Тръмп стопира новите санкции срещу Русия. Защо?

Неразбориите в американската администрация не секват
17 апр 2018 10:30,
77
Тръмп стопира новите санкции срещу Русия. Защо?
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е решил да спре въвеждането на санкции срещу Русия заради подкрепата й за сирийския президент Башар Асад, пише британският в. "Гардиън", подчертавайки, че с това той противоречи на изявлението от неделя на американската постоянна представителка в ООН Ники Хейли, че ще бъдат наложени санкции.

Вчера обаче говорителката на Белия дом Сара Сандърс заяви само, че администрацията обмисля такава мярка.

Тръмп лично е спрял налагането на санкциите след разговори със съветниците си по националната сигурност, пред които е изразил недоволство от обявяването им, преди да е убеден, че са необходими, съобщава в. "Вашингтон пост".

Още по темата

Представители на администрацията заявяват, че икономическите санкции и други възможни мерки срещу Русия са подложени на сериозен анализ, но президентът на САЩ не е дал разрешение за въвеждането им. Според тях е малко вероятно той да одобри нови санкции без други действия от руска страна, които да го подтикнат.

Представители на администрацията са на различно мнение дали Хейли наистина е прибързала с изявлението си. Някои от тях отбелязват, че тя е сред най-предпазливите служители на администрацията и обикновено предварително сверява изявленията си с Тръмп, преди да даде интервю за телевизия.

Поради липсата на постоянно действащ държавен секретар на САЩ Хейли на практика е лицето на американската дипломация, отбелязва изданието.

Вчера сутринта представител на администрацията е потвърдил пред вестника, че в администрацията е имало объркване относно плановете за санкции срещу Русия.

В същото време инспекторите на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) чакат в Дамаск вече два дни, без да бъдат допуснати до град Дума, отбелязва в. "Вашингтон пост" в друга статия и припомня, че американският представител в ОЗХО Кенет Уорд изразява опасения, че Русия може да се е опитала да прикрие следите от химическо нападение, което се твърди, че е било извършено там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам кой ще спасява русофилската Матушка когато Тръмп го изхвърлят от Белия дом около Коледа.
30
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лош Путин, лоша Русия, то ако питаш чираците на шopoш и турско-американските платени кукумявки всичко е лошо.Но на крива клвчка, даже и небето е виновно.
29
5
 
27
 
! Отговори
OONee преди 6 години
Може би това, че Русия забрани износа на двигатели за NASA, а в Руската Дума се внесе законопроект за производство на стоки, които се ползват с американски патент, без Русия да плаща лиценз му дадоха известно количество храна за размисъл. А и петроюанът набира скорост.
28
22
 
5
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Как защо, все пак трябва да се отблагодари и на жужи за хибридната му подкрапата по време на президентските избори в САЩ ... !!!
27
28
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Да се славят Путюнофилите от Днес!Путин името му говори, че няма дедов! Той е жендър с обратна резба!
26
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искат да тойкотират световеото.
25
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що му трябваше на Тръмпаеца на баир лозе? Взе си белята с островната вещица...
24
0
 
16
 
! Отговори
batmario преди 6 години
Кво ли всъщност се случва в момента че само на занимават с Тръмп и Путин...Нещо гадно ще е...
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пха-ха-ха-ха-ха-ха...Каква я мислехме, каква стана господа джентъмени...
22
6
 
13
 
! Отговори
Прост Формула 1 преди 6 години
Нищо не е стопирал.Същите номера -"Изегляме се от Сирия" и след два дена "предполагаема хим атака и удари.Този е патологичен лъжец.Преди изборите говори едно след което прави същото като Буш,Клинтън и компания.Патологичен лъжец.
21
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умен човек излезе въпреки че е бил КГБ офицер.
20
8
 
31
 
! Отговори
Дедовия преди 6 години
Всички разбраха, че на Путин ще му пpъднaт на дедовия.
19
28
 
9
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Пич, в момента Русия е вероятно най - големия производител на храна.Могучая, е най-големият производител на субстанции, предназначени за всичко друго, но не и за пиене. Но поради липса на стандарт на живот *** масово се наливат със споменатите!
18
34
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още санкции срещу *** докато не падне на колене и не поиска прошка от всички държави които е ограбила включително България и Велика Украйна.
17
1
 
8
 
! Отговори
пообъркАл си се нещо преди 6 години
Ха, ха к'ви храни, к'ъв петрол, к'ви 5 лева, бе момче...
16
19
 
8
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Тръмпела е с московски наморник! Тръмпят го кремльовски активисти - комсомолци.Новата опорна точка, е спусната, хвалебствията по Тръмпела нека започнат сега!
15
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Петрол срещу храни за Русия"... Пич, в момента Русия е вероятно най - големия производител на храна. Напрактика, ако броим произведените хранителни калории, със сигурност руснаците са най - големия производител на храна ;))) Без да слагам "на глава от населението" също е вярно ;)))
14
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще ги пусне санкциите - гръбнака му е мек и ще се огъне. САЩ води война с всички. В момента валутите на Китай и Русия падат рязко, което ще удари всички вносители, но най = вече ЕС ;))) Това е и целта на САЩ - да отслабят всяка възможна конкуренция.
13
1
 
7
 
! Отговори
Хакуна матата преди 6 години
Колко мъдър съвет.Колко мъдро решение.
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Китай му е тръмп, пардон трън в очите.