Евросъюзът не пуска туристи и пари от Крим

Санкциите за анексирането на полуострова – удължени с 1 година
18 юни 2018 18:57, Екип на Dnes.bg
80
Евросъюзът не пуска туристи и пари от Крим
Снимка: архив, Reuters

Европейският съюз удължи с една година санкциите, които прилага срещу присъединения от Русия Кримски полустров. До следващото лято се забранява вносът на стоки, произведени на полуострова, туристическите пътувания и европейските инвестиции в анексираната територия.

Кримските икономически санкции са единствените, които ЕС поддържа на годишна база, за разлика от останалите ограничения, свързани с Украйна, които се подновяват на всеки шест месеца.

До 23 юни 2019 г. европейските компании няма да могат да купуват недвижимост в Крим, да финансират местни компании или да осигуряват услуги, предлагани от тях. Европейските круизни кораби в Черно море няма да могат да спират на кримските руски пристанища, нито живеещи на полуострова местни жители, ще могат да пътуват на туризъм в Европа.

Забранен остава и износът на стоки и технологии за кримски компании или за използване в Крим през чуждестранни фирми в областта на енергетиката, транспорта и телекомуникациите. ЕС не допуска европейско участие в търсенето на газ, петрол и минерални ресурси на територията на руски Крим, както и доставката на апаратура и технологии за тях. Ограничено е и предоставянето на европейско ноу-хау и изпълнителско участие в каквито и да е инфраструктурни проекти в региона.

ЕС е силно ангажиран със суверенитета и териториалната цялост на Украйна, заяви върховният представител за външната политика на Съюза Федерика Могерини. ЕС не признава присъединяването на Крим към Русия през 2014 г. и го смята за нарушение на международното право.

Очаква се ЕС да поднови и други икономически санкции, наложени на Русия заради анексията, които изтичат в края на юли. Става дума за забраната близки до Кремъл банки и компании да се търгуват на европейските борси, както и ограниченията за вноса и износа на оръжия, стоки с двойна употреба и технологии за добив на нефт и газ на територията на цялата федерация.

Решение за тях се очаква да бъде взето от европейските лидери на срещата им в края на месеца в Брюксел. Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон ще докладват на колегите си за изпълнението от страна на Русия на ангажиментите й по Минските споразумения, чието цялостно прилагане е условие за отпадането на този вид санкции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: РусияЕСсанкциикрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
17
 
1
 
! Отговори
тъжно преди 5 години
русия се разпада и футболните мачове от другата седмица ще се играят в българия ... ура..
43
7
 
22
 
! Отговори
haha преди 5 години
До sdТова ли е великата държава на която искаме да станем сателит.*************************************************************Русия няма нужда от такава изостанала и бедна България. И за сателит не става тая държава. И в Анадола вече не искат тая територия.
42
5
 
27
 
! Отговори
Крети преди 5 години
Санкцийте за васалните държавици и да се радват Соросчетата а холандски, немски и други западни фирми строиха кримският мост
41
35
 
6
 
! Отговори
sd преди 5 години
западните санкции тихо задушиха и разпаднаха СССР. Разпада не беше по волята на Горбачов или Елцин (както си мислят руските ***), а въпреки тях.Сега Русия ще бъде удушена по същия начин. Надявам се разпадът да е още по-кървав и брутален. Руснаците са най-последни бедняци, ядат от сметището, а плашат с ядрени ракети от времето на Брежнев. Рускините само гледат да се оженят за западняк. Това ли е великата държава на която искаме да станем сателит. Тя носи само бедност и мизерия. Руснаците са бели ***.
40
24
 
6
 
! Отговори
патолог преди 5 години
До ГошоСтига си писа. тъпотии бе , Китай бил инвестирал в Крим ?!Кой ще инвестира да строи заводи в Крим след като после няма да може да изнася продукцията ?! Кой ще инвестира в строеж на хотели в Крим след като няма да идват туристи от богатите западни държави ?! Като започнете да пишете тъпотии не постигате нищо освен да ни улесните да разберем ,че русофилството е патология на мозъка !
39
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До # 28: Абе зомбонещастник!Знаеш ли,че робовладелският ти ЕС изисква и *** в скоро време ще въведе вдигане на пенсионната възраст И ЗА ЖЕНИ И ЗА МЪЖЕ,НА 70 ГОДИНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТЪЪЪПчо-о-о,зомбиран! И тогава ще мечтаеш за възрастта за пенсиониране в Русия!!!!
38
7
 
