Тръмп призна – синът му се е срещнал с руска адвокатка

Това е станало преди президентските избори през 2016 г.
6 авг 2018 10:15, Елка Василева
10
Тръмп призна – синът му се е срещнал с руска адвокатка
Доналд Тръмп младши. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призна, че синът му Доналд се е срещнал с руска адвокатка през юни 2016 г., за да получи информация за съперничката си Хилари Клинтън в президентските избори. Но президентът каза, че тази среща е била напълно законна, предаде Франс прес.

Той написа в Тwitter: "Фалшивите новини съобщават чиста измислица - че съм притеснен от срещата, която чудесният ми син Доналд е имал в Тръмп тауър през юни 2016 г. Това беше среща за получаване на информация за опонентка, това е напълно законно и се прави постоянно в политиката. И не доведе до нищо. Аз не знаех за това", твърди президентът.

За първи път той определя толкова ясно темата на срещата между сина му Доналд Тръмп и руската адвокатка Наталия Веселницкая в Тръмп тауър в Манхатън, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

На срещата са присъствали също зетят на президента Джаред Къшнър и тогавашният шеф на предизборната му кампания Пол Манафорт. По-късно адвокатката отрече да е била свързана с Кремъл.

Откакто преди година медиите разкриха, че е имало такава среща, обкръжението на Тръмп предлагаше различни версии за нея, напомня АФП. Самият той твърдеше преди 13 месеца, че тя била посветена на осиновяването на руски деца.

Сега президентът изглежда променя своята версия, която е от ключово значение за разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за евентуална руска намеса в изборите в САЩ през 2016 г., отбелязва Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По скандална е Нюланд която псува Европейския съюз и уговаря кървав преврат в Открадна.
5
1
 
3
 
! Отговори
se преди 5 години
Язък за ЦРУ за тайните служби и милионите долари харчени за сигурността на янките.След като допускат ,че Русия се е намесила в тази уж ,,велика сила" то явно този термин е заблуда за света.Оказва се, че великите сили са около Кремъл и това винаги ще бъде така.Русия е силната страна и методите и са практични след разпадането на фалша СССР и всякакви обединения като СИВ ,Варшавски договор и разни други недомислици за времето си.Света трябва да се съобразява с Русия колкото и да не иска това!!!
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами,ясно е,че фамилията Тръмп,дойде на власт с помощта на Путин.САЩ ще ги преживее,въпросът е,как ще се съвземе след тях.Русия вече никога няма да бъде толерирана от Щатите.
3
2
 
5
 
! Отговори
Цивилизованите хора, преди 5 години
неживели под руски ботуш, не знаят, че ДАЛЕЧ от РУСИЯ-далеч от неприятности от всякакъв вид. Ни жило- ни мед.( сега ще види онзи сириец какъв соц ще го пати...)
2
2
 
1
 
! Отговори
Грую преди 5 години
Симпатяга , знае с кого да се среща.
1
1
 
7
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
Това е СТАРА МАНДЖА - от една година го знаем!