Москва отговаря "огледално": Гони двама гръцки дипломати

В противен случай не може да защити работата на служителите си
11 юли 2018 15:28, Елка Василева
49
Москва отговаря "огледално": Гони двама гръцки дипломати
Снимка: архив, Reuters

Москва ще отговори огледално на и0згонването на руски дипломати от Гърция, съобщиха от руското външно министерство.

От ведомството подчертаха, че подобна реакция на такива действия е утвърдена практика. Както заяви заместник-председателят на парламентарната комисия по международните въпроси Андрей Климов пред РИА Новости, Русия ще изгони двама гръцки дипломати. По думите му без такъв отговор Москва "няма да успее да обезпечи сигурността на работата на своите сътрудници".

Още по темата

Климов добави, че Русия никога не е гледала на Гърция като на съюзник и партньор в Европа. "Гърция е в НАТО, само това е достатъчно", подчерта той.

По-рано днес гръцкият вестник „Катимерини“ съобщи, че Атина гони двама руски дипломати и забранява на други двама да влизат в страната поради „противоправни действия срещу националната сигурност“.

Позовавайки се на дипломатически източници, изданието посочва, че мерките, предприети от Атина, са отговор на "намеса във вътрешните работи на Гърция". Изданието твърди, че е имало опити Русия да се намеси в особено чувствителни национални проблеми и интереси на Гърция на Балканите и по-специално по въпроса за името на Македония.

При това се подчертава, че Гърция желае да поддържа добри отношения с Москва. Това обаче по думите на източниците може да се направи само при взаимно зачитане на суверенитета и независимостта на двете страни.

По-късно говорител на гръцкото правителство заяви в коментар на плановете за изгонване на дипломати, че трябва да се зачита международното право и потвърди, че ще бъдат предприети мерки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 42 преди 5 години
Ха ха... Този коментар е нова низина в "мисленето" на русофила :0Полша, казваш, е искала да се разширява през двет планини (понеже няма други съседи) затова е дошла да помогне на България от САМОТО НАЧАЛО - да спре отоманската инвазия и клането. Русия не, тя ни убича твърде много, затова е гледала как ни колят 5 века без да се намесва и чак когато западът се намесва политически и България пред прага на автономия - решава да помогне! "умно"
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До Мелничаря КунцДа бе, баш заради нашите интереси Полша е воювала с Турция. Хаха. Ламтяла е за балканските земи, разпростирала се е и на североизток, върху Латвия, посягала е и към Русия, абе изобщо... Все благодетели, ама ако не е била България, с живота на своето население преградила пътя към "Европа", сегашните ни ментори, които ни считат за трето качество, щяха да носят фесове и бурки.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЕС не вярва на РусияАу-у-у-у, колко умно нещо. Де е расло, де е пасло?
40
9
 
6
 
! Отговори
до 36 преди 5 години
До ?На руснаците не само не им пука за името Македония .Те са ИЗМИСЛИЛИ Македонската нация след първата св.война за да унищожат България..Първият чуждоезичен речник на "македонски" е македоно -РУСКИ речник издаден в МОСКВА
39
13
 
8
 
! Отговори
ЕС не вярва на Русия преди 5 години
Никой не вярва на Русия, даже и тя самата не си вярва...
38
10
 
18
 
! Отговори
Тимотей Ставропулос преди 5 години
ОБИЧАМ РУСКИТЕ БРАТЯ, И ХАРЕСВАМ РОССИЯ..НО ТОВА Е НЕДОПУСТИМО..НИКОГА НЯМА ДА ОСТАВИМ РУСКИТЕ АГЕНТИ ДА ИМАТ АКТИВНИ ДЕИСТВИЯ НА НАША ЗЕМЯ...МНОГО СТЕ НАГЛИ, НЕ МОЖЕ ДА ПРАВИТЕ ТАКА. А НИЕ ДА ВИ ОСТВАИМ ДА ГО ПРАВИТЕ .А АКО ПРОДЪЛЖИТЕ ДА ПРАВИТЕ -- ГУБИТЕ ГЪРЦИЯ . А ТОВА ЩЕ БЪДЕ ДОСТА ЛОШО ЗА ВАС, РОСКИ ДРУЗЯ .СЕГА НЯМАТЕ МНОГО БЛИЗКИ ПРИЯТЕЛИ ...А ТУРЦИТЕ И ВИЕ -- НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕТЕ СЪЮЗНИЦИ .
37
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз съм против името Северна Македония.Аз като гледам картата на север е Румъния, а не Македония.Жалко, че нашите 240 хубавци мълчат като детероден орган (както казваше Божидар Димитров)
36
8
 
13
 
! Отговори
? преди 5 години
Руснаците сигурно са искали името направо да си е Македония. На тях не им пука за интересите на България, колкото и да се напъват да ги защитават техните русофилски марионетки по форумите. Защо не се коментира от журналистите за какво име са напирали руснаците, интересно е да се знае?
35
11
 
14
 
! Отговори
До Мелничаря Кунц преди 5 години
Поляците са единственият народ, вдигнал се и дошъл отдалече на помощ на нас, българите, по време на отоманската инвазия. Мнозина са си оставили костите в българската земя, докато други, включително православни народи са седяли и са гледали. И то в продължение на векове. Полският Княз Владислав е загинал край Варна, ако не ти е известно... Сигурно си русофил за да не ти пука толкова за таква "подробности" от историята ни. Руският народ ти е над всичко вероятно...
34
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Климов добави, че Русия никога не е гледала на Гърция като на съюзник и партньор в Европа. "Гърция е в НАТО, само това е достатъчно", подчерта той.... Че тя 90% oт цяла Европа е в НАТО. Демек от това изказване излиза, че само Сърбия, Швеция и Финландия са им съюзници
33
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предполагам, сега ФИФА ще изгони гръцкия отбор от Световното, и ще ги глоби с 200 000 рублей.Пхахахахах
32
18
 
8
 
! Отговори
до мелничаря преди 5 години
БГ-тата са най-долното ...И затова природата ги прахосмукира по 120-тина на ден :)Гърци и поляци ще ги има . Те са дали много на света. Особенно гърците.
31
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мразя руснаци, мачкайте ги гърци.
30
25
 
23
 
! Отговори
Мелничаря Кунц преди 5 години
Гърци и Поляци са най- долните племена на света. След тях даже са англосаксите
29
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трите патриотчета няма ли да се изкажат нещо по въпроса . Македиония , името и тнт нали са от стратегическо значение за БГ и сме много чувствителни на тези тема .И сибирската империйка като си ръга калните пръсти е тотално в разрез с нашите интереси .Та , кога Боленчо Сидерович и компания ще се изкажат ?
28
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми нормално . Балканите са кен**фа на сибирската империйка . И тук идват най-редовно да се изхождат по голяма и малка нужда .А най им е удобно да го правят в задунайската губернийка , понеже им осигурява безплатно бърсане , *** и тнт след изхождането.
27
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ли си спомням едно изказване на Томас Лафчис: "На грък вяра да нямаш!"
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 24Засега е само до Турция
25
25
 
22
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Защо преди да отвръщат огледално, руснаците да се погледнат в огледалото и да си видят мpъсната агресивна мутра, която се харесва единствено на нравствени ***.
24
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не били партньори с Гърция... а газопровода от къде мина?