9
 
! Отговори
Гайбарче преди 5 години
До 34 историкаГрешка си, Сталин изби през 30-те евреите участвали в революцията на Ленин. Замени всички евреи с руснаци. Най- много изтепани са в Украйна, защото там е бил Хазарския каганат и е пълно с тях.
37
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като узнал за таз новина, Волен се напил от мъка
36
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВ Родопите любимият ти Волен събра 2,5 до 3%.
35
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А как стоят нещата с Косово?ЩОТО Косово беше насилствено отнето от Сърбия,в резултат на американската инвазия,докато Крим се самоопредели за преминаване към Русия,чрез най-демократичната форма на самоуправление -референдума?!!!А докато Косово се откъсваше насилствено от Сърбия,обилно наръсена с обеднен уран(от който си зобнахме и ние(а все се реве Чернобил),никакви законови,нито даже демОНОкратични актове не бяха прилагани!И между призналите Косово сме и ние,т***паците!..а Родопите,тлеят,тлеят
34
2
 
14
 
! Отговори
! преди 5 години
До Българинът европеец-----------------------------------------------Баща умря, съсечен от сина си!Екшън край Кресна! Двама братя пребиха с бухалки млад мъжВ мол в София, пред публика: Ето как нервак вилнее с нож.Детето на убитата Ивета при социалните в АйтосОправдаха Илко Семерджиев по дело за принудаБългари европеици ................................ xaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxxaxaxaxaxxaxaxxaxa
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Крим не е рускиБългария е турска! Трябва турско кпп
32
15
 
3
 
! Отговори
историк преди 5 години
До гладни въшкиВ грешка си ! Ленин и Сталин не избиха стотици хиляди християни , а избиха милиони християни ! Само Ленин изби 30 милиона християни в собствената си страна и още толкова в чужбина ! Тази държава винаги се е управлявала от и.диоти ! Просто няма възможност на власт да дойде свестен човек понеже над 90 % от руснаците са и.диоти и диваци ! Заслужават си мизерията - на такава глава такава у.шанка !
31
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно,. Гласувал си за Путин стойш в Крим и си турист в путинланд. Благините от ЕС не се полагат. Тази двойно игра е знаеме.
30
14
 
3
 
! Отговори
Крим не е руски преди 5 години
Едно нещо липсва на този мост- украинско КПП и украински граничари..ха.ха Ами Крим не е руски-и марките деца го знаят. Окупатори и туристи не могат да провеждат референдум на територия на друга държава!!!
29
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
даа вярноо, както някой от преди малко отбеляза, Крим е руски. Факт, както казва любимия ви Антон Тодоров...
28
8
 
2
 
! Отговори
! преди 5 години
До Българинът европеецПутина му пука понеже постоянно отправя предложения да спрем санкциите !От глад ще умрете , това трябва да ви е пределно ясно ! Понимаеш ?******************************************************************************xaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaaxaxaxxaxaxaxaxxaxaxaxxaxxaxaxaxxaaxxaxaxaxaxa
27
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 26Яяяяя..........и като се събуди, какво стана???? Внимавай, махмурлука е опасна работа! Абе, интересно, има ли още хора неизтрезнали вече 4 години??? Разбирам укропите да ги тресе, ама българите.............да не би чавка да им е изпила мозъците??!!
26
11
 
5
 
! Отговори
гладная въшку преди 5 години
Товариш Путина вдига пенсионната възраст на жените от 55 на 63 г. , а на мъжете от 63 на 68 г. , за да може да компенсира изхарчените пари за построяването на моста в Крим и разходите за световното по футбол ! Горките руснаци , 80 % от пътищата им са неасфалтирани още от времето на Сталин , но мост построиха в Крим и станаха домакини на световното по футбол ! На голо д.у.п.е чифте пищови ! Сега товариш Путин ще си го изкара от народа , пенсии на кукуво лято !
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вовкин лееекинко го попремести по този повод.