Лондон тласка съюзниците си към конфронтация с Москва!

Все още не виждаме фактите, заяви Сергей Лавров
23 мар 2018 22:22, Елка Василева
190
Лондон тласка съюзниците си към конфронтация с Москва!
Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

Руският външен министър Сергей Лавров обвини Лондон, че тласка съюзниците си към конфронтация с Москва, след като Европейският съюз реши да отзове посланика си в Русия заради аферата "Скрипал", предаде Франс прес.

Британските власти се стремят трескаво да накарат съюзниците си да вземат мерки, целящи конфронтация с Москва след отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал във Великобритания, каза Лавров, цитиран от руската агенция РИА Новости, по време на посещение във виетнамската столица Ханой.

Още по темата

Всяка страна трябва сама да взема решение за службата на дипломатите си в Русия въз основа на собственото си разбиране за достойнство. Разследването (на случая Скрипал) още не е завършило, а Великобритания се опитва да застави партньорите си да предприемат конфронтационни стъпки, каза министърът, цитиран от ТАСС.

Европейските партньори на Обединеното кралство го подкрепиха единодушно вчера в Брюксел, като заявиха, че е "много вероятно" Москва да стои зад отравянето на Скрипал и решиха да отзоват посланика на ЕС в Москва.

Освен тази мярка някои европейски лидери обмислят да експулсират руски дипломати или да отзоват посланика си, каза за АФП висш европейски представител.

"Все още не виждаме факти, а липсата им ни кара да мислим, че всичко това е само една провокация", каза Лавров, обвинявайки Лондон, че е поел курс към максимално задълбочаване на кризата с Русия.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко е уплашвен защото от вчера му лъсна рускиядирник насред Брюксел, но това е положението когато се "коалираш" с руски шпиони като нашмърканата Бела Златка
10
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбирам позицията на т.нар. "европейски лидери". За къде бързаме? Защо правим някакви резки движения, само и само да покажем някаква превдосолидарност с лондонските ***, които на всичкото отгоре искат да се махат от ес. Това не е хубаво. Тази припряност не води нещата на добре. Щом и министър председателя се беше стреснал днес и го потвърди пред журналисти, значи е време наистина да се притесняваме.
9
4
 
1
 
! Отговори
Стоедин преди 6 години
До Анонимен 7Що за идиотия?
8
7
 
28
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Никакво приятелство е изпeдepacтялa европа!
7
41
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бълнуването и писъците на руските еничари в задунайската губерния нямат никаква стойност за Европа, Франция Германия Полша Прибалтика от понеделник почват да гонят блядскитешпиони- "дипломати" и това е само началото! Горката задунайска губерния на *** пак се е засветкала към национална катастрова )))))))
6
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англия - държава на две атомни бомби живот!Бум Лондон,бум Ливърпул и я няма Англия!Истеричната бабичка Тереза Мей ще я изгонят с камъни,тази склеротична баба знае ли с какво се захвана въобще!?
5
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Положението стана страшно! Бойко беше наистина уплашен след срещата... Спрете тая лудост! Война ли ще правите? Заради един шпионин, който дори не се е гътнал все още? А дори не е и английски гражданин! Аз не искам да воювам заради простите арогантни англичани. Всъщност не искам да воювам заради никого! Цялата истерия е прекалена за такава никаква случка и СЪС СИГУРНОСТ не си заслужава да се запали света. А ние сме на точно на топа на устата. Руснаците надали ще се занимават с нас, но турците...
4
1
 
28
 
! Отговори
британски учен преди 6 години
Руснаците са го извършили, Стоунхендж е на хиляди години...
3
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е вероятно Мей да не издържи изпита по теория на вероятностите.
2
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англичаните хем излизат от ЕС, хем искат да командват ЕС!!Голяма наглост е тяхното!!!
1
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Все още не виждаме фактите, заяви Сергей Лавров"Просто защото няма факти. Няма лабораторни анализи, няма снимки на пострадалите...