клубове. Концертите ни ще бъдат по-скоро камерни и интимни, в уютни зали, където всеки един човек да може да вижда, да чува и да се радва на изживяването. Ще наблегнем много на качествения звук и изчистената визия", каза Заки.

През април дуетът ще се отправи към Пловдив. Музикантите възнамеряват да приключат обиколката към края на годината в София, която ще бъде „черешката на тортата“ в бутиковото турне.

"Винаги сме усещали липсата на жив контакт с публиката и още от времето, когато работехме по сборния албум „Антология”, със Заки разменихме мисли, че би било много хубаво отново да направим концерт. Не сме го правили от много отдавна и сме истински развълнувани", заяви от своя страна Боби.

Заедно с Боби и Заки на сцената ще бъдат и музикантите Стефан Попов – барабани, Юлиян Янев – пиано и клавирни, Щирион Пилидов – китари. Беквокалите са поверени на Христина Нейкова и звездите от втория сезон на Х Фактор Теодора Цончева и Нелина Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: АвенютурнебобиЗаки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
8
 
! Отговори
Готино преди 9 години
За Любо не знам,ама кавалзакито е минавал под дъгата :)
6
0
 
8
 
! Отговори
Готино преди 9 години
България-държавата на юбилеите..пример-още честваме участието и успеха си на световното през 94 докато останалите вече забравиха,че са участвали..
5
1
 
13
 
! Отговори
User преди 9 години
Тези двамата на снимката кои са?Да не са онези, каубоите, от някаква планина ли да беше?
4
2
 
14
 
! Отговори
Свежарка преди 9 години
Тия май си масажират простатите взаимно...
3
1
 
12
 
! Отговори
водния мс преди 9 години
Дует Бозуки
2
1
 
18
 
! Отговори
Хисарския Поп преди 9 години
На кого са липсвали, че не мога да се сетя? Я ми обяснете тоя Заки с какво е известен, че ни го втълпяват толкова време...?
1
1
 
17
 
! Отговори
смешник преди 9 години
Пример с една песен хранилка цял живот, особено като си на кранчето на правата на авторите в България.