Коледният дух живее целогодишно с кампанията #усещасекатоКоледа

Спонсорирано съдържание | 31 май 2023 14:49, Александър Попов
Коледният дух живее целогодишно с кампанията #усещасекатоКоледа

Българите са известни със своята щедрост и солидарност, особено по време на зимния празничен сезон. Според проучване в световен план, 30% от даренията по света се случват веднъж в годината, основно около Коледа. Обградени от семейния дух на този светъл празник, българите се чувстват по-предразположени към дарения през последния месец на годината, но подкрепа е необходима целогодишно.

Кампанията на Един Процент Промяна #усещасекатоКоледа предизвиква българите да правят добро през цялата година с месечни дарения за различни каузи. „Тази кампания е едно предизвикателство за българите да се замислят да правят регулярно добро, чрез регулярни дарения“ сподели Ефтим Ефтимов, един от основателите на Един Процент Промяна.

„Идеята на нашата организация е да обединява голяма група хора, които искат регулярно, всеки месец да даряват средства и по този начин ние имаме възможност, събирайки  по-малки суми от много хора, да правим промяна в съдбите на тези, на които помагаме.“, твърди Ефтимов. Отделяйки по 1% от месечните си доходи би било достатъчно да бъде променена нечия съдба.

Благотворителната организация Един Процент Промяна реализира успешни кампании вече 7 години, като годишно осъществят 12 месечни каузи, покривайки различни тематики и различен социален спектър. Изграждането на доверие в сектора е предизвикателство, с което героите от Един Процент Промяна се опитват да преборят всеки месец, доказвайки, че дарителските каузи могат да се осъществят с проверени и сигурни организации. Благодарение на това, месечните им каузи получават 100% от събраните дарения.

Само от началото на годината до края на  април,  организацията вече е събрала над 60 000 лв. за 4 различни каузи, подкрепящи Фондация „Спаси ме“, ДЦДМУ "Добро сърце" - гр. Перник, Сдружение "Прегърни ме" и МБАЛ Добрич, МБАЛ Търговище и МБАЛ Сливен, а от началото на своето създаване, Един Процент Променя събра и предостави над 1 млн. лева в помощ на нуждаещите се.

Един Процент Промяна кани всеки да се присъедини към тяхната инициатива и да даде малък, но значим принос в подкрепа на нуждаещи се каузи. За да научите повече за мисията на организацията и как да участвате регулярно в месечните дарителски инициативи, посетете уебсайта им на https://onepercentchange.today/.


Спонсорирани публикации