Русия изпита успешно противоракета без аналог

Тя е поразила условната цел със зададената точност
Обновена: 30 авг 2018 13:36 | 30 авг 2018 13:30, Елка Василева
233

Руското министерство на отбраната публикува кадри от изпитанията на нова руска противоракета, която няма аналог в цял свят.

Изстрелването е извършено от боен разчет на войските за противовъздушна и противоракетна отбрана на Русия на полигона Саръ-Шаган в Казахстан.

Противоракета е поразила успешно условната цел със зададената точност.

Всички характеристики на ракетата – скорост, обсег и дори външният й вид, са засекретени.

Системата за противоракетна отбрана /ПРО/ е на въоръжение във войските от ПРО на руските Въздушно-космически сили и прикрива Москва и Централния промишлен район на страната от удари с балистични ракети. Сред задачите й е и помощ за системите за предупреждение за ракетно нападение и контрол на космическото пространство.

В момента за отбраната на руската столица отговаря системата за противоракетна отбрана А-135. Разработването й започва през 1971 г., а първите изпитания са от 1979 г. А-135 се състои от радиолокационната станция „Дон-2Н“ в Софрино край Москва, командно-изчислителен пункт 5К80 в Пушкино и няколко стрелкови комплекса, оборудвани с противоракети с близък обсег 53Т6, пише РИА Новости.

През 2014 г. започнаха изпитанията на противоракети от новата система А-235.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още по темата: Русияпротиворакета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
12
 
4
 
! Отговори
ники преди 5 години
Поредната "високотехнологична" смешка произведена от пропагандната машина на Масква.Смяяяях
90
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 96В САЩ са произвели нова ТАКТИЧЕСКА БОМБАТоест получено е изделие с ползването на нови технологии което е по-леко и малко от колкото предишния вариантБомбата трябва да осигурява МИКРОКЛИМАТ на ядрото за да се разпадат изотопите с предвидим темп - тоест да се знае колко време е годна за ползване ядрената бойна част.И съответно радио апаратура за приемане на командата за взривяване и/или обратното отмяна на командата за ползване/взривяване.
89
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен "Преди смъртта си през 1263 г. приема исляма в столицата на монголите, тъй като новият хан на Златната орда, Берке, е първият хан-мюсюлманин..." Олег Чеславски
88
1
 
9
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Чета коментарите и се чудя да се смея ли да плача лиИма 5 вида ПРО1. Крилати ракети(включително противокорабни) летящи на дозвукова скорос2. Противокорабни СВРЪХЗВУКОВИ ракети3. Оперативно тактически балистични ракети(Фау-2, Р-17 Скъд и Искандер)4. Балистични С малък обсег на действие(Пионер, Пършинг 1/2)5. Междуконтинентални Балистични ракетиРуските противоракети А-135 и по-новата А-235 са за борба с най-опасните и скоростни Междуконтинентални Балистични ракетиЕдна ракета тежи 33т
87
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как нема една новина, че САЩ са произвели нова бомба?! Само вaтниците и севернокорейският ***. Всички комплексари умират да повтарят колко им е голем.А ПРО в цяла Европа дето хвьрлиха милиарди на вятара и сега руснаците им го обезцениха на стойноста на скраб
86
15
 
3
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Как нема една новина, че САЩ са произвели нова бомба?! Само вaтниците и севернокорейският ***. Всички комплексари умират да повтарят колко им е голем.
85
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наполеон който е искал да стане руски офицер но му е било отказано е казал: Който не храни своята армия ще храни чужда.
84
2
 
24
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Форумните *** мъпети отново вкарват опорките, че военната техника на Русия не става. Всички видяхме крилати ракети Калибър в Сирия (знаете разликата между крилати и балистични ракети надявам се)Турция (член на НАТО) си купи руски ракети С-400. Иран си купи С-300.Китай се моли на Русия за военен съюз. През 1942 година същите чуждопоклонници като вас са смятали, че високоразвитата германска армия ще смаже Русия. Всъщност тогава беше шанса да се смаже Русия, не сега!
83
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
.....не знам колко от форума "мразят" Русия,ама виждам че ЧЛЕНската карта номер 7 и ГОШО..*** яростно бранят матушката им,това номер 7 НОМЕРЪТ ТИ В ДС ИЛИ В КГБ,ИЛИ ТОВА ТИ Е ТРОЛСКИЯТ НОМЕР хахахахаха.....САЩ като пръ/дне и матушката ви се нас/ира,алоо в САЩ е 3000 долара минималната заплата а в русия е под 300ЛЕВА!Слезте малко на земята вече кухи русоро/бски промити мозъци.
82
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми, вашата групичка на Шаро извади опорката, че Александър Невски и приел исляма и аз ви отговорих, но явно нямате какво да кажете!Човека е бил дьржавник не само по дела но и по приказки а ти само глупости дрьнкаш какво искаш да ти кажа !!!
81
16
 
3
 
! Отговори
Мъдрецът преди 5 години
Днес рублата удари 68 рубли за долар. След тия изцепки в стил "На гол тумбак чифте пищови" пак ще задълбае надолу руската псевдоикономика.
80
3
 
21
 
! Отговори
това е преди 5 години
Надеждата на света е в Русия да спре заразното зло САЩ,реки от кръв и милиони невинни жертви ,това е заслугата на заразното зло.
79
4
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Сила,скорост,мощ,космическа...точност,това са...параметрите на всички зенитно-ракетни комплекси на Русия;без аналог в света.
78
4
 
15
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
Целият форум се четири сътрудника по усвояване на средства с пропаганда срещу Русия! От вчера клечите под всяка тема за Русия.
77
4
 
22
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
НАТО отдавна се окопава около Русия - ПРО системите инсталирани на Полска и Румънска територия. Затова и беше логично Русия да развие противоракетни системи. Честито на натовците, базите им в Полша и Румъния се обезсмислиха. Радвам се за руснаците - няма шанс да бъдат разпарчетосани като нас.
76
6
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
до 81Ми, вашата групичка на Шаро извади опорката, че Александър Невски и приел исляма и аз ви отговорих, но явно нямате какво да кажете!
75
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Членска карта 7Момче целия форум се забавлява с теб.Остани си такъв
74
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално е русия да е инвеститора за подобни технологии и там да се разработват,САЩ примерно се намират на другия край на света и нямат никакъв интерес от инвестиция в подобни технологии ,докато руското въоръжение трябва да противодействува на САЩ от непосредствена близост нападение от европа дори украйна.В същото време да не атакуващо към европа и украйна ,докато на сащ не им пука за европа и украйна. Така че русия е държавата която е заинтересована от подобни оръжия , Сащ не са.
73
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука колко са се обезпокоили за Русия а Путин даже и не знае
72
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Членска карта 7Лидер който да приеме исляма и да остави православна държава след себе си,Спри да пиеш този препарат за вана