Русия на Путин – стабилност, която се превръща в застой!

Политолог: Руснаците вярват, че страната им е в опасност
18 май 2018 21:02,
190

Русия не върви на никъде. Тя стои на едно място. Главната цел на Путин е стабилността. Струва ми се че тази стабилност придобива формата на застой. Това каза руският анализатор Владислав Иноземцев в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria. Иноземцев е старши анализатор в Полски институт за напредничави изследвания, Варшава.

"Цялата енергия на руското ръководство се използва за това страната да не се развива и променя", убеден е той.

Политологът смята и че ситуацията в момента устройва изцяло управляващия елит на Русия.

"Той контролира изцяло финансовите потоци в Русия, бюджетът е напълнен, а хората се намират в някакво вцепенение от съществуването на някаква външна заплаха и в това отношение през следващите няколко години ситуацията ще бъде доста стабилна", анализира Иноземцев.

Той смята и че хората не очакват никакви сериозни подобрения в икономиката на Русия.

"Те са убедени, че страната им се намира в някаква сериозна опасност и Путин напълно сериозно се бори с тези заплахи. Затова в условия, в които никой не очаква движение към по-добро, е лесно да се управлява", каза още политологът.

Според него цялата руска политика е построена върху надеждата, че Западът ще се разпадне.

"И това не е шега. За това в Москва видяхме безумния момент на щастие при победата на президента Тръмп. Защото им се стори, че именно това е моментът", каза още Иноземцев.

Как ще се развиват отношенията между Русия и Западна Европа след случая Скрипал? Съществува ли за Путин усещане за "нормално"? Какви са интересите на политиците, които следват Путин? Реалистични ли са опасенията за голяма политическа игра, играна от Русия на Балканите? Ще изпадне ли Русия в геополитическа самота? Кога ще има наследник на Путин? Отговорите вижте във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ржу не могу! Откуда взяли этого придурка?
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Русия ще а наджшвеем със сигурност доста по корави сме надживяли от тия мухлювци"Ми хубаво. Но защо не живеете ами мpeтe като за световно, в Африка не мрът толкова много колкото в България, там в Африка поне се размножат...
40
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напълно точен анализ. Плашат мужиците с външен враг за да може те да живеят на техен гръб. То това не е държава ами частна собственост на Жужету.
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Русия ще а наджшвеем със сигурност доста по корави сме надживяли от тия мухлювци"Ми хубаво. Но защо не живеете ами *** като за световно, в Африка не мрът толкова много колкото в България, там в Африка поне се размножат...
38
6
 
8
 
! Отговори
беден народ преди 5 години
най-лесно се управлява и манипулира ! За малко долари можеш да принудиш хората да станат доброволци и да отидат като частни войници в Украйна , Сирия или където правителството сметне за добре ! Картината в Русия е трагична ! Дори руските военни и семействата им живеят в мизерия!YOUTUBE - Къде и как живеят офицерите във Велика Русия !Също така можете да гледате клипа - Курск в мътни води ! Там вдовицата на капитана казва каква мизерна е била заплатата на капитана ! Този клип е блокиран в Русия
37
5
 
4
 
! Отговори
мда преди 5 години
Поляците разбират много добре Русия. Папа Йоан Павел беше надеждата срещу комунистическата диктатура и се оказа много прав за всичко!
36
9
 
10
 
! Отговори
пехотинец преди 5 години
В русия нама застой развитие стабилност и други модерни политологически думички. В русия има класическа първобитно-племенна шаманна уредба на взаимоотношенията начело с племенен вожд. Ако не слушаш вожда-шаман се отправяш директно в казана с моркови и картошки докато всички от племето танцуват казачок с шише водка в ръка около казана.
35
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е един голям мавзолей в която царува Мумията !
34
4
 
8
 
! Отговори
хан Аспарух преди 5 години
до 29 - нали знаеш, който копае дупка на друг, сама пада в нея. България е оцеляла 1300 години именно като България. Не като Киевска Рус, Руска империя, СССР и или Руска федерация. Така че спокойно България ще пребъде, а завистниците по пътя на Византия - на бунището на историята!
33
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това го казва поляк- католик........................те мразят Русия даже и в червата си!!!
32
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иноземцев е старши анализатор в Полски институт за напредничави изследвания, Варшава.----------------Да се смееш ли, да плачеш ли...
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според него цялата руска политика е построена върху надеждата, че Западът ще се разпадне....Всеки ден ни се припомня поне по сто пъти как запада се разпада от полезните идьоти :)
30
6
 
7
 
! Отговори
ПУТИН преди 5 години
- Уважаемъй сънародницъй, дойде ли ви тинята до устата... - горе главата...
29
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не са руските туристи щяхте да виете от глад, но така или иначе след 20 - 30 години България няма да я има - сами ще се затриете и ще изчезнете, никой няма да ви унищожава, а Русия винаги ще я има.
28
5
 
12
 
! Отговори
патриот преди 5 години
колко ли плащат на нашите медии да ни натрапват ежедневно новини от Азия и Путин
27
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мили Боже..............ОТКЪДЕ ГИ копат тия "анализатори" бе????? Че даже "руски"!!!! Тоя е толкова "руснак", колкото аз съм принц на Монако! Или тоя е от ония, 2% джендърчета.......за съжеление има ги ДАЖЕ В РУСИЯ!!!! Не мож се отърва от тия из-ча-ди-я! Те са като плевелите, растът даже където не ги садиш! Но скоро ще си купим Раундъп!
26
4
 
7
 
! Отговори
банкер преди 5 години
руснаците не са привързани към висок стандарт на живот, така че икономиката слабо ги вълнува. Нормално е от гл.т. на Москва да считаш Запада пред разпад при положение, че Великобритания напуска ЕС, САЩ се управлява от несистемен и неопитен играч, Италия нещо каканиже, Гърция е готова да целува Путин навсякъде, да не говорим за Китай и Иран. А Орбан и Качински не знаят на кой да се молят. Единственото, което спира Русия е вярата на МАКРОН и МЕРКЕЛ в ЕС, не Г и Фр., а именно лидерите им!
25
3
 
16
 
! Отговори
Еврохомосексуалист преди 5 години
А стига бе! А ние толкова време чакаме Русия утре или най-късно другате седмица да се разпадне и да фалира, а сега била стабилна в застой... Много съм разочарован
24
8
 
19
 
! Отговори
кой преди 5 години
Интересно кой го е поканил този тук да говори глупости и кой плаща за този цирк.
23
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия ще а наджшвеем със сигурност доста по корави сме надживяли от тия мухлювци