Дигиталните устройства - предизвикателство за човешкото око

Грижа за очите от ново поколение с дигитални и прогресивни стъкла
Спонсорирано съдържание | Обновена: 1 апр 2014 12:22 | 1 апр 2014 12:22, Екип на Dnes.bg
Дигиталните устройства - предизвикателство за човешкото око

През 2013-а година броят на мобилно-свързаните устройства надхвърли населението на света. Смартфони, таблети и GPS системи са част от ежедневието на повечето хора. 

Честата употреба на мобилни цифрови устройства е свързана с нови предизвикателства за човешкото око. Гледането на цифровия дисплей значително увеличава броя на фокусиранията от далечно към близко разстояние, което силно затруднява мускулите в окото. Резултатът е зрителна умора, намалена способност за акомодация, замъглено зрение, сухота в очите и болки във врата.

Новите дигитални лещи от ZEISS осигуряват необходимия зрителен комфорт на хората, които всекидневно боравят с цифрови устройства. Zeiss Digital Lenses са нова категория лещи, които осигуряват комфорт при ползването на цифрови устройства чрез комбинацията от зони за далечно и близко виждане с плавен преход между тях.

Предимствата на дигиталните лещи са в това, че: подпомагат окото да фокусира по-лесно, намаляват стреса и напрежението през целия ден и човек лесно се адаптира към тях. Те дават възможност на потребителите на дигитални устройства да поддържат комфортно и ясно зрение през целия ден.

Усъвършенстваните прогресивни стъкла от своя стана улесняват всекидневието на тези, които имат нужда от корекция на зрението за различни разстояния. При шофиране, работа на компютър, комбинирана с четене на документи на хартиен носител и други, с прогресивните стъкла вместо два или три чифта, човек може да носи едни очила за близко, средно и далечно виждане. Дизайнът и технологията на изработка на дигиталните и прогресивите лещи са идентични.

Вид екстра са различните покрития, които могат да бъдат нанесени както върху прогресивните, така и върху дигиталните стъкла: антирефлексно, което елиминира вредните отблясъци, антистатично, твърдо или хидрофобно, както и комбинация от всички тях. Стъклата могат да бъдат и фотосоларни – да потъмняват на слънце и да изсветляват в закрити помещения.

За първи път производителите на различни марки прогресивни стъкла дават възможност на потребителите в България да ги закупят на половин цена т.е. – да платят само едното стъкло. В тази връзка оптики GRAND Optics, JOY Optics и Zeiss Experience Center обявяват месец април за месец на прогресивните стъкла.

Повече информация на www.grandoptics.bg и www.joyoptics.bg.


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации