Eкспериментът в Dnes.bg: Шофьори газят тревата. Защо?

Как се справят водачите на "Руски паметник" с новото кръгово, пешеходците, трамвая...
27 ное 2015 08:50,
38
Eкспериментът в Dnes.bg: Шофьори газят тревата. Защо?
Снимка: Dnes.bg

След ремонта на "Руски паметник" столичани се радват на обновеното кръгово движение, което вече е асфалтирано. Въведена е и нова организация на движение - тези, които са в кръга са с предимство, а влизащите - без. Това предполага, че няма да има толкова много инциденти на кръстовището.

Още по темата

Екип на Dnes.bg провери на място каква е ситуацията няколко месеца, след като новото кръгово бе пуснато, и дали шофьорите се справят с новите правила.

Оказа се, че движението е доста натоварено дори и в не толкова пиковите часове, но се осъществява нормално. Забиването рязко на спирачки и клаксоните обаче се чуват непрестанно. Заради трамвая, който минава на всеки 3-4 мин. в двете посоки и пешеходните пътеки, шофьорите трябва да бъдат особено внимателни, за да не се случат произшествия.

Колите, които идват от кръговото движение, спират за да пропуснат пешеходците, но често става колона. Така автомобилите препречват пътя на трамвая, който гневно сигнализира, че е отнето предимството му.

Често се случва и кола да профучи по релсите, малко преди да мине трамвая. До такъв инцидент се стигна и презд уикенда, когато трамвай помете кола заради отнето предимство. За щастие от инцидента имаше само материални щети.

Най-тежкото нарушение на "Руски паметник" обаче е преминаването на коли по зелените релси. Злонамерени шофьори продължават да газят тревата безнаказано. Въпреки това тя все още изглежда добре поддържана, свежа и зелена.

Още през лятото имаше случаи, в които автомобили навлизаха в тревното трамвайно трасе. Линейка нагази тревата, дори затъна в калта и се наложи да я избутат. Следи от гуми на автомобили се виждат и сега.

Несъмнено сега организацията на кръговото движение е по-добра. Преди шофьорите бяха в постоянна дилема кой е с предимство в кръстовището и ставаха инциденти.

Сега въпросът е шофьорите да свикнат с нововъведенията и леките коли да не се движат като трамваи  по тревата.

Във видеото са използвани и снимки на агенция "Булфото"
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 8 години
До шофьорче какво му е странно било на кръговото... офиса ми е на Македония, от 10 години минавам по 2 пъти на ден... нищо странно му нямаше... сега е по странно... а що се отнася до тревата, нищо хубаво не трябва да правят за нас, всичко съсипваме
23
1
 
8
 
! Отговори
Бой преди 8 години
Шипове, колчета
22
0
 
13
 
! Отговори
шофьор преди 8 години
Живея на Руски паметник и няколко пъти поствах коментари. Да, предишното кръгово беше със малко странно предимство и аз лично като видех кола с регистрация от провинцията я пропусках независимо от предимството. Но сегашното малоумие с поява на трамвай в гръб ( абсолютно никаква видимост към трамвая на излизане от кръговото към Скобелев ) както и пешеходна пътека на 2 м от трамвайните релси ми идват в повече!
21
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Новото кръстовище на Руски паметник = едно голямо Диково-Фандъково недоразумение.Обаче 17 млн си се лапнаха като стой та гледай. Не съм чул или прочел да са ги върнали.
20
2
 
10
 
! Отговори
Grom преди 8 години
Вие как го "експериментирахте" това кръстовище? Влизаш в него със зор и излизаш от него също със зор! Преди трамваят се виждаше отдалеч, а сега се появява от никъде!Единственото хубаво е, че вече ги няма онези криви павета!
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЧокоTъжното е, че в България трябва да се сложат колчета или нещо подобно, за да се спазват правилата. За съжаление културата не ни идва отвътре...
18
2
 
7
 
! Отговори
Чоко преди 8 години
Много лесно може да се реши този проблем, като се сложат по две колчета в началото и края на тревната отсечка
17
18
 
