Red Hot Chili Peppers идват у нас на 1 септември 2012

Бандата ще забие на стадион "Георги Аспарухов"
Обновена: 5 мар 2012 16:07 | 28 ное 2011 11:35, Красимир Ангелов
70
Red Hot Chili Peppers идват у нас на 1 септември 2012
Снимка: Reuters

Неофициалната информация, която циркулира от няколко дни, се потвърди. Red Hot Chili Peppers идват в България!

Американската банда ще се срещне с българските си почитатели на 1 септември 2012 година, по покана на София Мюзик Ентърпрайсис.

Концертът ще бъде на стадион "Георги Аспарухов" в София, като организаторите очакват 40 000 души.

Билетите за концерта на Red Hot Chili Peppers ще бъдат на цени от 70 до 150 лева и могат да бъдат закупени от касата на зала Арена Армеец, онлайн на www.ticketpro.bg и в мрежата на Тикетпро България и неговите партньори.

Създадена през 1983 година в Лос Андежилис, Red Hot Chili Peppers е от онези рок групи, които остават траен отпечатък в музикалната история.

Групата се състои от вокалиста Антъни Кийдис, китариста Джош Клингхофър, басиста Майкъл "Флий" Балзари и барабаниста Чад Смит.

Red Hot Chili Peppers са една от най-успешните рок групи с продадени над 60 млн. албума, включително 5 мултиплатинени LP-та. Групата е носител на 6 награди Грами.

На 26 август 2011 бандата издаде своя десети албум в дискографията си "I'm with You". Той дебютира директно на първо място в седемнадесет държави, сред които Великобритания, САЩ и Канада, стана номер едно в чарта Rock and Alternative и оглави класациите Top Internet Albums и iTunes Top Alternative Albums.

Световното турне "I’m With You" официално започна на емблематичната дата 11 септември в Богота, Колумбия и ще продължи до 2013 година, като за щастие ще премине и през България!

Още музикални новини четете в mp3.dnes.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: Red Hot Chili Peppers
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
може и да не си геи но си много ***
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
много добро решение за залата, тоз път ще се куфее не само ще се ръкопляска
51
0
 
7
 
! Отговори
do 46 преди 12 години
мн си ***, бате :)))
50
15
 
4
 
! Отговори
до Рок фен преди 12 години
не, не е проблема дали организаторите са им фенове, а че това си е слъзлива групичка която наистина ще привлчече много хора, които по принцип не слушат рок (за справка - концертът на Депеш Мод). И това организаторите го осъзнават и затова искат повече кинти. Следващата стъпка - U2. Там е голямата печалба:)
49
4
 
2
 
! Отговори
особено мнение преди 12 години
Това е супер, ама аз лично се притеснявам да дам над 100 лв за концерт организиран от SME и после да не мога да позная коя песен точно свири любимара ми група, заради поредния некадърник в озвучаването на техните концерти. По-скоро ще се ослушам дали няма да минат през Сърбия или Румъния и ще отида там. Като нищо и билетът да е по-евтин. Засега се знае, че ще ходят и в Загреб.
48
0
 
13
 
! Отговори
Stan - Burgas преди 12 години
И аз ги чаках на спирита, но явно ще се ходи в София :-) 1 септември ще е паметна дата :-) Ще се кефим на макс :-))
47
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тез тряа са много глъмъви да се кръстят червени горещи люти чушки егат.и и името са си избрали
46
0
 
10
 
! Отговори
George преди 12 години
явно 60 млн купи ли си техни албуми не мислят че са посредствени - пък вии си слушайте Марк Едикой си не им пречите ....
45
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха, да не си стоя аз в нас да иг гледам Планета ТВ, пък да тругна по стадионите за някви *** па и пари да давам! Да не съм гей да гледам мъже?
44
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пред нашия блок да свирят без пари - пак няма да ги гледам тия маймуни!
43
27
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
отврат
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами..."Георги Аспарухов" - "Георги Аспарухов", кво да праим!Там сме!
41
5
 
1
 
! Отговори
До 40 преди 12 години
Кой е казал,че камъните не са стари. Просто отбелязвам,че идването в България е показател,че една група или певец са вече достатъчно стари. Той и Крис Норман дойде в България......какво момче беша,какъв глас имаше....
40
18
 
3
 
! Отговори
Рок Фен преди 12 години
Слушам Рок музика от 30 години и никога по радиото не съм чувал Марк Мортън,Значи ли това,че не е един от наи добрите китаристи в света.Няма как да дам 150 лв за да гледам посредствени музиканти.За Металика,Слеър,Мегадет и Антракс взети заедно платихме по малко.Явно организаторите са им фенове.
39
3
 
8
 
! Отговори
George преди 12 години
ти на тия ако викаш стари кво ше каеш за Търкалящите Камъни???????И те не са идвали в България ама соред теб не са остаряли достатъчно а?
38
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е как неофицална информация било, а вече се продават билети? Ще го има ли официално този концерт или не? Да не стане пак някой фал.
37
12
 
6
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Жалко. И те вече остаряха до степен да правят концерт в България. Иначе ги харесвам, имам в колекцията си няколко техни албума.
36
2
 
8
 
! Отговори
F/A-18E/F Super Horn преди 12 години
За ужас на Бойко Борисофф и всички комунисти, чалгари и слушалки идва знамето на свободата.Беселин Маринофф май го намерили с прерязани вени защото наш'то МВР не успяло да го опази от шока при тази новина.
35
0
 
24
 
! Отговори
George преди 12 години
мойто момче когато RHCP са правили музика тия групички дето си ги изброил са ходили прави под масата....А Флеа няколко пъти става басис на годината да беше се поинтересувал малко преди да пишеш глуости.Не е нужно някои да е е супер виртоуз за да е най-добрият в нещо - групата има уникален стил който не може да се сбърка с нищо друго , и за това като ги пуснат по радиото всички ги познават на твойте групички сменяме станцията.....
34
22
 
2
 
! Отговори
До Пърт преди 12 години
Шматко тез мивки по нищо не могат да се сравняват с банди,като Ламб оф Год,Амон амарт,Блеклеибъл сосиети и т.н. Музиката им е от няколко акорда.Нямам спомен за някои сложни китарни рифове на тия дет са били номер 1.Китарните рифове на МАРК МОРТЪН са неизпълними от тези ***.Друг е въпросът,че не си наясно как се свири на КИТАРА.Аѝде със здраве да не стане само като СОНИ ШПЕРЦ миналата година.