Навални пак зад решетките заради "Путин не ни е цар"

Опозиционерът организира днес протести в цяла Русия
5 май 2018 18:33,
130
Навални пак зад решетките заради "Путин не ни е цар"
Снимка: Reuters

Руският опозиционен лидер Алексей Навални и стотици противници на Кремъл бяха задържани днес в Русия по време на улични протести срещу Владимир Путин преди встъпването му в понеделник в четвърти президентски мандат, предаде Ройтерс.

Навални се появи на Пушкинския площад, където събралите се хора скандираха "Русия без Путин!" "Долу царя!", но почти веднага бе задържан и откаран в полицейски участък.

По негов призив в над 90 населени места в страната днес излязоха хора по улиците за демонстрации под общ наслов "Той не е нашият цар". След своята категорична изборна победа през март Путин придоби правото да управлява Русия до 2024 г., с което би станал най-продължителният управник в нейната история след 30-годишния режим на Йосиф Сталин.

Поместен в интернет видеоклип показва как петима полицаи, хванали Навални за крайниците, го носят към микробус. Репортери на Ройтерс видяха как полицаи, екипирани като за борба с безредици, систематично задържат демонстранти, някои с прилагане на груба сила, и ги вкарват в автобуси. АФП съобщи, че силите на реда са използвали сълзотворен газ.

Организацията "ОВД Инфо", която следи за политическите преследвания, съобщи, че е получила полицейски данни за 350 задържани по време на днешните протести из Русия. Демонстрации имаше в Далечния изток и Сибир. В уралския град Екатеринбург група от над хиляда души скандираше "Долу царя!". Властите в Санкт Петербург попречиха на протестиращите да стигнат до парка "Марсово поле", където обикновено се провеждат антиправителствени прояви.

В повечето случаи руските власти смятат тези протести за незаконни с аргумента, че тяхното време и място на провеждане не е било предварително съгласувано с тях.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
8
 
! Отговори
С преди 5 години
Веднага пише тая някой се наака в русия и тая вече пише
25
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако бях на екскурзия и аз щях да се включа в протеста
24
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ейТози е бъдещето на Русия.
23
4
 
12
 
! Отговори
Г преди 5 години
Този нехранимайко не иска да работи а виси там събра малко народ и какво иска и тоъ не знае на работа а не празни приказки
22
6
 
10
 
! Отговори
ей преди 5 години
Този шут е осъден за кражба....
21
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНевани трябва да е следващия руски президент след оставката на Путин
20
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До всеки ден стачкуватВ България има мафия но в русия има огромна мафия Това е разликата
19
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СпироДа не си от троловете пратени от Путин.
18
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 9-ти май послучай деня на победата Путин трябва да подаде оставка.
17
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По нвреме на управлението на Путин БВП се увеличи над 17 пъти. Имат дуржавен дълг, който е 8% от БВП. Което означава че и при растеж на икономиката от 0.3% имат реален растеж, докато рпи външен дълг над 100% от БВП, както е при повечето евроатлантически държави, дори и растеж на икономиката от 5% осначава реаленс пад и източване на държавния бюджет. Тоест, Русия постига в пъти по - голям реален икономически растеж под санкции ;))) Растежа на запад е важен, защото той покрива лихвите по дълговете
16
13
 
5
 
! Отговори
ЦРУ преди 5 години
По време на управлението на ЦАРЯ ...БВП на Раша 2 пъти намаля ! Сега мин. ЗАПЛАТА ...не пенсия с УКАЗ е определена на съпос. 270 лв. ! Успя да се скара със вс. съседи . НО САНКЦИЙТЕ на Запада и Сащ в-у ОЛИГАРСИТЕ от ОБКРЪЖЕНИЕТО му ще го пратят като Милошевич в съда в Хага !...НЕСПАСЯЕМО !!!
15
2
 
16
 
! Отговори
Свободният преди 5 години
17 В Украйна твоите фашисти сиреч Десен сектор взеха по малко проценти на изборите от Атака на Волен у нас
14
11
 
4
 
! Отговори
Свободният преди 5 години
11 като каза психиатрията нали знаеш как и викат днес на Русия - психиатричният катун с ядрените ракети . И тя ще се оправи , просто трябва да се сменят поколенията и онези *** с ламаринените ордени да си поемат пътят
13
4
 
8
 
! Отговори
Кауня преди 5 години
За незапознатите,мислещи г-н Навални за велик либерал,радетел за евро-атлантически ценности,жестоко се лъжете.Той е представител на крайните руски националисти,бивш член на ЛДПР на Жириновски,които считат руснаците за преки наследници на викингите т.е. са арийска раса.Така става когато един откровен фашист и нацист е припознат от запъдните русофоби като острие в борбата срещу Путин.В Украйна заложиха на фашистите и победиха,вярват че и в Русия ще се получи особенно ако се разпали етническа война
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До горките руснаци 6Такива откачалки като тебе по-добре да си ожалят българите, а за руснаците не мислете!!!!! Аз се надявам, че ще дочакам да видя пак Дядо Иван тука, да ни освободи този път (за пореден път) от нато-нацистите!!!
11
3
 
14
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Само вижте снимката. Деца и пияници.....Правете си изводите......Сигурно и по някой рубла са раздали, що да не отидат за забавление!
10
6
 
16
 
! Отговори
ясно преди 5 години
Поредното шоу за месеца за да си осигури поредния гранд от вън.и не е задържан заради плакатите а заради това че няма разрешение за митинга.
9
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората на Навани са атакували силите за сигурност. какво да го правят? В България или САЩ ако някой нападне с опасни оръжия силите за сигурност вестник ли ще му четат? Тоя е вече опасен за държавата там. Би трябвало да му праснат по - сериозна присъда.
8
4
 
14
 
! Отговори
ss преди 5 години
мноо ме кефят такива като партията на тоз, сдс, и още куп такива които нямат и 1% .... то явно само те и родата им гласуват за тях но сакат властта :)
7
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Свободният 9Да бе да...........я покажете 160 хилядната демонстрация в Париж против макарончо, а не се лигавете с хилядата души в Москва!!!! Ха-ха-ха..........1000 души в Москва даже не могат да се измерят какъв процент е това, няма такава малка единица!!!! А тоя клоун даже не е за затвора, той си е направо за психиатрията!!!!