5 предимства на електронното обучение

Уверете се лично с дигиталното училище e-prosveta.bg
Спонсорирано съдържание | Обновена: 14 окт 2020 09:11 | 14 окт 2020 08:43, Камелия Цветанова
12
5 предимства на електронното обучение

Електронното образование е сред най-горещите теми напоследък. Вече правим почти всичко онлайн – пазаруваме, плащаме сметки, резервираме билети, а защо не и да учим дигитално? Онлайн обучението навлезе стремглаво в ежедневието ни още по време на пандемията от COVID и доказа, че в подобни екстремни ситуации, когато децата не могат физически да посещават училище, то е абсолютна необходимост – за ученици, учители и родители. Ако вие все още имате колебания как би се отразило ученето в дигитална среда на децата ви, до края на ноември А1 и „Просвета“ предоставят възможност за 15-дневен безплатен тестов достъп до портала е-prosveta.bg. Така заедно с децата ще можете лично да се уверите в предимствата на интерактивната платформа.

Дигиталното училище на “Просвета“ и А1

Новите абонати на е-просвета не заплащат нищо през тези 15 дни и могат да се откажат по всяко време. След изтичане на периода влизат в сила условията на абонамента, който сте избрали при регистрация - за месец, за една или две години.

Дали модерното образование ще измести традиционното? Едва ли има възрастен, който да не помни как преди години учителят беше основният двигател на обучението, а всички материали бяха на хартия. Дигиталните технологии са част от живота ни от години и е време те да заемат своето място за улесняване на образователните методи, те със сигурност могат да допълнят и разнообразят традиционното обучение в училище не само при необходимост от дистанционно учене.

Ето кои са петте топ предимства на онлайн образованието, в които ще се убедите с портала е-prosveta.bg.

1.    Подходящо за всички

Платформата на „Просвета“ и А1 е мултимедийна и предлага интерактивно съдържание, съобразено с потребностите на всеки ученик от I до XII клас. Децата могат да избират между уроци, упражнения и мултимедия по различните предмети в зависимост от това по какви теми имат нужда от допълнителна подготовка. Качеството е съобразено със световните тенденции в съвременното образование в дигитална среда. Съдържанието е създадено според настоящата учебна програма, одобрена от МОН, така че няма разминаване в уроците на училище и при допълнителната подготовка у дома.

2.    Допълнителни мултимедийни ресурси

Електронните учебници в е-prosveta.bg надграждат и допълват печатните издания. В онлайн среда децата могат да учат от над 425 интерактивни учебника, познавателни книжки и помагала. Интересът им предизвикват също и 33 000 допълнителни интерактивни ресурса. С тяхна помощ подготовката на уроците по различните предмети, дори и най-“сухите“, може да се разнообрази с видеофилми, аудиофайлове, презентации, фотогалерии. Хлапетата могат да учат, докато се забавляват с 360-градусови панорамни снимки, анимации, пъзели, кръстословици и 3D визуализации.

3.    Интерактивност
Сред основните предимства на е-просвета е и интерактивността – топ изискване за съвременното образование, фокусирано върху необходимостта децата да бъдат проактивни в ученето. Електронните учебници в портала са наистина забавни и дават бърза обратна връзка – те могат да четат и пеят, да пускат филмчета и анимации. Освен това с тяхна помощ децата проверят какво са научили. Като допълнение към всеки е-урок са добавени интерактивни тестове и задачи, с помощта на които учениците лесно могат да открият къде са допуснали грешка и къде са отговорили вярно. Така подготовката за класни и контролни в училище се улеснява значително, защото децата на практика още у дома могат да тестват знанията си и ако е нужно да наваксат пропуските.  

4.    Удобно и достъпно

Дигиталното училище на „Просвета“ е голямо удобство за съвременните деца, защото сами могат да определят времето, в което да седнат на компютъра и да отворят мултимедийния учебник. Няма нужда да се съобразяват с фиксиран час, както става когато ходят на онлайн курсове или допълнителни частни уроци. Независимо къде са – у дома, на гости при баба и дядо, или дори на път, те могат да влязат в портала и да подготвят новия урок по биология, да разгледат възстановката на интересна историческа битка или да изслушат аудио запис на английски. Достатъчно е само да разполагат с подходящо устройство, с което да се възползват от интерактивното учебно съдържание.

5.    В помощ при дистанционно учене
Осигуряването на абонамент за мултимедийна образователна платформа, предоставен от А1 и „Просвета“, би било от огромна полза за децата, в случай че скоро отново се наложи да преминат към дистанционно обучение. В условията на продължаваща пандемия и риск от затваряне на училища, достъпът до такива учебни ресурси е допълнително предимство. В дистанционните форми на обучение често доста деца започват да учат по-трудно, демотивират се и губят интерес. Ако обаче на помощ имат допълнително и интересно учебно съдържание, което при това използват с помощта на компютър, нещата значително могат да се подобрят.


12
Още по темата: обучениеПросветаА1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
м,да преди 3 години
Електронното образование създава зомбирани, непригодени за социалния живот деца!
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Психолози трябва да организират задължителни курсове за родители на ученици. Навъдиха се бая родители за пълна изолация от децата си. Цигари, дим, алкохол, чалга е масовият домашен уют. Каква дистанция какви...Откъде по-напред да почне дистанцията?
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плашат се от онлайн обучението родителите, които водейки децата на училище се отървават от ангажимента да общуват, учат и обучават децата си. Не били педагози, ама то не сте и педиатри, и готвачки ... Общуването е важно, но и училището като институция в този си архаичен вид нито учи децата, нито ги социализира.
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз предлагам от 1 до 4 клас да са на училище по 10 в клас. Първата половинка им се преподава, втората ги учи занималня даскалката и после обратно. Таман няма да пищят родителите как ще научат детето на азбуката и как че 1+1=2.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДокА ти кой очакваш да седи до главата на второкласника ти? Учителката или бабето дето им е възпитателка в занималнята? Ролята на родителя е да седи над главата на детето си през първите години от обучението му и да го научи да учи само, а не да преписва домашното.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Белким учениците почнат да четат. Иначе те учебник не отварят, а в час се маскират, че уж слушат учителите, но всъщност са в усилен чат по телефоните си.80 процента от милите родители са убедени, че детето им е свръхумно и ученолюбиво ангелче, но учителите прoсто не са на нивó.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДокНапълно съгласен! А иначе ни подготвят за нови МЕРКИ (разбирай GAVRI) и дистанционното обучение ще е между тях. Естествено никой не се интересува от здравето на децата, a от това да са затъпени, социално депривативни и с нулево ниво на образование. *** сме че позволяваме така да ни се скача по главата!
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поради автоматизацията и изк.интелект вече няма нужда от работници, а от зомбита и затова нивото на образование умишлено се свлича рязко.
1
5
 
12
 
! Отговори
Док преди 3 години
Ай да си заврете рекламата, знаете къде. Децата имат огромна нужда от социални контакти и от физическа активност. Имам директни впечатлвния- детето ми е втори клас и изкарахме три месеца онлайн пролетта. Освен, че трябва някой нон стоп да им виси на главите, защото много бързо се разсейват, от стоенето цял ден на едно място тия деца буквално заприличаха на тюфллеци, не че са виновни, ние си ги затворихме, ей тъй за здраве.

Спонсорирани публикации