Берлин: Русия ще остане труден партньор за Европа

ЕС ще подкрепи Великобритания по случая с отравянето на Скрипал
19 мар 2018 14:00, Елка Василева
59
Берлин: Русия ще остане труден партньор за Европа
Хайко Маас. Снимка: архив, Reuters

Русия ще остане труден партньор, каза днес новият германски външен министър Хайко Маас, реагирайки на преизбирането на руския президент Владимир Путин и поставяйки под съмнение честността на изборната му победа, предаде Ройтерс.

Маас заяви, че Европейският съюз трябва да може да продължи да разговаря с Русия въпреки многото спорни въпроси.

Той заяви, че ЕС ще подкрепи Великобритания по случая с отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал.

Още по темата

Попитан дали ЕС ще обмисли евентуални наказателни мерки срещу Русия, Маас отговори, че общността ще обсъди въпроса, ако Великобритания поиска това.

Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини каза, че външните министри от общността ще изслушат днес британския си колега Борис Джонсън, който се предвижда да говори на среща в Брюксел за отравянето на Скрипал.

"Той ще информира министрите, ще проведем обсъждане и . . . мисля, очаквам да чуете от нас заедно в течение на сутринта съвместна позиция (по въпроса)", заяви тя пред репортери, имайки предвид общо изявление на ЕС, очаквано по-късно през деня.

"Винаги очаквам единство", каза Могерини за проявяване на солидарност от ЕС към Великобритания по въпроса.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Защо ЕС ще подкрепя Англия без доказателства?"Какви доказателства при положение , че ЕС е слуга на САЩ? Помниш ли Колин Пауъл как размахваше една епруветка с брашно и ревеше за оръжията на Ирак и на края нищо? Сега е същото но с други наивници.
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рев, рев и мъка по Елцин се носи над Лондон.
45
1
 
4
 
! Отговори
тцтцтц преди 6 години
хаил меркел и меййй злодеииии
44
0
 
14
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
не щът да слушат тия руснаци и това си е ... че и пушкала имат
43
0
 
7
 
! Отговори
Др. Уотсън преди 6 години
До димоМоже би целта е да бойкотират световното по футбол, едно събитие, което несъмнено ще донесе много позитивен имидж на Русия.
42
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС, САЩ и Англия се командват от няколко масонски клана, които искат да заграбят богатствата на Русия.................затова са тия циркове с отровения двоен агент и дъщеря му!!!
41
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ЕС ще подкрепя Англия без доказателства?Освен това Англия излиза от ЕС!!!Къде е логиката???
40
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
англия е вън от ес така че няма какво да се съобразяваме с нея това е световентерорист ограбвал векове човечеството да си оправят педофилските скандали сс русия да не се извиняват тереза мей не може да сесправи с брекзид затова да си подава оставката
39
2
 
19
 
! Отговори
димо преди 6 години
Айде стига вече , изборите минаха , Путин спечели тотално, заговора пропадна , сега почвайте да мислите как да се оправдавате за американския геноцид в Сирия и Ирак !
38
2
 
19
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Европейският съюз вече трябва да се еманципира от Великобритания. Солидарността си има граници, а интересите са си интереси. Не е неоходимо да участваме във всяка британска п'ровокация срещу Русия.
37
2
 
17
 
! Отговори
batevale преди 6 години
Прави впечатление ,че "случаят Скрипал" и другите преди него , са се случили на контролирана от МИтата територия . Случката е много съмнителна , както и да я разгледа човек . От една страна се вдига медиен шум , а от друга , не се представят доказателства . Това обвинение от страна на Великобритания не би могло да мине пред съд дори и в Того...............
36
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да излезе някой политик и да каже "С Путин и Россия не може да се разговаря, защото ни излъгаха"! Разбираемо е, че за лицемерите от ЕС и ФАЩ, е трудно разговарят с хора които говорят само истината!
35
1
 
9
 
! Отговори
пенко преди 6 години
"М-р " /можеше и хер/ Маас , според пакта за капитулация ,Русия има право на военни бази в Швабия !!! Има ли или няма !!! Къде и какво работи /в момента / Шрьодер ??? Знаеш ли .../ нов ***.ун .гере / колко са инвестициите на Германия в руската икономика ??? Вкусен ли е на лиз.а.не американския "З" ???
34
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И по трудно ще ви стане ПРЕС,ТЪПНИЦИ! Колко зло се опитвате да направите на изтока. Ама Путин не е българското продажно правителство ще ви заседне ПИРА,ТИ.ВСЕ ОЩЕ ЧАКАМЕ ОБЕЩАНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА УЧАСТИЕТО НА РУСИЯ В ОТРАВЯНЕТО НА ЕДИН ШПИОНИН И ПРЕДАТЕЛ. А горката България не може да намери няколко достойни мъже да защитят страната си.
33
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 31Изолирани от коя част на света? От Германия и ФАЩ? Щото ако се замислиш ЕС и ФАЩ взети заедно са по-малък пазар от Китай например. Ноооооо разбирам те, за тебе света свършва с табелата - "край" на изхода от селото в което си живуркаш с козичките и овчиците!
32
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешници!
31
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 24 На руския народ не му пука за Путин. Той гледа да оцелее. И на ПУТИН НЕ МУ ПУКА ЗА НАРОДА..Така изолацията на Путин от света се задълбочава.
30
10
 
9
 
! Отговори
Плъх преди 6 години
Прилича на плъх - подъл и коварен
29
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте му муцунката само...
28
4
 
18
 
! Отговори
Плащайте преди 6 години
Абе вие купувайте газ, а на кой му пука за ващо партньорство