Тръмп срещу Берлин: Защитаваме ви, вие давате пари на Русия!

Германия е изцяло контролирана от Русия, гневен е президентът на САЩ
Обновена: 11 юли 2018 13:33 | 11 юли 2018 13:14, Елка Василева
155
Тръмп срещу Берлин: Защитаваме ви, вие давате пари на Русия!
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува страните от НАТО, одобрили строителството на газопровода „Северен поток – 2“. Пред журналисти преди работната закуска с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Брюксел Тръмп отправи особено рязка критика към Германия, наричайки я заложница на Русия.

„За голяма жалост Германия сключва газова сделка с Русия – заяви Тръмп. - Ние защитаваме Германия, защитаваме Франция, ние защитаваме всички тези страни, а междувременно редица държави сключват споразумения с Русия за строителството на газопровод“.

Още по темата

„Ние сме длъжни да ви защитаваме, а вие давате милиарди долара в сандъка на Русия. - продължи той. - Германия е заложница на тях /Русия/. Ние определено трябва да обърнем внимание на това“.

„Германия изцяло се контролира от Русия. След строителството на новия тръбопровод над 70% от доставките на природен газ ще идват от Русия“, заяви Тръмп, цитиран от ТАСС.

В тази връзка той припомни също, че Германия „внася в бюджета на НАТО само 1% от своя БВП“, както и че шеф на борда на директорите на компанията Nord Stream 2 е бившият германски канцлер Герхард Шрьодер.

„Кажете ми, справедливо ли е това? - заяви Тръмп. - Това е неприемливо!“

Той посочи, че „Германия е богата страна“ и според него Берлин може „да увеличи военните си разходи незабавно“.

„Реализацията на проекта „Северен поток – 2“ е неприемлива за САЩ, подчерта Тръмп.

„Северен поток – 2“ предвижда строителство и работа на две линии на газопровода с обща мощност 55 млрд. куб. м годишно от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
37
 
! Отговори
Тръмпи преди 5 години
Защитавал ни бил??От какво? СССР отдавна го няма.Турция - другата евентуална заплаха му е другарче и я въоръжава.Разбуни цяла Северна Африка и Близкия Изток - една камара войни започна и не довърши.Милионите "бежанци" заляха Европа заради разградения двор във Либия, Египет, Мароко, Сирия, Ирак, Афганистан.Излъга Украйна и сега и там има почти война.
14
1
 
9
 
! Отговори
до 8 преди 5 години
Кеф ми е европата да ви заставят да купувате газ от приятелите и закрилниците ви. Хващай кирки и лопати и утре започвай да копаш за LNG станция на морето.
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е в случая, но на германците им е ясно че ако засилят зависимостта си от ФАЩ изхода ще е сущо толкова неприятен. За това по-добре да се държат и за,двете,страни. Да не забравяме също така че тръбата през Украйна се контролира от синовете на няколко американски сенатори и какъвто и да е поток, било то Северен или Южен ще отслаби позициите на ФАЩв Европа
12
3
 
31
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Защита...окупация...всеки сам да реши!Вермахта беше армия!От която и днес се учат в "старата" 200 годишна САЩ.А за Шрьодер е прав! Гнъсака си купи 5та женичка...дръпната! Ако Меркел беше умна политичка...и се съюзеше, чисто икономически с Русия - САЩ щяха да са 3та цигулка!Немско ноу-хау , и руски ресурси - страшна комбинация.А сега - Шрьодер милиардер! А Германия събира отпадъците от войните на Меркеловия приятел Обонго!
11
41
 
14
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Тръмп е абсолютно прав ! Не трябва да се наливат пари в джоба на рубладжиите , от които рубладжиите ще отделят средства за гнусната си мисия в Украйна !Срамувам се от политиката на Германия ! Дано да се намерят политици ,които да сведат до минимум търговските и дипломатическите контакти със сибирските диваци ! Диваците заслужават само санкции ! Щом Германците толкова държат на НАТО и ЕС толкова ли им е трудно да внасят газ от САЩ или поне от арабските страни ?! ПАЛЯЧОВЦИ !
10
3
 
22
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
кого защитават убииците от впк на сащ и от кого пазят европа целта е ясна продажбана орьжие и печалба аз обаче не искам да ме пази сащ аз искам мир и дружба свсички краи на воините мир мир мир сащ да си гледат техните вьтр проблеми да си изнесат базите от европа и да се махат ще внасяме газ откьдето ни е наи удобно
9
3
 
26
 
! Отговори
до 4 преди 5 години
Чувал ли си как се наричат тези, които се защитавали, но никой не ги нападал.?
8
25
 
14
 
! Отговори
Тръмпо преди 5 години
Прав е,не само на нас да спират южен,а дойчовците да си строят северния! Принципи трябват ,спреш ли единия,спираш и другия! Кофти е само,че рашките ще измрат от глад,като няма кой да им купува.
7
1
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Всеки държавник трябва да гледа преди всичко интересите на собствения си народ,и след това на разните организации.Тръмп като наложи търговско мито за Европейските стоки-чии интерес защитаваше?
6
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бахголям зор да вкара някой долар в американският ВПК...така е ,като не мина номерът с украйна и арабската пролет ли есен ли.... явно щедро е обещавал преди изборите.
5
3
 
36
 
! Отговори
Тоя Путо преди 5 години
Лъжите за нищо ги няма. "30 и повече хиляди ковбойчета в Германия с пушлета, но била заложница на Русия. Тоя щр ви друсне такъв рекет както вече прави по света да купувате американско, че ще ви изтънеят ушите. Ой ,че кеф.
4
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
принципно е прав, но това от устата на Тръмп звучи някак си не много на място
3
2
 
33
 
! Отговори
Бен Ган преди 5 години
ХАХАХАХАХАХАХАХА.... И сега какво стана? Нали само в БГ-то бяхме братко и братко? Винаги съм казвал. Навсякъде се краде. Просто корупцията там е на малко по-високо ниво. Но сумите са доста по-големи. Та хайде малко да погледаме наща си ***. А не само да се дават сравнения. Никой няма да ни оправи. Само ние можем.
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малиии Тръмп стана враг номер 1 на БКП сега, ей сега ще види как ще го разнищят нашите
1
6
 
42
 
! Отговори
Гурбетчия преди 5 години
Тоз пък!Той бил защитавал Германия, Франция и целия свят.Видяхме я неговата "защита". Само войни,а от тях страдат невинното население на тези държави.Той ще дава акъл на Германия!