24
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Руски паметник - поредното безумно направено от ГЕРБ кръстовище.Това разбира се не е изненада - какво да искаме от хора прочели само Винету или от учителка по руски, която си мисли, че София е по-малък град и от Самоков!!!
16
15
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Докато учительницата одобрява кръстовищата, все по-зле ще става. Пръскат се милиони за такива кръстовища, а полза за нас няма. Полза имат само мафиотските кръгове около учительницата и господаря й.
15
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шофьорите газят по зелените ленти защото полицаите спят 27 години, за да си вземат 20те заплати! И се събуждат само ако основната цел на битието им е застрашена. А най-лошото е, че рибата мирише откъм главата. Който не спи, просто не е за тази система, будните биват смачкани и изхвърлени!
14
1
 
14
 
! Отговори
СОФИЯНЕЦ преди 8 години
абе защо не минат така в някоя бяла държава да видиш какво ще им се случи,а и да не говорим559 колко селяния и простотия дойдоха в София
13
13
 
14
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Не знам защо в статията се твърди, че преди това имало проблеми с това кръгово. Там съм минавал хиляди пъти и никога не съм имал проблем. Сега как е не знам, не съм минавал, но като чета какво става, май и там кръстовището е направено, сякаш движението е като на някое малко кръстовище в Самоков. Същото е и с Лъвов мост, същото е и с всички кръгови, дето ги натвори учительницата. Всичите тези кръстовища се направиха с една цел - да се откраднат много пари и засега успяват.
12
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
София е голям град и като такъв има серизоен трафик - нормално! Не може да се създаде организация, която да изпари колите! Слава Богу вече има достатчъно алтернативи с градския транспорт, на който не му се виси в задръстваня - моля нека го използва. Ако държите да си карате колата - ще чаката в трафика! Така е, сори! А тарикатите...полицията просто трябва да си върши работата!
11
7
 
17
 
! Отговори
bobo преди 8 години
Така е,трудно им е на селяците и нека ги разберем!!! Къде на село има трамвайни релси ,пък то дори и с трева!!! Но,полека лека ще свикнат!! Просто им трябва време!!
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Минават защото са ***.и селян.и а полицията само заплата иска. Няма оправия, трябва да минат 20г да може новите поколения да се научат а старите да свикнат. Това няма да стане защото ние не искаме, предпочитаме да си правиме каквото решиме. СКато се оглед човек и всичко ни е така, блоковете скапани всеки остъклявал кичил климатици боядисвал различни цветове, като в Индия а не Европа, ама я като искаха да се въведе ред всеки скочи че балкончето му трябвало, не ставаме....
9
4
 
12
 
! Отговори
един преди 8 години
Ако вместо пешеходни пътеки бяха направили подлези за пешеходците движението щеше да е перфектно и безконфликтно но нали трабва да се открадне максималното при ремонта на кого му пука за движението след това. А два подлеза сигурна щяха да струват около 50 млн по ценоразписа на столична община
8
5
 
17
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Да застане една полицейска кола там и за всеки минал през зелените площи - глоба. Единствения начин да се отучи *** от селски номера е да му бръкнеш в джоба многократно.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В час по най - нова история Лектор от СУ препитва студентка- Хайде колежке, ще ви пиша три, само кажете, коя партизанска прибагада влиза пърав в София.МълчаниеНа нея е кръстена автобусна линия \Чавдар\-Амиии....Икарус.
6
4
 
19
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ преди 8 години
ЗАЩОТО ТОВА СА *** ОТ ПРОВИНЦИЯТА.... ЗАТОВА КАРАТ ПО РЕЛСИТЕ И ТРЕВНОТО ПОКРИТИЕ.... НЕ ЗНАЯТ ПРАВИЛНИЦИ, ЗНАЦИ И Т,Н.....
5
0
 
23
 
! Отговори
Жо преди 8 години
АВТОРКАТА, която възхвалява организацията на новото кръстовище, не е наясно с някои важни неща. Първо- не може да се поставя пътен знак 1 "Пресичане на път с предимство" за напускащите кръга в посока Петте кьошета, защото принуждава водачите да спират заради трамвая в зоната на кръстовището, а това е забранено от ЗДП.Второ- Трамваят може да пресече бул .Скобелев само по инерция със "засилка" заради изолаторите на контактната мрежа. Ако кола му попречи заради пешеходец става голям проблем.