Най-новите оръжия на Русия – по-добри от най-добрите на Запада

Руски издания: Те вече се доставят във войските
4 юли 2018 22:00, Елка Василева
519
Най-новите оръжия на Русия – по-добри от най-добрите на Запада
Снимка: архив, Reuters

Русия притежава най-малко шест вида оръжия, чиито възможности надхвърлят тези на най-добрите им западни аналози. Те вече се доставят във войските; предвижда се програмата да приключи до 2027 г., заяви пред състава на военната академия към руския Генщаб вицепремиерът Юрий Борисов, цитиран в седмичното издание "Военнопромишлен куриер".

Списъкът включва стратегическия ракетен комплекс, изстрелващ междуконтинентални балистични ракети "Сармат", изтребител от пето поколение, познат като Су-57, Т-50 или ПАК ФА, високозащитен танк Т-14 с платформа "Армата", мобилна зенитна система С-500, мобилен ударен антисателитен комплекс "Нудол" и мобилна система за радиоелектронно потискане на сателитни комуникации "Тирада-2С".

В тази връзка "Лента" припомня скорошно изявление на руския военен експерт Константин Сивков, че Москва разполага с "великолепни ракетни въоръжения, но във войските има малко такива", докато "оръжията на американците са по-лоши от нашите, но войските имат много от тях".

Експерти на "Известия" коментират съобщения в руския печат, че стратегическите бомбардировачи на Москва Ту-22M3 ще бъдат снабдени с най-нови свръхзвукови ракети "Кинжал", представени през март пред парламента от президента Владимир Путин.

Руската бойна авиация има близо 60 такива бомбардировача на въоръжение и още няколко десетки - на консервация, посочват специалистите.

Според вестника става дума за авиационен вариант на ракетите "Искандер", който има далеч по-висока максимална скорост и по-голям обсег - до 2000 км вместо 480. Експертите твърдят, че така Русия не нарушава договора за ракетите със среден и по-малък обсег, забраняващ производството, тестовете и разполагането на наземни ракети с обсег от 500 до 2500 км.

"Кинжалите" - по 4 броя на машина, се очаква рязко да повишат възможностите на Ту-22M3 за поразяване на далечни цели, без самолетите да навлизат в зоната, където са уязвими за противовъздушната отбрана на противника.

"Системата естествено е чисто ударна, но в рамките на руската военна доктрина има отбранително предназначение. В случай на хипотетичен сблъсък между Русия и НАТО на европейския континент "кинжалите", най-вече в неядрен вариант, се предвижда да станат основно средство за унищожаване на тиловата инфраструктура на алианса, като блокират прехвърлянето на войски, на техника и парализират управлението на военните действия", обяснява "Известия".

Според изданието употребата на подобни средства цели по-специално "максимално да отдалечи момента, когато единствено ефикасно средство за противодействие ще стане използването на ядрени оръжия". "Съществуват ли "кинжали" в ядрен вариант? Би било странно да не е така", отбелязва руският всекидневник, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


519
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия прави свръхоръжия,а говеждите само гледат и мучат безпомощно.Русия сама организира перфектно Световно на над световно равнище,а отвъдокеанските волове ще го правят през 2026 година съвместно с Мексико и Канада,защото сами не могат.Това са фактите,останалото е безсилно сорошко лаене,на което никой не обръща внимание.
255
25
 
11
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 5 години
АМИ ТЕ ВСИЧКИ НОРМАЛНИ ХОРА ВИЖДАТ ЧЕ РУСКОТО ОРЪЖИЕ Е НАЙ-ДОБРО НО НИЕ КАТО МАГАРЕТА СЕ ДЪРПАМЕ ПЛЮЕМ И ЩЕ НИ НАБУТАТ ДЕСЕТА УПОРТЕБА ВЪОРЪЖЕНИЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ НИ ПРИЯТЕЛИ. КАКВА ПАРОДИЯ !БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ - ПО-СКОРО ТОВА КОЕТО ОСТАНА ОТ НЕЯ !!!!!!
254
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гледам как се представят на световното и какъв ред има, .Е как по телевизора видя какъв ред има? Аз видях как японците им събират мусора.
253
18
 
11
 
! Отговори
ЧЕРИ преди 5 години
До АнонименКато гледам как се представят на световното и какъв ред има, а и техниката им е на световно ниво не бери грижа за стандарта им.Той си е висок. А що се отнася до канадското ти сравнение- в Канада цяла Америка инвестира и краде от готовата продукция. За разлика в Русия след ембаргото всичко си е тяхно и си произвеждат ба база самозадоволяване.Ама де катуна като теб може да пише друго освен со росоидни глупост.
252
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пропуснали са да споменат самолетоносача. "Страхоооооотен" е! Само дето като запуши самолетите не виждат пистата и падат в морето.
251
17
 
