45 години рок с различен "Сигнал"

Какво ще видим и чуем на 7 декември на юбилейния им концерт?
11
45 години рок с различен "Сигнал"
Снимка: Event Masters

"Любовта помежду ни е много, много истинска вече 45 години! Алхимията между "Сигнал" и почитателите на групата е още свежа и едните вярват безспорно на другите. Въпреки това, което сме оставили досега в подсъзнанието на хората, има място и за още! Точно затова правим този различен рок концерт!", сподели създателят и фронтмен Данчо Караджов за грандиозната юбилейна изява, която предстои на бандата.

Много изненади, приятни и за ухото, и за окото, ще поднесе спектакълът под надслов "45 години рок". Присъстващите ще имат удоволствието да чуят коренно различен „Сигнал“ заради аранжиментите, дело на диригента на Русенската филхармония Димитър Косев. Общо 45 музиканти ще се качат на сцената в Зала 1 на НДК, за да покажат, че симбиозата между рока и класическата музика не само е възможна, но е и впечатляваща.

Две съвършено нови версии на парчета от репертоара на "Сигнал" ще прозвучат специално за концерта. Едното е "Вопъл и екстаз" от "Черно-белият албум", издаден през 2005 г., а другото е "Цариградски нощи" от соловия проект на Караджов от 2012 г. В него участие ще вземе и квартет "Славей".

Въздушна акробатика с невероятни сценични костюми е атрактивният елемент от хореографията, който организаторите от Event Masters са включили в сценографията.

„Сигурни сме, че гледката ще е силно въздействаща за ценителите на красивото и стойностното, каквито безспорно ще са присъстващите на спектакъла! Затова искаме заедно с музиката да им подарим и това запомнящо се изживяване в допълнение с феерия от светлини и ефекти – като благодарност към тях и към тяхното  чувство за естетика и непримиримост с бутафорното и посредственото!“, споделят те.

Концерт-спектакълът ще е на 7 декември от 20:00 ч. в Зала 1 на НДК. Билети все още могат да бъдат закупени в мрежите на Eventim и Grabo, както и на билетната каса на НДК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: сигнал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Black Metal преди 5 месеца
Сигнал и ...рок?!?! Това е като Юритмикс и Сепултура. Сигнал винаги са били абсолютно смешна соц група, със соц звучене, соц манталитет и некво клинкане по китарките, като на пейките в беседката на пионерския лагер. Рок са Ей Си/Ди Си - живец, енергия, хъс и винаги страшен купон! Сигнал са 45 години неумиращо соц парти!
9
0
 
0
 
! Отговори
gg преди 5 месеца
До VladTepes: пее си човека, ама откакто махнаха Христо Ламбрев, звученето им съвсем отъня. Няма добри нови песни, а старите... еми яко си бият на соц естрада.
8
0
 
4
 
! Отговори
VladTepes преди 5 месеца
Данчо вече съвсем не може да пее а и поне 20 години нямат свястна нова песен. Не съм убеден, че само смяната на Данчо може да развие Сигнал - няма читав автор на песни.
7
0
 
0
 
! Отговори
Романов преди 5 месеца
Когато Данчо Караджов се представя за основател на Сигнал, нека си спомни за Румен Спасов и Христо Ламбрев!
6
0
 
4
 
! Отговори
Боб преди 5 месеца
С новите аранжименти на хитовете от преди 30-40г. само губи зрители на концертите си.Дано и той го прочете и разбере.Лично мнение все пак.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анон преди 5 месеца
Тази група може да се развие доста - трябва само да сменят Данчо, който така и не се научи да пее. Само щерка му е по-зле от него.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До АЗ. Секи си има вкус. Не е задължително да е с твоя.
3
11
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 5 месеца
НАЙ-ДОБРАТА БГ ГРУПА СВИРИЛА НЯКОГАА ТУК САМО ЗЛОБНИ ХОРИЦА С ДРЕБНИ ДУШИЦИ
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какво може да видите ? Пенционери на сцената и в публиката. Не искат да се оттеглят когато трябва и стават за смях.
1
2
 
10
 
! Отговори
0880 преди 5 месеца
... моля за извинение, но за мен тази група не струва... Б о з а.... Щурците са светлинни години напред..