Русия изпита успешно противоракета без аналог

Тя е поразила условната цел със зададената точност
Обновена: 30 авг 2018 13:36 | 30 авг 2018 13:30, Елка Василева
233

Руското министерство на отбраната публикува кадри от изпитанията на нова руска противоракета, която няма аналог в цял свят.

Изстрелването е извършено от боен разчет на войските за противовъздушна и противоракетна отбрана на Русия на полигона Саръ-Шаган в Казахстан.

Противоракета е поразила успешно условната цел със зададената точност.

Всички характеристики на ракетата – скорост, обсег и дори външният й вид, са засекретени.

Системата за противоракетна отбрана /ПРО/ е на въоръжение във войските от ПРО на руските Въздушно-космически сили и прикрива Москва и Централния промишлен район на страната от удари с балистични ракети. Сред задачите й е и помощ за системите за предупреждение за ракетно нападение и контрол на космическото пространство.

В момента за отбраната на руската столица отговаря системата за противоракетна отбрана А-135. Разработването й започва през 1971 г., а първите изпитания са от 1979 г. А-135 се състои от радиолокационната станция „Дон-2Н“ в Софрино край Москва, командно-изчислителен пункт 5К80 в Пушкино и няколко стрелкови комплекса, оборудвани с противоракети с близък обсег 53Т6, пише РИА Новости.

През 2014 г. започнаха изпитанията на противоракети от новата система А-235.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още по темата: Русияпротиворакета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
13
 
4
 
! Отговори
Пак преди 5 години
Толкова е секретна, че чак не съществува 😂😂😂 Без аналог в света, обаче никой не и знае параметрите 😂😂😂
110
19
 
9
 
! Отговори
... преди 5 години
Ако се обръщаме към САЩ с кравари защото имат много фермери, как трябва да се обръщаме към Русия - пияници, престъпници или корумпирани?
109
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата работа е ,че населението на земята се увеличава а ресурсите не стигат а най много ресурси има в Русия и това не дава покои на кравите но както каза Сергей Лавров ако не ме слушате ще слушате Сергей Шойгу
108
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човекът се доказа като АГРЕСИВНО същество, което си играе на войни и единственото му любимо занимание е да избива , унищожава или прецаква събратята си!
107
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човекът се доказа като агресично същество, което си играе на войни и единственото му любимо занимание е да избива , унищожава или прецаква събратята си!
106
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
най-голем най- неголем НЕМА ЗНАЧЕНИЕ,РУСИЯ МИНАЛАТА ГОДИНА ВНАСЯШЕ ПШЕНИЦА ЗА ХЛЯБ ЗАЩОТО ПРОИЗВЕЖДА НИСКОКАЧЕСТВЕНА ФУРАЖНА ПРОДУКЦИЯ,АЙДЕ ОДИ СЕ ПЕРИ.България е между НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ИЗНОСИТЕЛИ НА ЖИТНИ КУЛТУРИ В СВЕТА де/бил АМА ТИ НЕ ГО ЗНАЕШ НАЛИ?!
105
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая цивилизация не отива на добре.................великите сили дават луди пари за оръжия...............май най-добре да ни удря някой астероид и да се приключва с тая грешка на природата , наречена човек!!!
104
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупостите едно време Русия смазала всички са за ***. Ленд- лиза спаси Русия и всички вкупом се биха срещу Германия. Колкото до разграбването....ми то всичко руско е харизано или на западняка или на Китай. Всички находища н ги разработва Русия. Дори наскоро Путин хариза на феанцузите и завода за втечнен газ. Та я пак?
103
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти ги преброи че са пет повече АХАХХА,*** БЕ КАЖИ НА БЕЗДОМНИТЕ В САЩ КОЛКО Е ХУБАВО В РУСИЯ АМА НЕ ЗАБРАВЯЙ ПЪК ТИ ДА ИМ ПОШЕПНЕШ НА УХО ДА НЕ ТИ СЕ СМЕЯТ НА УЛИЦАТА КОЛКО СА ЗАПЛАТИТЕ В САМАЯ МАГУЧАЯ.СМЕШНИЦИИИИ....Трайте си не се излагайте бе,имайте малко достойнство.
102
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОМАТИ ДА ПРОИЗВЕЖДАТ РУСНАЦИТЕ,СТИГА ЯДОХА БЪЛГАРСКИ ДОМАТИ А БЪЛГАРИТЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ЖИТНИ КУЛТУРИ ПРИ ТОВА С ДОБРО КАЧЕСТВО А НЕ ФУРАЖНА И НЕ ВНАСЯТ ПШЕНИЦА ЗА ХЛЯБ КАКТО ПРАВЯТ В РУСИЯ-О,ИЗНЕНАДА!!Алееееее в кой век живееш бре !? Русия в момента е най големия износител на зьрно в света.
101
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Соломон Паси да се изкаже по въпроса .....................за силата на НАТО и агресията на Русия.Къде се скри това момче???
100
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горките руснаци толкова са изостанали ,че американците дават мило и драго да се докопат до секретните им технологии !
99
5
 
