Huawei Sound Joy – аудио маратонецът за дългите купони

Спонсорирано съдържание | Обновена: 26 яну 2022 15:48 | 26 яну 2022 10:56, Екип на Investor.bg
Huawei Sound Joy – аудио маратонецът за дългите купони

Да си признаем от самото начало - никой не е патентовал формата на геометричен цилиндър. Много други Bluetooth високоговорители също имат формата на бутилка за вода, обвити са в текстилна тъкан и имат малки субуфери отстрани. Но все пак новопоявилият се Huawei Sound Joy прави впечатление с красивия си дизайн. Въпреки че управлението очевидно е вдъхновено от много големите бутони плюс и минус на Ultimate Ears Boom 3, изяществото на изработката и удобството при ползване могат да спечелят всеки недоверчив потребител.

Huawei предлага редица оригинални идеи, като например светещ LED пръстен в горната част на джаджата. Той присветва весело в такт с музиката в променящи се цветове и всъщност е доста приятна гледка. Но гумираната лента с осветени бутони за управление е не само елегантна, но и практична - в тъмното. Кутията е защитена от прах и вода в съответствие със стандарта IP67.

На гърба на високоговорителя са разположени пет бутона за управление :

Един, който се използва за включване/изключване на високоговорителя, един, с който тонколоната се включва в режим на Bluetooth сдвояване, има и бутонът за поставяне на музиката на пауза и след това за повторното ѝ пускане, бутон, който задейства сдвояването на две колонки и бутон за гласов асистент. С натискането му се стартира „интелигентният" асистент на вашия смартфон, който ви позволява да задавате въпроси. Така, ако високоговорителят е под ръка, а смартфонът ви е поставен малко по-далеч, можете бързо да попитате Sound Joy коя е столицата на Гвинея и той веднага ще отговори „Малабо“. Тествах го безпроблемно с няколко различни асистента на различни производители.

Трите микрофона, вградени в говорителя, могат да се използват и за приемане на телефонно обаждане. Всичко, което трябва да направите, е да използвате бутона на Sound Joy, за да спрете музиката, за да приемете обаждането. По време на тестовете ми разговорите преминаха безпроблемно, звукът бе ясен и точен и от двете страни на линията.

И накрая, обърнете внимание, че корпусът е съвместим с NFC, което опростява процедурата за сдвояване чрез Bluetooth. Просто доближете смартфона си до логото NFC и сте готови!

Със своето тегло от 680 грама Sound Joy е лесен за транспортиране. Лентата за носене улеснява още повече пренасянето.

Потребителите се свързват с джаджата изключително чрез най-новия стандарт Bluetooth 5.2. Няма връзка за 3,5-милиметров жак; наличен е само USB-C порт за зареждане. Ако притежавате смартфон Huawei, можете лесно да се свържете чрез бутона NFC на устройството. Достатъчно е да задържите телефона за кратко върху маркирана област и колонката е готова. Алтернативно и свързаното приложение AI Life предлага лесен начин за свързване на Huawei Sound Joy със смартфон или таблет. След това в приложението могат да се направят допълнителни настройки, но липсва регулиране на звука чрез еквалайзер. От друга страна, в приложението може да се провери точното състояние на батерията. С 26-часовия си живот на батерията джаджата е подходяща и за най-дългото парти.  Приложението предлага три аудиопрофила:

Hi-Fi режим (по подразбиране), режим „глас", при който се изтрива голяма част от басите, за да се акцентира върху средните честоти и режим Devialet Space, който предлага по-приглушен звук с по-малко високи и средни честоти.

Звукът на Huawei Sound Joy е изненадващ: той звучи много топло и убедително. При по-високи нива на звука високоговорителят е доста мощен, без да бумти или бръмчи прекалено много. Френските аудиопрофесионалисти от Devialet, които са работили в сътрудничество с Huawei по Sound Joy, са отговорни за това високо качество на звука.
 
И тъй като става дума за интелигентен високоговорител, той разполага с функцията Shake Stereo Link Up, която позволява на два високоговорителя Sound Joy да се сдвояват и свързват, за да образуват стерео система. Това става по много забавен начин – просто като ги разклатите – като бар шейкър с любимия ви коктейл. Веднага щом режимът на сдвояване е активен, индикаторът светва със завихрящ ефект. След като се сдвоят, високоговорителите ще издадат звук, за да потвърдят свързването и да изключат индикацията. Тази функция ще ви бъде полезна, ако сте на открито и искате да получите още по-мощен звук.

Заключение  
 
Huawei Sound Joy има няколко съществени предимства. Справедливата цена и солидният звук на Devialet са само две от тях. Джаджата е супер за озвучаване на купони, а батерията ѝ издържа дълго време. Като цяло Huawei Sound Joy е чудесно звучаща Bluetooth колонка с приятна естетика и страхотни характеристики. Особено ми допадна лекотата на сдвояване и възможностите за бързо зареждане.

За България крайната клиентска цена е 299 лева, а продуктът ще бъде наличен от февруари. И въпреки че на тази цена обаче колонката е изправена пред океан от конкуренти, все пак, когато става въпрос за качество на звука и лекота на използване, Huawei Sound Joy е истинският победител.


Спонсорирани публикации