Europe е третият хедлайнер на Midalidare Rock In The Wine Valley

Легендите ще свирят на 1 юли, събота
16 мар 2023 10:25, Красимир Ангелов
18
Europe е третият хедлайнер на Midalidare Rock In The Wine Valley

Шведските легенди от Europe ще са третият хедлайнер на фестивала Midalidare Rock In The Wine Valley.

През 2023-а се навършват 40 години от издаването на дебютния запис на Europe, носещ името на групата. По този повод стартира и специално турне с 18 дати, в които е включена и България. Шведската рок банда идва за фестивала Midalidare Rock In The Wine Valley и ще бъде хедлайнер на 1 юли (събота).

Всичко започва през 1979 г. в едно малко предградие край Стокхолм, Швеция, където Joey и John се срещат и създават групата Force. И двамата се увличат по звученето на британски рок групи като Thin Lizzy и UFO. В онзи период Led Zeppelin и Deep Purple също оказват огромно влияние върху двамата тийнейджъри. Те записват първите си демо песни, когато Joey e само на 16, а John на 17 години. Звукозаписните компании ги отхвърлят, като казват, че "китарите са прекалено шумни, а косите им много дълги". Следва смяна на името от Force с новото Europe, с което те доказват, че всички грешат. Печелят конкурс за рок група, измежду 4000 други участници, на който първата награда е издателски договор. Когато през 1983 г. излиза дебютният им албум "Europe", хлапетата в Швеция и Япония започват да се идентифицират с тяхната музика.       

Третият им студиен албум е платиненият хит „The Final Countdown“ (1986), който ги прави международни звезди. Europe вече работят с продуцента Kevin Elson и имат голям американски лейбъл зад гърба си. „The Final Countdown“ продава 7 милиона копия в цял свят, а едноименната песен става номер едно в над 25 държави. Албумът прекарва 70 седмици в класациите на Billboard и има четири сингъла в Топ 40.

До днес Europe са издали единайсет студийни записа, три концертни албума, три компилации и двайсет и четири музикални клипа. През 2022 г. музикантите получиха специална награда от YouTube за един милиард гледания на хита от 1986 г. "The Final Countdown", което ги направи първата шведска група, достигнала това число с една песен.   

Midalidare Rock In The Wine Valley ще се проведе от 30 юни (петък) до 2 юли (неделя) 2023 г. Билетите са в продажба в мрежaта на Eventim в цялата страна, както и в OMV, Билетен център на НДК, Технополис и Български пощи.

Деца до 12 години влизат без билет!

Цените на билетите на този етап са:

-  95 лева – еднодневен билет за 30 юни с хедлайнер Scorpions

- 95 лева – еднодневен билет за 1 юли с хедлайнер Europe

-  95 лева – еднодневен билет за 2 юли с хедлайнер Helloween

-  150 лева – тридневен билет за целия фестивал

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: EuropeMidalidare Rock In The Wine Valley
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
5
 
! Отговори
Позитивен преди 1 година
Истината е, че от всички хитове на Europe по българските радиа се въртят точно 2 и затова повечето хора знаят само тях. Иначе за онези, които се интересуват повече, можете да чуете също: "Let the Good Times Rock", "Seven Doors Hotel", "Rock the Night", "Superstitious", "Cherokee", "On Broken Wings", "Open Your Heart", "Days of Rock 'N' Roll" и т.н. Уверявам ви, че като качество не отстъпват много на онези 2, които вече знаете ;)
11
4
 
1
 
! Отговори
патреот преди 1 година
така, така.....догодина Любе, Филип Киркоров и Карат от ГеДеРе-томоже и Болшой театердажвейбалгаря!
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без пари концерти, спектакли,фестивали за три години наведнъж, само да има време човек да се развява.
9
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истинските легенди заобикалят България като чума и то главно заради слаби промоутъри и мижавите условия тук. Само пенсии на апаратно дишане се сещат да ''идват'' насам, когато вече 30 години не са релевантни никъде по света. ''Хедлайнери'' големи... хахаха вижте в съседните държави свирят я Nightwish, я Rammstein.. все групи, които са в апогея на славата си. Та, след 25-30 години да ги чакаме и тук като ''хедлайнери''
8
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
У нас само такива ще видите, залязали преди десетилетия ''звезди'' на командно дишане, които вече никъде не ги искат.
7
1
 
11
 
! Отговори
фен преди 1 година
За 100 лв. толкоз. Кво само мрънкате. Като искате як фестивал вадите по 200 евро за билет и отивате в Румъния. Там има колкото искате предложения.
6
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
равносилно на у бий ство за 100 лева с тази музика яко
5
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждам само пенсионериДобре, че докараха Кристина малко да замажат провала на селският рок фест. То не че в Пловдив беше много градско, но това е друга тема.
4
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
***. Първо съсипахме рок фестивал в топ 10 на Европа (според европейските класации) - Каварна.Заради усвояването на едни европейски пари по програма 2019 - Пловдив, където нещата приключиха.Сега сме в някакво село, защото местният феодал е с много връзки.Прекрасно - на село в централна България.Обаче създайте жрганизация. Направету палатков лагер. Изградете големи паркинги за колите.Българите сами се прецакваме - наше село да е най-якото. И все така си остава на хартия.
3
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно големите групи ходят в Гърция, в Румъния, в Сърбия... Тук от 10 години с някакви дребни изключения да кажем Дистърб и Мейдън... Нищо кой знае какво не е дошло. Хубавото поне на този фест е, че не е в продънената Армеец. Като вземат лятото да ми правят концерти в зала и ми убиват желанието да ходя.
2
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е тук се изложиха... Аз последен хедлайнер, голямо обявяване, нещо велико... Викам си ще докарят я Найтуиш, я Поуъруолф... Те... Юръп, човек... Ми по-добре Епика да ви беше хеда, че и дори Блайнд Гардиан... Слабо, мислех да ходя за трите дни, но с този хедлайнер май ще отида само неделята за Хелуин и Лакуна Койл.
1
6
 
2
 
! Отговори
дедко дедков преди 1 година
ти слушаш ли такава музика, ***, у къщи, по пантофи