Казусът "Скрипал" носи ползи на Тереза Мей

С външни ефекти компенсира вътрешната политическа загуба
19 мар 2018 22:26, Екип на Bloomberg
41
Казусът "Скрипал" носи ползи на Тереза Мей
Снимка: Reuters

Може да очакваме изостряне на отношенията както между Русия и САЩ, така и между Русия и Европа. Това каза Симеон Николов от Центъра за стратегически изследвания в сигурността и международните отношения в ефира на Bloomberg TV Bulgaria  по отношение на казуса "Скрипал".

„Тъй като обаче независимо от гръмките, остри закани от страна на Тереза Мей и някои западни страни, не се стигна до повече от искането за санкции и бойкот, считам, че има шанс нещата да се успокоят. Да, отношенията ще останат доста напрегнати, но няма да се стигне до крайности“.

Според него този казус носи ползи за Тереза Мей:

„Тя е в много неудобно положение сега във Великобритания. Ако в момента се преведе референдум, повече от половината ще гласуват за оставане в ЕС, т.е политически тя е нестабилна. Този случай ѝ позволява да укрепи малко своето положение и да бъде колкото се може по-гръмогласна и с външни ефекти да компенсира вътрешната политическа загуба“.

Николов посочи, че тя има полза от санкциите срещу Русия. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както я е подкарала зМЕЙката,може да се очаква съзнателно крайно нагнетяване на отношенията с Русия,покрай която завличане и ЕСсср-а,предизвикване на национална криза(не просто правителствена) и създаване на психоза за агресия от страна на Русия,поради което да "предизвика" общественото мнение,за завръщане в "тихото пристанище ЕС" - явно някой и е скръцнал здраво със зъби,защото предизвика брожения за следващи "екзити" и сгромолясване на масонското отроче ЕС!Много намирисва...
19
1
 
40
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Чиста проба провокация и то съшита с бели конци, отдалеч бие на очи . Дали пред англичаните минава тоя театър?
18
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Силно се съмнявам в изводите на екипа на Bloomberg. Тереза Мей е хилаво ефемерно цветенце, брулено от атлантическия вятър, недолюбвано от своите и европейците. Вероятно и недолюбено, като й гледам фасадата! Тази глупост с двойния агент ще се обърне в катастрофа за нея, дано не и за страната й - Русия е голям и корав залък за Страната на залязващото слънце. Прекалено елементарно, недоказуемо и дразнещо нормалните хора обвинение със смешен ултиматум. Как ще поставяш ултиматум на Русия, мърло!
17
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тереса Змей няма полезни ходове, ако ще да изтрови всички руски олигарси на британска земя! Скоро там на власт ще са лейбъристите!
16
1
 
34
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Британската Кондолиза.
15
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някак си много навреме им дойде на управляващите в Англия този шпионски детектив. Превключиха канала на обикновените англичани на любиният им жанр. На всичкото отгоре и лошите руснаци са виновни- класика, дет се вика. Иначе англичанинът трябва да чете и гледа как полицията укрива организирана педофилска емигрантска група от десетилетия и как трябва да платят поне 50 милиарда за излизане от ес и то в продължение на почти 50г. Никой управляващ не иска електората да гледа това.
14
2
 
45
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
в какъв свят живеем само - Тереза Мей, Меркел, Тръмп, Макрон бих казал е ОК ако не бях виждал жена му, Бойко да не го забравяме и него .... добре че презбраха Путин
13
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който има интерес или полза, значи го е направил. След като Мей има полза...Русия и без това я обвиняват за било и не било, каква и е ползата от този случай?
12
2
 
35
 
! Отговори
Тереза Мей е преди 6 години
изключително отблъскваща жена.С индентично излъчване у нас са др.Цачева и др.Георгиева.
11
2
 
26
 
! Отговори
Тереза Мей е преди 6 години
изключително отблъскваща жена.С индентично излъчване у нас са др.Цачева и др.Георгиева.
10
1
 
41
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Този скандал цели да прикрие скандала с хилядите изнасилвани деца в продължение на години от пакистанци
9
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма по-големи убийци от англичаните! Колко народи удавиха в кръв!
8
2
 
39
 
! Отговори
Маке преди 6 години
ЕС и модерното общество са една лъжа, създават ти една комфортна илюзия, която те впримчва все повече и повече и те оплита в паяжината си. Далеч от ЕС близо до свободните и независими народи. Тереза Мей е пародия на политик и британците трябва да и поискат оставката
7
2
 
35
 
! Отговори
Швеция и Чехия преди 6 години
След като Швеция и Чехия, наравно с Русия, отричат да са произвели този газ, значи и те, според логиката на Тереса Май, също влизат в списъка на заподозрените страни-убийци?
6
2
 
45
 
! Отговори
Advocatus Diaboli преди 6 години
Всъщност Тереза Мей се държи като терорист, който иска да вземе за заложник Русия!
5
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази еврейска бабичка има поглед на змия.
4
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви ползи й носи, бе?! Откакто отровиха Скрипал, единственото, което Мей и Джонсън повтарят като папагали е "Имаме неопровержими доказателства", но никой не ги е виждал, нито пък знае какви са. Само се излагат с тия номера от детската градина.
3
3
 
34
 
! Отговори
бългериа фърст преди 6 години
Много е възможно изобщо да не съществува никаква отрова, и Скрипал и дъщеря му изобщо да не са отровени. Вероятно са живи и здрави и ги крият на някой далечен остров. Случаят е скалъпен и го ползват за пропаганда. Иначе щяха да покажат снимки от болницата и някоя епруветка с отровата. Като тази, която размахваше Колин Пауъл.
2
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Типично в англо-саксонски стил доказателства за обвиненията не са необходими. Важното е да бълват фейк нюз 24/7.
1
2
 
32
 
! Отговори
На хорото преди 6 години
Е, това 'няма" нормален, кой да не го е разбрал. ВЕрвайте ми. :-) Просто се опитват да си намалят кинтите за излизане от ЕС. Не вярвам, някой да не е схванал идеята ...