Деривация-ПВО – руският убиец на дронове

Ефективността на оръдието е до 12 000 м височина
23 авг 2018 07:45,
112
Деривация-ПВО – руският убиец на дронове
Снимка: Минобороны РФ

На пръв поглед машината прилича на лек танк, а това се дължи предимно на нейното 57-милиметрово оръдие, което е и най-важното оръжие на Деривация-ПВО.

Оръдието е изключително скорострелно и може да следва бързо движещи се мишени. На практика то може да сваля ниско летящи крилати ракети, ракети въздух-земя, както и дронове или дори самолети. Но най-важното му предимство е, че е роботизирано.

Деривация-ПВО е снабдена с най-модерните руски системи, използващи машинно обучение, в резултат на това машината сама може да избира какви муниции да зареди, спрямо разпознатата цел.

Ефективността на оръдието е до 12 000 метра височина.

Именно заради все по-честата употреба на дронове - били те разузнавателни или бойни, малки или големи, то Деривация-ПВО би се оказала много полезна за всяка армия, като в разработването й е отчетен опитът на Русия от Сирия.

Освен за свалянето на дронове, ракети, вертолети или самолети, Деривация-ПВО може да се използва и за удари върху наземни цели, пише Дир.бг.

Последният коз в ръкава на новото руско оръжие е факта, че целият купол, на който е разположен оръдието е необитаем, а екипажът на Деривация-ПВО е доста добре защитен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Системата не е нова и е показана на експо през 2015г. Спецификацията е съвсем различна от написаното. Снарядите са с лазерно и топлинно насочване, фиксира,следи и поразява въздушни цели до 4.5 км височина и на 6-8 км разстояние, 3км за наземни цели. Може да изстрелва до 120 снаряда в минута, в покой или движение.
21
20
 
8
 
! Отговори
Майор Ушев преди 5 години
Тази смешна чугунена *** може да сплаши само гаргите със малкото си оръдие и затова би била ефективна единствено като бостанско плашило.
20
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Рашо Рашо, такива специалисти сте били в казармата. Слугжил съм в поделение, в което при тревога, от 2 портала излизат 45 минути броня до броня поне 150 камиона, руски, и нито един не аварира.А днес, джуганите ти, работят в горското стопанство все още, и няма никакви оплаквания от тях. И още нещо-където зил 157 мине, през непроходим терен, друго не може да мине.Впрочем, виждал ли си отблизо американски военен камион? Брезентова кабина, двойни гуми отзад, няма самомапомпващо у-во....
19
2
 
3
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Деривация...
18
19
 
7
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Дaвам 10 000 лева дарение на проруския сайт, собственост на БСП - Днес.бг, ако ми пуснат статия за най-пропадналата държава в света - Путилeнд, ама която да не е свързана с оръжие за убиване на хора. Примерно: в Кoлхозия измислиха нов вид кафеварка, нова кола със страхотни данни, нов PC процесор, нова ергономична детска количка...:))) Можете ли го другаре? Или само мислим как да унищожим света с оръжие...ха-ха-ха, смешници. Най-големите пропадняци в света сте, дори преди Северна Корея
17
6
 
12
 
! Отговори
Kr преди 5 години
До Рашо руснаците и един мобифон не могат да направят а се перчат роботика...********Германците, поляците и българите правят много мобифони. ))))
16
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачкай, Путин! Щом с-ор-осо-идна гмеч в сайта вие на умряло, на прав път си. Останалите разбирачи са виждали военна технока само по телевизора и на CS. А за коментиралите по-долу, бих попитал-как се казва българския мобилен телефон, българския компютър, българската зенитна установка?
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
14
19
 
10
 
! Отговори
Рашо преди 5 години
В казармата имахме един ЗИЛ157 (джуган). На него графика му беше следния: един ден се движи и след това една седмица ремонт. И след това цикъла се повтаряше.
13
21
 
8
 
! Отговори
Рашо преди 5 години
Технология която Китай открадна от щатите и сега я пробутват водкаджийте.
12
20
 
11
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
"Деривация-ПВО е снабдена с най-модерните руски системи"Руски системи,което не значи ,че те са най добрите..............
11
29
 
7
 
! Отговори
Рашо преди 5 години
Най-обикновена зенитка само че с електроника от Китай, руснаците и един мобифон не могат да направят а се перчат роботика. Да слагат оръдието на една двуколка и да впрягат коня.
10
22
 
8
 
! Отговори
ист русофила. преди 5 години
Дрон, дрон, дрън, дрън. Брадясала технология. С оръдие срещу врабче.
9
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разполага със собствен дрон, които подава информация и видео на 360 . Има голяма скоростелност.
8
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин отново изненада кравефермата.
7
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова ли няма кой да каже ха руснаците че с тия глупости стават за смях ???
6
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това за 12000 метра е силно преувеличено, нека го намалим на 6000. Иначе машината си я бива.
5
7
 
10
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Първи коридор.... Русия ...запазен!
4
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман от глупости. Това като го гледам е най-обикновен БТР от 70-те години. За да се свали дрон трябват чуствителни радари и електроника а не дърти оръдия.
3
8
 
27
 
! Отговори
Бръчков преди 5 години
Да живее РУСИЯ !!! Единствената спирачка на Американските краварски агресори !!!