23
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Бях в Сан Франциско и Сан Хосе Калифорния.Такава мизерия не бях виждал.Нямаше достатъчно пейки за всичките бездомници в парка.Направо ми се дорева.Под магистралните мостове спяха на палатки и няма места човек!Катастрофа, именно затова Донълд Хард фъкера спечели там
98
3
 
16
 
! Отговори
психолога преди 5 години
гейовете нехаресват Русия, там биват арестувани, нормално !
97
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОМАТИ ДА ПРОИЗВЕЖДАТ РУСНАЦИТЕ,СТИГА ЯДОХА БЪЛГАРСКИ ДОМАТИ А БЪЛГАРИТЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ЖИТНИ КУЛТУРИ ПРИ ТОВА С ДОБРО КАЧЕСТВО А НЕ ФУРАЖНА И НЕ ВНАСЯТ ПШЕНИЦА ЗА ХЛЯБ КАКТО ПРАВЯТ В РУСИЯ-О,ИЗНЕНАДА!!.НАШИТЕ ФЕРМЕРИ НЕ ИСКАТ ДА СЕ ТРЕПЯТ ЗАЛУДО,ТЕ ПРОДАВАТ СКЪПОСТРУВАЩИ ЖИТНИ КУЛТУРИ И КАРАТ БЕНТЛИТА,ДРУГАРИ ВИЕ КАКВО ПРОТИВ ИМАТЕ НАШИТЕ ФЕРМЕРИ,МИ ТЕ СА ЧЕРВЕНИ И ЛЮБЯТ ДО БЕЗПАМЕТНОСТ РУСИЯТА ВИ.ПИТАЙТЕ КОРНЕЛА,ДА ПОТВЪРДИ.ДОКЪДЕ СТИГНА ПАДЕНИЕТО НА РУСО/РОБИТЕ,ДО ДОМАТИТЕ МУАХАХАХАХАХ,СМЕШНИЦИ!
96
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я пак да повторим за каскетите В САЩ МИНЗАРАБАТНАЯ ЗАПЛАТА 3ООО ИЛИ ТРИ ТЪЙСЯЧ ДОЛАРАВСамо дето забрави да споменеш ,че в Сащ бездомниците са пет пьти повече от Русия
95
2
 
17
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Като се свършат с опорките за военната техника и нищо не могат повече да кажат, започват с опорките за работните заплати.Работните заплати в РФ са ниски за общаци като вас.Симеон Дянков на 300 лева ли отиде да работи там в РФ бе калъфи?
94
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я пак да повторим за каскетите В САЩ МИНЗАРАБАТНАЯ ЗАПЛАТА 3ООО ИЛИ ТРИ ТЪЙСЯЧ ДОЛАРАВ,В РАССИУШКА МЬЕНШЕ ЧЬЕМ 3ОО ЛЬЕВАВ,ТАК ДЬЕРЖАТЬ,МЪЙ БЬЕЗАНАЛОГАВЪЙЕ да не уточнявам какво.Нищо не ви остава освен да се тешите с оценка минус от бяс.КЕФ!Ако можеше и централните улици в София да не са на 60% с имена на руснаци ама къде ти и до днес ни управляват руски под/логи.
93
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Булгарите даже домати и краставици не могат да направят внасят от Турция а камоли ракета
92
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плачи,плачи ВОВА-чка ти дежурний рускобранитьель,плаачь вовчик,какво е това американско БОБИ бе,измеьнник такой