AppGallery – път към удобството на потребителите

Магазинът за приложения на Huawei се стреми да предлага максимална сигурност
Спонсорирано съдържание | Обновена: 11 окт 2021 11:24 | 11 окт 2021 09:55, Екип на Investor.bg
1
AppGallery – път към удобството на потребителите

Магазинът за приложения на Huawei се стреми да предлага максимална сигурност и разнообразие от местни и глобални услуги

Когато през 2019 г. пътищата на Huawei и Google се разделиха, азиатската компания даде заявка, че ще създаде собствени услуги, с които да замени тези, с които беше работила дотогава.

Две години по-късно можем да кажем, че технологичният гигант е изпълнил обещанието си, а резултатът виждаме под формата на малката червена иконка с надпис AppGallery, която потребителите познават добре от мобилните устройства на компанията.

Както подсказва и името ѝ, AppGallery е платформа за мобилни приложения на Huawei, която всеки собственик Android смартфон може да изтегли, а от нея да получи достъп до множество различни услуги.

Неограничен избор
Въпреки че непрестанно добавя нови приложения в AppGallery, Huawei иска да си гарантира, че потребителите ще получат достъп до всички сигурни услуги, към които имат интерес. Ето защо избра интересен подход – тя интегрира търсачката си Petal Search в AppGallery, за да можем да откриваме всичко.
Така при търсене на дадено приложение, то излиза като иконка в горната част на резултатите от търсенето в AppGallery, ако вече е добавено в магазина за приложения. Ако все още не е попаднало в него, на помощ идва Petal Search. Задачата на търсачката е да открие приложението от друг източник (трета страна) и да предложи линк за директното му сваляне.

Благодарение на това не се налага да се прибягва до търсенето на алтернативни магазини за приложения, всичко необходимо е събрано в AppGallery, а изборът е неограничен.

Все повече локални услуги
Макар че повечето потребители първо ще потърсят приложения като Facebook, TikTok и Netflix, Huawei не спира да добавя местни приложения, отговарящи на нуждите на потребителите на българския пазар.
В AppGallery вече са налични услугите на основните банки в страната, както и тези на телекомите, таксиметровите компании. Разбира се, не са пропуснати местните играчи в сферата на доставките – на храна, дрехи и други продукти, в отговор на бума на електронната търговия след началото на пандемията. За новини от България пък може да се разчита на приложенията богат набор от местни медии.

Актуализации
Дори и след инсталирането на приложения от трети страни, регулярните актуализации на софтуера не са проблем.

Приложенията, които са качени в AppGallery, по подразбиране се ъпдейтват автоматично, когато е налична по-нова версия. При останалите, открити през Petal Search, актуализацията се случва по добре познат начин – през магазина за приложения, но изисква да дадете старт на процеса ръчно.
За самите ъпдейти пък се получават известия, така че потребителите винаги да знаят кога има по-нова версия на софтуера и кога могат да го обновят.

Сигурност

Huawei ясно осъзнава, че не може и не бива да прави компромис със сигурността, особено във време, в което неприкосновеността на данните и киберзащитата се превръщат в централни теми в технологичната индустрия. Според Cybercrime Magazine кибератаки със зловреден софтуер се случват на всеки 11 секунди през 2021 г., а това излага твърде много хора на риск.

Затова и всички приложения в AppGallery преминават особено строг процес по анализиране, тестване и проверка. За целта се ползват специални инструменти за откриването на зловреден софтуер, а всичко това се прави преди услугите да се озоват в магазина за приложения.

Такава проверка преминават и всички приложения от трети страни, открити през Petal Search, които преди това са проверени и от чуждите платформи. По този начин се постига двоен мониторинг за евентуални проблеми със сигурността, за да се гарантира, че всичко налично в AppGallery няма да навреди на потребителите.

Поглед в бъдещето
Всичко това ще продължи да присъства и в новите устройства на Huawei. Съвсем скоро – на 21 октомври, тя ще представи във Виена своята нова серия смартфони. Възможно е да видим европейската премиера на устройствата от серията nova 9, които вече бяха представени в Китай.  

Само за миналата година приходите на Huawei от продажбите на смартфони възлязоха на около 50 млрд. долара.
 


1
Още по темата: приложение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
браво

Спонсорирани публикации