Русия обеща твърд отговор на новите санкции на САЩ

Никакъв натиск няма да я отклони от пътя, който е избрала!
7 апр 2018 09:52, Елка Василева
214
Русия обеща твърд отговор на новите санкции на САЩ
Снимка: архив, Reuters

Русия обеща твърд отговор на новите санкции на САЩ срещу руски бизнесмени, предприятия и висши представители, предадоха Франс прес и ТАСС.

"Няма да оставим тази атака или която и да било нова антируска атака без твърд отговор", заяви в декларация руското външно министерство. "След като не постигна никакъв резултат с 50-те предишни серии от санкции, Вашингтон продължава да плаши с отказ на американски визи, заплашва руския бизнес със замразяване на активи и авоари, но забравя, че отнемането на чужда частна собственост и пари се нарича кражба", гласи декларацията.

Според Москва американските санкции вкарват Съединените щати в категорията страни, които са "врагове на пазарната икономика и на честната и свободна конкуренция, тъй като те използват административни методи, за да елиминират конкуренти на чуждите пазари".

Още по темата

"Никакъв натиск няма да отклони Русия от пътя, който е избрала. Той само ще покаже неспособността на САЩ да постигнат целите си и ще консолидира руското общество. Съветваме Вашингтон да се освободи възможно най-бързо от илюзията, че е може да се говори с нас, като се използва езика на санкциите", се казва в декларацията на руското външно министерство.

САЩ наложиха вчера санкции срещу 38 личности и предприятия, които се прибавят към 24-те санкционирани в средата на март в отговор на намесата в избори и на кибератаките, за които е обвинявана Русия.

Между хората, на които са наложени санкции, има олигарси, близки до Кремъл и техните предприятия, висши руски представители и руската компания за износ на оръжия Рособоронекспорт, напомня АФП.

Олигархът Олег Дерипаска каза, че решението на САЩ да му наложат санкции е "неоснователно, смехотворно и абсурдно" . "Събитията от тази сутрин са много неуместни, но не и неочаквани", се казва на декларация на Дерипаска, цитирана от Ройтерс.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Докога ?"Пак наказаха бедната Путинова Русия...Докога ?"---Докато отпаднат US-визите за богатата Бокотиквунска България. :)
108
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никакъв натиск няма да я отклони от пътя, който е избрала!Чудесно, Русия върви по пътя на самоунищожението си. Не я спирайте и не и помагайте както през 1922, 1932, 1942 и 1992.
107
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Твърд отговор с меко руско дyпе не става. Безполезно е Русия да се изхвърля, защото тя е зависима от Запада а не обратното. Какво може да направи? Нищо повече от изгонването на дипломати. Нито може да ги санкционира, нито може да им спре газа и нефта, тогава Русия би изпаднала в безпомощно състояние нито може да се противопостави военно. Пълно безсилие и хаос това е днешната руска външна политика. Газенето на домати, сирене и кашкавал с трактори не са санкции а смехотворни действия на отчаяние.
106
9
 
4
 
! Отговори
гб преди 6 години
ами тук към наши бизнесмени не правят ли такива неща щатите??смятате ли 4е не са правили?само 4е неявно? навсякъде са така!! това им е пазарната икономика!!
105
9
 
15
 
! Отговори
Докога ? преди 6 години
Пак наказаха бедната Путинова Русия...Докога ?
104
25
 
18
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Кефи ме само как *** вият на умрело! Санкции до дупка, да се развие напълно руската икономика. А като не искат да им запорират парите що не си ги държаха у "бАгАтАя рАссся, а?
103
19
 
15
 
! Отговори
А преди 6 години
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ САНКЦИИ,ТОЛКОВА ПО СИЛНИ,ТАКА БЕШЕ С ФРЕНСКИТЕ ВОЙСКИ В МОСКВА,ТАКА СТАНА И С НЕМСКИТЕ ВОЙСКИНО ЧОВЕК КАТО НЯМА ПОД ШАПКАТА,НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МУ ВКАРА АКЪЛ.,АКО НЕ БЕШЕ РУСИЯ ,СТАЛИН,ОСТРОВА ТРУДНО ЩЕШЕ ДА ИЗДЪРЖИ НА ХИТЛЕР.ВСИЧКО МНОГО БЪРЗО СЕ ЗАБРАВЯ,ВЕЧНИ ИНТЕРЕСИ И ПАРИ.
102
19
 
20
 
! Отговори
Русия,Русия... преди 6 години
Единствено Русия и С.Корея плашат с оръжие, то толкова и си могат. Само не разбирам защо русофилите заминават на запад а не за Русия. Жалка работа.
101
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да му мислят американските милиардери които държат пари в русия...
100
6
 
18
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
Твърдият отговор на Москва е : Никакви рубли повече няма да дадем на САЩ ! Да умрат от яд!
99
11
 
14
 
! Отговори
До Поручик Ржевски преди 6 години
Да, като конфискуват и малкото останали в Русия американски инвестиции, руснаците съвсем ще останат без работни места, където да работят за нормални заплати. А между-другото за "жестокия отлив на руски капитали", за който пишеш ме заболя стомаха от смях.:)
98
7
 
18
 
! Отговори
az преди 6 години
Ще изгони всички американски олигарси от Москва и ще им запорира рублите !
97
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Авторката на този пасквил сама си пишеи пиндофилски коментари .
96
14
 
4
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 6 години
Мисля, че Русия ще конфискува и западни инвестиции на територията на Русия.Също така ще има жесток отлив на руски капитали от Ню Пакистан и краварника.Отделно света мина на петроюан от 27 март т.г.Политиците на запада са атакувани с БОВ Тъпичок и просто ще ускорят потъването.
95
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците са толкова смешни и безсилни с тези заплахи, че ако не бяха 120-те милиона гладни, бедни и алкохолизирани братуши, щях да се спукам от смях. Жалък народ! Жал ми е за тях!
94
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента гледаме втора серия на филма: Как без *** и една пушка САЩ могат да смачкат една въоръжена до зъби световна сила като русия. Да припомня за тези, които не са гледали първа серия, смачкания беше великия, огромен, нерушимий СССР.
93
2
 
20
 
! Отговори
хе преди 6 години
Поне разбрахме къде са парите от суровините на Русия,парите които принадлежат на руския народ.Парите са в прогнилия Запад,в сметките на руските олигарси.
92
4
 
12
 
! Отговори
антикапиталист преди 6 години
Ха, то в Русия има ли олигарси бе? Изненадан съм. Нали Путин ги разколачи бе? И то имат по 8, 9 крупни предприятия. Кога успяха да откраднат толкова пари и ресурси бе? А ФСБ спи ли бе? Крайно време е да помогнем на Путин да ги унищожи. Няма да оставим на американците да ни вършат работата.
91
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали ще има война? Докато В.В.П. ръководи Русия, няма да има.А китайците пък казват:"Нека само опитат и от САЩ няма да остане нищо!". Преди два дни попитах:"защо нищо не пишете, че днес в Невада се е разбил F-16, а пилотът, елитен летец е загинал? Мир на праха му! Във вторник са загинали в Южна СА 4-*** с хеликоптер СН-53Е Super Stallion.В Джибути е катастрофирал Harrier, пилотът е жив. З катастрофи за 3 дни! Лошо, USAF!".Отговор нямаше, а ако инцидентът беше с руски хеликоптер? Колко стат
90
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другаре, да отидем пред американското посолство и да защитим руските олигарси. Те крадът много но са приятели на Путин. Значи са наши братя. Напред другаре.