Петте страни, които никога не може да бъдат превзети

Американски сайт посочва причините това да не стане
16 авг 2018 15:45, Елка Василева
92
Петте страни, които никога не може да бъдат превзети
Снимка: архив, Reuters

Американският портал We are the Mighty, специализиран във военната тематика, посочва Русия, САЩ, Китай, Индия и Афганистан като страни, които не може да бъдат завоювани. 

Сред причините, поради които Русия не може да бъде военно превзета, порталът посочва сложните климатични условия, много голямата територия, армията, както и спецификата на националното самосъзнание. Авторите отбелязват, че жителите на Русия по-скоро ще унищожат страната си, но няма да я оставят на завоевателите. От портала добавят, че завоевателят ще трябва да се сражава с руснаците в 11 часови пояса.

Според авторите на публикацията САЩ не може да бъдат завоювани заради силната им армия, голямата територия, многобройното население и поради разрешеното притежание на собствено оръжие.

В Китай завоевателите биха се сблъскали с население от 1,3 милиарда души, голяма площ, развита икономика, която бързо копира техническите постижения на други страни /включително военни разработки/, както и заболявания, разпространени поради пренаселеността.

В Индия авторите посочват като пречка пред потенциални завоеватели климатичните и географските особености, както и големия брой подводници в крайбрежните води.

В Афганистан възникват усложнения поради релефа и необходимостта многонационалното население да бъде подчинено, пише Газета.ру.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 24А какво значи "шът"? На какъв език говорите, анонимен аналфабетен аненцефал?
58
1
 
13
 
! Отговори
Всевишният преди 5 години
Бях прочел вече статията. Да, там има, че жителите на Русия по-скоро ще унищожат страната си, но няма да я оставят на завоевателите. Но е изпуснато за патриотизма на руснаците, които по-скоро ще умрат, но няма да се оставят да бъдат победени! Предлагам на работилата по материала да не отнема и да не добавя разни неща, които променят смислово текста! Защото неотдавна беше добавила и България, през която щели да минат стоварени войници и танкови в Амстердам, за да отидат към ...Прибалтика!Не така!
57
2
 
13
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Тези, които ратифицираха ИК, вече са превзети.
56
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Исторически погледнато обаче Индия не я е пребил и завладял само тоя, който не е е опитал да го направи. Индийците имат твърде странен манталитет. Мислят, че всичко е предрешено и не им пука особено за бъдещето. За това са ужасно слаби в спортовете например - 1 бронзов медал за цяла олимпиада и това винаги. За това са много престъпна държава и за това успешните им хора на глава от населението са несъръзмерно малко.Абе с две думи са си чисти цига... СТОП! ТАЯ ДУМА БЕШЕ ЗАБРАНЕНА ТУКА!
55
0
 
16
 
! Отговори
До Очуден преди 5 години
Забравих даскалските си задължения! Пише се Учуден. Учи български, за да не се излагаш! Бонобо
54
1
 
14
 
! Отговори
Бонобо преди 5 години
До ОчуденТи няма да престанеш да с чудиш - толкова си непросветен, завалията! Аз, огато искам да си припомня гения на руснаците, взимам от МОЯТА библиотека Достоевски или Толстой или от МОЯТА фонотека Чайковски, Рахманинов или "Киевские ворота"на Мусоргски - едно от най-мощните руски творения.Ти, ако искаш, скочи в руски селски нужник и се радвай на воля! Дермо!
53
25
 
5
 
! Отговори
Очуден преди 5 години
на периметъра?!Май изпитваш оргазъм да осведомиш несведующите,за адския ум и адската отмъстителност на братюхите от и зад Урал?!Кой ли пък ще се занимава с блатисто,кално засраната им пустош?!Да не вземе някой хакер да им пусне вируса и прехваленият ти периметър да почне да взривява ядрените бомби в силозите,че да видиш какъв майтап!Аз когато искам да се убедя в гения на русняците си пускам Дураки и дороги,голям майтап!!
52
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До юбералесИзвади си термометъра от задния проход, защото там показва по-висока температура! Мери под езика! Защото имаш много висока температура и бълнуваш!Не обичам, когато разни tъпунгели ми говорят тривиални неща с апломба на някой, на когото му връчват Нобелова! Престани да ръфаш дебелия бял руски, Unter alles!
51
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяка държава се управлява от алчни средно интелигентни хора! Проблемът н земята е как да се отърве от тия умни хора които я населяват???
50
3
 
16
 
! Отговори
Българин преди 5 години
А българия що я няма???
49
2
 
48
 
! Отговори
Пет преди 5 години
Пропускате много важна държава. ШВЕЙЦАРИЯ! Там са парите на всички нацисти.комунисти.капиталисти.диктатори и бандюги! Защо им е да я превземат.нали и при Хитлер играха играта на Фалшив Неутралитет а зад гърба им прибираха заграбените от евреите и другите народи злато и ценности! Швайц е свещенна неутрална територия на световните Бандити!
48
0
 
11
 
! Отговори
Логика преди 5 години
Слагането на минуси не значи , че " мъртвата ръка(САЩ) , ръката от ковчега(Япония) " както е известен " периметър(Русия)" не е факт !
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки може да бъде превзет без бомби. Зависи само, количка жители иска нападателя да остави живи. Преди 300 години, затова са се завладявали ... А сега - гръмнало двама селянина и айдеее съдилища, глупости ....
46
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Четох някъде, че руснаците имат система "Периметър" която е с изкуствен интелект и разпознава ако Русия е обект на нападение.В такъв случай може в продължение на една година, напълно автоматично и без никакво участие на човека, да изстрелва ядрени ракети срещу противника.Тоест, ако приемем идеята на човека с бомбите (от по-долу) и примерно САЩ избият всички живи хора на тази територия, тогава и след последния човек една година ще им падат ядрени ракети на главите.
45
1
 
22
 
! Отговори
До 35 преди 5 години
Ти схващаш ли разликата между унищожаване и превземане?Май не.Много лесно си представяш нещата с атомните бомби, обаче още при първата (поне в Русия или Китай) такива ще започнат да падат и на главата на тоя с бомбите.
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова както казваше един познат: ядрени бомби докато се застъкли повърхността, пък да си се оправят после.Китайската армия ако иде до тоалетна в съседна държава ще предизвика еко-катастрофа. Затова трябва да внимават с консервите боб и зеле, че не са 1 или 2 милиона.
43
3
 
6
 
! Отговори
Алиен преди 5 години
Ние извънземните, вече сме завладели не само тези 5 държави, ние владеем цялата планета Земя!Който не се подчинява ще бъде "сготвен и изяден"!
42
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До юбералесМи то си личи. Като отидеш в русия половинат по улиците са дръпнати.
41
0
 
15
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До всички историци от форума: Авторът на статията казва, че при сегашните оръжия, население и т.н, а не преди 200,500 или 1000.
40
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тез и те откриха топлата вода. Отделно времената когато една дръжава колонизираше втора отдавна са отминали. В днешно време е невъзможно това да стане.