На прага на войната: Спешна среща за Сирия в ООН

Искането е на Москва заради заплахите за удари на Тръмп
62
На прага на войната: Спешна среща за Сирия в ООН
Снимка: Reuters, архив

Съветът за сигурност на ООН ще се събере днес на ново извънредно заседание, поискано от Русия за обсъждане на заплахата за международния мир от евентуални въздушни удари на САЩ и съюзниците им срещу Сирия, съобщи БТА като се позова на Асошиейтед прес.

Още по темата


Във фокуса на разговорите ще е обсъждането на заплахата от евентуални въздушни удари на Съединените щати и съюзниците им.

Доналд Тръмп обяви, че ще вземе решение съвсем скоро. След като в сряда заплаши Русия, че ракетите са готови за изстрелване, ден по-късно американският президент уточни, че никога не е казвал кога ще бъде атаката срещу Сирия.

Русия е поискала генералният секретар на ООН Антониу Гутериш да даде информация пред Съвета, но за днес не е предвидено Гутериш да информира Съвета и не е ясно кой би могъл да го стори, отбелязва АП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като се предвид на кого служи ООН ... .
2
67
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А когато сваляхте самолети на Украйан питахте ли за мира? Когато трепите деца в Сирия с химикали питахте ли за мира? Когато мазахте дръжката на вратата на Скрипал питахте ли за мира? Когато анексирахте чужда, суверена територия питахте ли за мира? Руска измеет!
1
33
 
2
 
! Отговори
Чичо преди 6 години
Заплаха за междупланетния мир е въздържането от война!!!