"Булава" излитат от подводницата. Вижте изстрелването им

В кадрите е включено и потапянето на плавателния съд
23 май 2018 13:15, Елка Василева
189

 

Изстрелването на четирите балистични ракети "Булава" от атомния подводен крайцер "Юрий Долгоруки" е показано във видео, публикувано от министерството на отбраната на Русия.

В почти триминутното видео са включени процесът на преминаване на плавателния съд в подводно положение, подготовката на екипажа за стрелба и полетът на четирите ракети след изстрелването им.

Ракетите бяха изстреляни от акваторията на Бяло море по полигон на Камчатка.

Още по темата

Представители на Северния флот съобщиха, че за първи път се извършва залпова стрелба с такъв брой ракети от подводница от този проект.

Атомната подводница "Юрий Долгоруки" е кораб от проекта 955 "Борей", пише Лента.ру.

Подводницата е компонент от ядрената триада на Русия, въоръжена е с 16 балистични ракети "Булава". Дължината на подводницата е 170 метра, широчината – 13,5 метра. От 2013 г. тя е в състава на Северния флот на Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
8
 
19
 
! Отговори
Obo San преди 5 години
Наи ми е КЕФ да чета квиченето на евроатлантическата *** !!!
95
5
 
14
 
! Отговори
:):) преди 5 години
ами да, боли ви, личи по степента на ехидно зададените т.ъ.п.и въпросчета, въглища, сантиметри пид вода и т.н. Дреме им на гребния винт на руснаците една шайка бг ми.житурки какви невероятно смешни в кавички коментари пишат....гледайте и цхкайте с езици, факт, както казва любимеца ви Антон Тодоров....
94
6
 
1
 
! Отговори
Бай Кольо преди 5 години
,,Браво", Бай Митю! Прати синчето си там, където падат ракетите на ,, миролюбците!"
93
15
 
5
 
! Отговори
това нали е ... преди 5 години
подводница, поне така казват руснаците. Защо тогава се потопи само на 10 см. под кулата? Отговорът е ясен-защото при по-дълбоко потапяне, тези обикновени и с нищо невпечатляващи ракети чисто и просто щяха да я взривят!
92
18
 
9
 
! Отговори
процедурно питане преди 5 години
а какви въглища използва за гориво..ха.ха.ха
91
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая ракетка стига ли до Марс ? Ако не стига ...Не ме вълнува особено.
90
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До rzeИзглеждат като канализация казваш. Я кажи коя хамериканска подводница има басейн и сауна?
89
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зъбчатката е много ръждива. Някоя и друга капка масло да бяха капнали.
88
3
 
8
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Гей джендъра никаква булава не може да го уплаши....дай му булави на него....
87
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страшен екипаж.Половината изглеждат все едно незнаят какво се случва ,другите дрънкат нещо по станциите.Абсолютна аматъорщина.Нищо ,чудно че турски овцевози свалят руските кораби.
86
16
 
13
 
! Отговори
rze преди 5 години
Тея руски подводници отвътре приличат на канализация.Липсват им само родопските одеала закачени по стените.
85
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много миролюбива нация са ***.
84
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"В кадрите е включено и потапянето на плавателния съд"Пак глупости. Пусковете са от подводно положение. Вижда се дори на видеото. Иначе за изстрелването - за под 2 минути могат да изстрелят целия боекомплект и да се изпарят. Внушително, при условие, че няма действаща защита срещу тези ракети и при положение, че могат да стрелят на 2000 километра от целта, което и дава няколко минути за реакция, в смисъл да се скрият в убежищата, което няма да се получи поради липса на време.
83
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БУЛАВА ОЗНАЧАВА БОЗДУГАН.ЕДНА БУЛАВА НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ СТИГА. И НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ, ЧЕ НЯКОЙ ОТ НАТО ЩЕ СЕ ВПРЕГНЕ ДА НИ ЗАЩИТАВА И ДА СИ ХАБИ РАКЕТИТЕ ОТ ПРО ЗА НЕ`КВИ СИ БЪЛГАРИ И ПР.
82
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПОМНЯ ПРЕЗ ЗИМАТА КАК ДВЕ АМЕРИКАНСКИ ПОДВОДНИЦИ СЕ ЗАКЛЕЩИХА В ЛЕДОВЕТЕ НА СЕВЕРА И РУСНАЦИТЕ МОЖЕХА ДА ПРАВЯТ С ТЯХ КАКВОТО СИ ИСКАТ
81
4
 
18
 
! Отговори
384 преди 5 години
Ей, така един ден ще се започне... и всичко ще свърши след около 30-40 минути!!!!!!
80
3
 
14
 
! Отговори
Християнин преди 5 години
Хора, не знам какво става, но светът се готви за сериозна война от огън и жупел. Не ни чака студена война, каквито ни ги приказват по ТВ и радио. Всички вадят големите бомби и тях разработват. Ще празнят складовете май. Че да останат само скаларните системи - най-новото поколение.
79
14
 
24
 
! Отговори
Оня с Коня преди 5 години
Да съ насяно тролчетата от Козяк - това е Булава, ракета, срещу която няма защита. Мирканските Тризъб-ци са елементарни за отстрел.Второ, това са изстрелвания от наводнени шахти, за което мирканците не са и мечтали, не да го тестват дори.Трето - подводницата носи цели 16 такива ракети. Само една такава подводница е достатъчна да парализира цялата мирканска армия.
78
6
 
10
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До *** 80След вас УВАЖАЕМИИдете пийнете водичка от Изворче край Фукушима или се изкъпете в морето пред централата. А не можете че защо бре? Защото има радиация? Два реактора все още бълват радиация в тихия океан? Идете да хапнете Суши - традиционно в Япония - А защо да са на мода Суши вегетарианско? Нали сушито по принцип е с морски дарове ...5(ПЕТ) години 10(ДЕСЕТ) месеца и 18(осемнадесет) дни от както е активна ЯДРЕНАТА КАТАСТРОФА ВЪВ ФУКИУШИМА
77
5
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До 74Първо се пръква идеята че може да се богослужи не само на Латински и Гръцки - повече езици повече вярващи - Идеята е на Светите Кирил и Методий - Подкрепя я тогавашния Папа. Кирил и Методий с ученици са изпратени в Чехия и Моравия и по това време създават Глаголицата - мисията е неуспешна оцелелите са приети в България където Климент основава Охридската ШколаВ началото на новия век създава Кирилицата като дериват от Латница и Гръцката азбукаТази по-лесна за писане азбука се разпростанява