Какво е предложил всъщност Путин на Тръмп?

Непубликуван документ: "Диалог по въпроса за контрола на въоръженията"
8 авг 2018 09:45, Елка Василева
30
Какво е предложил всъщност Путин на Тръмп?
Доналд Тръмп и Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин е предложил на американския си колега Доналд Тръмп да се договорят за контрол над въоръженията, включително за ограничаване на ядрените оръжия и забрана за разполагане на оръжия в космоса. Съответния документ той му е предал на срещата им в Хелзинки, съобщава изданието "Политико".

Предложенията се съдържат в непубликувана досега част от документ под названието "Диалог по въпроса за контрола на въоръженията".

Човекът, предоставил на "Политико" фрагмента от документа, го бил получил от руски чиновници, които го описали като "това, което Путин предаде на Тръмп в Хелзинки".

Още по темата

Сред предложенията, пише изданието, е удължаване с пет години на действието на договора за стратегическите настъпателни въоръжения /СНВ-III/, който беше подписан от президентите Дмитрий Медведев и Барак Обама през 2010 г. и чийто срок на действие изтича през 2021 г.

Тогава страните се договориха да ограничат броя ядрени бойни глави с наземно базиране, на подводници и бомбардировачи с 1 500 снаряда.

"Политико" отбелязва и предложението на Москва да бъде потвърдена привързаността към Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег.

В документа се говори и за перспективата за нов договор за космоса, който да забранява на двете страни да извеждат оръжие в орбита около Земята, както и за военно сътрудничество в Европа. 

Изданието отбелязва, че американската администрация е отказала да коментира предложенията, заявявайки, че президентът Тръмп изобщо не е получавал подобни документи.

Първата среща в пълен формат между президентите Владимир Путин и Доналд Тръмп се състоя в Хелзинки на 16 юли. Разговорите между двамата на четири очи продължиха почти четири часа. Двете страни заявиха, че като цяло са доволни от срещата, припомнят руските медии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
елка василева преди 5 години
Какво е предложил всъщност Путин на Тръмп?--да пият по едно
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти ке продаваш там, я ке продавам тука, а после ке делиме! Капиш!
20
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин:"Иззуй ***, Тръмпела!".Тръмп:"А ще боли ли?". Путин:"Абе ти ги иззуй, пък после ще усетиш!".
19
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственото което Путин може да предложи на САЩ е корупция и активни мероприятия на КГБ-ФСБ.
18
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По вероятно да обърне Северен поток 2 как голяма тръба на изток по северната страна и при Камчатка-Аляска през Беринговия пролив под вода как по късо разстояние да има газ да се греят с добавка от Сибирска сила 2 за да няма разни търговски неразбории по степенуване.
17
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Исторически погледнато световната икономика винаги е била във възход когато Русия е натикана в ъгъла.
16
8
 
9
 
! Отговори
СУПЕР ДОСТОВЕРЕН ... преди 5 години
Путин е казал само едно : СДАВАЙ СЯ !
15
2
 
3
 
! Отговори
tangra преди 5 години
Преводачите от срещата и от двете страни са с извършена лоботомия и с по 10 милиона долара обезщетение.
14
4
 
29
 
! Отговори
batevale преди 5 години
Достоверни източници за тази среща може да бъдат само Тръмп и Путин ,а те не са твърде словоохотливи .Останалото са предположения и дори фантазии......
13
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хммммм.............чудя му се на акъла на Путин!!! Уж умен човек, а досега така и не разбра, че да се договаряш с органично родени мошенници, на които подписа върху документа не струва даже колкото хартията, на която са се подписали................това си е чиста лудост!!!!
12
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ФАКТ.Преди предлагаха Сащ сега предлага Русия и Путин а Сащ се сьгласяват
11
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В сьщото време таваришите обидениНИ в сьюзче нервно курять в сторонке
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7 "зделка" казваш, а ?
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия хубаво се договарят, ама не са питали другаря Си какво мисли по въпроса, а и той надали ще се съобрази с тях. А другарят Ким?
8
0
 
10
 
! Отговори
Елка Василева преди 5 години
До Ха-хаТака пише в Политико, което е вестниче от по-голяма величина. Аз само преписвам.
7
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази зделка между Русия и Сащ е неизбежна и щеше да е отдавна ФАКТ ако не бяха старите управленци на Сащ свикнали от времето на Горби да мислят ,че щом тогава се получи ще се получи и сега с Русия. Да ама не.
6
1
 
9
 
! Отговори
;-) преди 5 години
То, такова договорче, задължава само тези две страни, но не и трета страна като Китай или ЕС, например.
5
3
 
8
 
! Отговори
Елка Василева преди 5 години
До Анонимен 3"Човекът, предоставил на "Политико" фрагмента от документа, го бил получил от руски чиновници, които го описали като "това, което Путин предаде на Тръмп в Хелзинки".Това отговаря ли на въпроса ти, Селянино?
4
7
 
29
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Цялата работа се върти около една нова Ялта.Засега американците смятат,че не им е нужна такава сделка и че ще се справят сами със запазването на световното си господство.Само че времето ги опровергава-Светът все повече се еманципира от Америка,зависимостите намаляват и в един прекрасен и не толкова далечен ден съществуването на САЩ няма да е от значение.
3
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Овчата преписвачка на статии да обясни откъде някакъв таблоид от селска величина знае какво са си говорили на 4 очи двамата президенти