Русия кани НАТО да наблюдава големите военни учения

Алиансът обеща, че ще предприеме действия за "Восток 2018"
28 авг 2018 21:53, Елка Василева
105
Русия кани НАТО да наблюдава големите военни учения
Снимка: архив, Reuters
НАТО ще извърши мониторинг на ученията "Восток-2018" ("Изток-2018"), но подробностите около този процес са засекретени, заяви днес и.д. говорителят на алианса Дилън Уайт в коментар на изявлението на руския министър на отбраната Сергей Шойгу за предстоящите маневри на 300 000 военни, предаде ТАСС.
Още по темата
 
"Постоянно следим руските учения и ще предприемем действия по отношение на "Восток 2018". Подробностите за това как анализираме тези разузнавателни данни са засекретени", каза Уайт.
 
Той посочи, че военните аташета в Москва на държавите от НАТО са получили покана да наблюдават ученията и алиансът обмисля възможността да присъстват.
 
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу съобщи днес пред журналисти в руската република Хакасия, Сибир, подробности за ученията, които ще са най-големите от 1981 г.
 
В тях ще участват около 300 000 военнослужещи и над 1000 летателни апарата. Ще се включат Източният и централният военен окръг, както и Северният флот, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
17
 
4
 
! Отговори
обективен преди 5 години
Мдааа, последният път когато СССР-то правиха такива мащабни учения, има-няма след шест месеца Леонид Илич (Брежнев) го возиха на лафет и му свириха с духова музика. Владимир Владимирович трябва да внимава!
18
20
 
5
 
! Отговори
супер преди 5 години
Колкото повече пари хвърля азиатската сатрапия във въоръжаване, толкова по-близък е тоталния й фалит. Справка червеноболшевишката СеСеСеРе!
17
19
 
6
 
! Отговори
мухахахаха преди 5 години
Ехааа, дрън-дрън оръжие... на половин век - на гол тумбак - 300 хиляди *** с хиляди тонове скраб. Само една бригада от Въздушната Кавалерия на Чичо Сам би произвела за няколко часа от всичко това 100% Груз 200, безответно при това.
16
1
 
16
 
! Отговори
Бен преди 5 години
Още помня щит 81 .Не вярвам това учение да е по голямо.
15
10
 
3
 
! Отговори
Жибор преди 5 години
НАТО ще контролира руските учения- браво!
14
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще прочетем новина: "Русия произведе прахосмукачка, пералня, кафе машина" ? Или новина: "В Русия вече не арестуват по политически причини" ???
13
15
 
5
 
! Отговори
НЯМА ТАКАВА ПАРОДИЯ преди 5 години
Так держать! Всички помним как завърши Първата Студена Война и надпреварата във въоръжаването :))) Русия ще фалира (пак) и ще се разпадне, а светът ще стане по-добро място! ;)
12
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВОТАНДорогой ,пий си хапчетата ,че да не изнасилиш сестра си .То не че има с какво да я изнасилиш.Явно си импотентен руски пияндурник .
11
13
 
4
 
! Отговори
руска мъка преди 5 години
Плаши *** гаргите. За толкова години война с бедна, превзета от проруски олигарси и с разрушена армия Украйна не успя да превземе и 7% от територията й.
10
21
 
5
 
! Отговори
ИХ ТАМ НЕТ преди 5 години
Главна цел на учението е войниците да се научат да тичат по-бързо и в една посока, щото в Сирия търчаха наляво-надясно като пияни, преди да излетят на 60 метра във въздуха и да се разпръснат над пустинята. За Вагнеровците гръмнати от американците говоря, да...
9
18
 
6
 
! Отговори
крокодил Гена преди 5 години
До АнонименЧебурашка , и с какво ще пътува тази армия.С газки и зилове ли?. Хайде сега да прочетеш от чичко Гугъл колко е армията на НАТО ,какво въоръжение имат ,колко е населението на Европа,колко е БВП на Европа .Душевните *** са хубаво нещо,но реалностите са други.
8
19
 
6
 
! Отговори
:) преди 5 години
На това народа му казва - На гол тумбак - чифте пищови. Ще се посмеем и този път, а 300 хил. крепостници ще бягат за слава. После защото за бабите в Крим нямало пари...
7
25
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ преди 5 години
Безсмисленото харчене ...продължава с пълна сила! Поредната празна демонстрация и дрънкане на оръжие! Показуха за пред все по-гладният мужик!!!
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И докато нищо неподозиращите НАТО-вски квадратни глави са вперили поглед в тия грандиозни учения с останалата армия Путин превзема Аляска и Курилските острови и после ги свързва с един мост до Крим.
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1Тази армия, ако потегли днес до края на месеца ще маневрира в Берлин******************Да!
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И повече памперси в багажа.
3
2
 
20
 
! Отговори
ВОТАН преди 5 години
*** от САТАНАТО ОТAН знаят ли, че докато траят тез учения 2 ядрени радиоуправляеми безшумни подводници маскирани като акули, ще минат откъм гърба на краварника и ще заседнат някъде в тихоокенското крайбрежие чакайки сигнал от супер космическия сателитен спътник намиращ се от тъмната страна на Луната.
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Постоянно следим руските учения и ще предприемем действия по отношение на "Восток 2018"Ще прочетат протестна нота в национален ефир? Сериозно, НАТО, на които плана им е "до две седмици да мобилизираме група от 5000 човека за БЪРЗО реагиране", ще предприемат действия срещу учението на 300 000? Или ще "прихващат" самолети от 500км и ще го пускат по новините като супер успех? Не вярвам Тръмпи да се бръкне за "реагиране", Турция си има други дертове и после останаха само меките китки...
1
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази армия, ако потегли днес до края на месеца ще маневрира в Берлин.