25
 
! Отговори
помнещ преди 5 години
Някой да е видял нещо сделано в Русия да е по добро от такова направено на Запад? Нека да се обади. Аз вече съм на този свят близо 70 години но такова чудо все още не съм видял. Този угро - фински с монголски примеси народ винаги се е движил поне с 50 години закъснение от другите европейски народи. Само простотията и наглостта им са недостижими.
250
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Военните технологии на Русия превъзхождат американските.
249
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО И ко.Абе джендърко,тая изостанала Русия освен че направи такива оръжия,които буквално удариха като с парен чук натовските геюве,показа на цял свят как се организира Световно първенство по футбол.Както и Олимпиада преди 4 години.Прекрасни стадиони,перфектна организация и много фенове.Е,не могат да се сравнят с калищаците на Герена и Армията,както и порутения ни национален стадион,ама какво да се прави.И не забравяй помежду двата гейпарада да прочетеш пак баснята за лисицата и киселото грозде.
248
14
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Поредната хибридка в стил " Кат Русия втора няма", предназначена за предизвикване на множествени оргазми сред русофилите
247
7
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До 111111Никой в ЕС не ти е гарантирал, че като станеш член на съюза и край ще потекат мед и масло и няма да има бедни. Аман от ***!!!
246
10
 
20
 
! Отговори
TT преди 5 години
Опаа поредното изхвърляне от типа "Руските болни, най-здравите болни".
245
2
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До 111111В БГ под прага са 1.6 мил. Основно са пенсионери, от малцинствата, болни или абсолютни некадърници. СПИНозните са към 2500. Някой от тях само по документи са под прага на бедност, а всъщност имат други доходи.
244
15
 
24
 
! Отговори
И ко преди 5 години
Щом го пишат руски издания, значи е пълна лъжа, но дори и да допуснем, че е вярно, успяват да ги продадат само на пропаднали държави от третия свят.За стандарта на живот в Русия да не говорим изобщо - той е на светлинни години разстояние от този в Цивилизования свят.
243
8
 
11
 
! Отговори
111111 преди 5 години
До ЗозоЗозко, знаеш ли колко българи живеят под прага на бедността, пък УЖ сме в ЕС!? Чудят се и се маят французите, като им казваме колко е МРЗ и колко е заплатата на лекар в общинска болница, мед. сестра, учител, квалифициран работник! Той за Русия ще ми пише! Я кажи каква пенсия вземат дядо ти и баба ти и за колко години трудов стаж - 38-40 г., нали!?
242
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре работещ пистолет, с който да заменят Макаров още не са създали.Ама иначе разработки да видиш...
241
19
 
15
 
! Отговори
Мурзильля преди 5 години
И каква е поуката *** мурзиля. В Болниците на Рашшъ нямат памук и спирт.В цялата страна ужиците нямат хладилник пенсии или втора риза ба гърба си. защото расия е превърната в едно икономическо и оръжейно гето от Путляка и денонощно правят оръжия.Да си гризат автоматите. Неощавении комунистически ватенки сте всички журналисти ,но когато си *** то просто е неспасяемо заболяване.
240
5
 
19
 
! Отговори
Иван Христов преди 5 години
Много *** народ народи тази ваша демокрация братя българи, как може да не се вижда реалноста, а да се драска на посоки, безсмислени и просташки коментари породени от неграмотни хора. А бе вие баби дядовци нямахте ли, майки бащи нямахте ли, за да ви поучават. Но сигурно и не бива да се учудваме, като и те са били толкова грамотни. От там трябва да си зададем въпроса, дали ще я има България в блзките десетина петнадесет години?
239
16
 
25
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
За мен този спор къде се живее по-добре - при социализма (руския модел) или при капитализма (западно EU модел) е приключил много отдавна. Наскоро правих една равносметка как живея в момента аз с моите деца, и как живеехме с моите родители като бях дете. В момента имам поне 2 до 3 пъти по-добър живот и като жилище, и като покупвателна способност, и като почивки, и т.н.. А моите родители бяха софиянци с престижни професии за онова време. Само необразован неудачник може да плаче за "онова време".
238
3
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
а, то лелка. явно е назаде с кликовете. дерзайте.
237
18
 
15
 
! Отговори
Симеонов преди 5 години
Глупости на търкалета.Този ПАК фа или незнам си как още го хвалят повече от 10 г., а до момента са произвели 2 бр. и то с компромисни двигатели и купища известни и неизвестни проблеми.А истината е че това е опит за реплика на Ф 22, при това несполучлива и безнадеждно закъсняла.Същата е картинката с всичко останало - гаснещата на червения площад Армата, дето още си няма истински двигател, а куполът е от брезент (защо ли???),бомбардировачите Ту от 1968 г. и пр. и пр.Те ютия не могат да направят..