"Отровителите" на Скрипал: Бяхме в Солсбъри като туристи

Двамата говориха пред руска държавна телевизия
13 сеп 2018 15:15, Елка Василева
135
"Отровителите" на Скрипал: Бяхме в Солсбъри като туристи
Александър Петров и Руслан Боширов. Снимка: Reuters

Двама руснаци се появиха днес по руска държавна телевизия и казаха, че са били несправедливо обвинени от Великобритания в опит за убийство на бивш руски шпионин и дъщеря му в Англия. Двамата подчертаха, че през март са посетили град Солсбъри като туристи, предаде Ройтерс.

Още по темата

Британски прокурори миналата седмица идентифицираха двама руснаци, които според обвинението действали под фалшиви имена - Александър Петров и Руслан Боширов.

Двамата бяха обвинени, че са се опитали да отровят Сергей и Юлия Скрипал с бойния нервно-паралитичен агент "Новичок" в Англия.

Двамата руснаци, които говориха по държавния телевизионен канал RT, имат известна физическа прилика с мъжете от снимките на британската полиция, посочва Ройтерс, цитирана от БТА.

"Приятели отдавна ни предлагаха да посетим този чудесен град. Това е туристически град", каза единият от тях за Солсбъри в откъс от интервю, излъчен от RT.

Боширов каза, че Солсбъри е туристически град с прочута катедрала, а пътуването им не било по работа. "Планирахме да останем в Лондон за малко и после да отидем в Солсбъри".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руски *** разнасят "Новичок" с опознавателна цел !
36
4
 
4
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Нашта маса поздравява вашата маса с песента ЧувайХуйо
35
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 27 ergen4ev 26Ами я си спомни "покушението срещу папата"!!!!!!! СЪЩАТА СКАЛЪПЕНА ИСТОРИЯ!
34
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 32Това пък за "третокласни английски артиски" откъде се пръкна?????? Нали ингилизчетата обясняваха, че са били ИЗМИСЛЕНИ ИМЕНА..........ФАЛШИВИ ДАННИ.............А СЕГА ДЕ!!!!!Ммддддддааааааааа..........ингилизкия цирк УДАРИ ДЪНОТО!!!! СКОРО ЯВНО ПО-ГОЛЯМА ИЗЛАГАЦИЯ НЯМА ДА ИМА!!!
33
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 30Ха-ха-ха........първо: не са безработни, а нормални средни предприемачи. И второ: ЗАЩО ПЪК НЕ В Солзбъри - това си е нормален туристически обект, наблизо е Стоунхендж, ако ВЪОБЩЕ ТОВА НЕЩО ТИ ГОВОРИ (на тъ-па-на-ри като тебе НИЩО НЕ ИМ ГОВОРИ!). Или искаш да кажеш, че ако ти искаш да посетиш Пиза и там нещо стане, ти пак ще кажеш - "къде другаде"!!!???? Ами ако тебе те подгонят несправедливо, както навремето нашия Сергей Антонов?????? Така че затвори си мръсната уста!
32
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама каква катедрала бе !?Нали бяха някакви третокласни английски артисти, а де оказаха руски "туристи" !!!?Ей, неведоми са пътищата на КГБ ченгетата !
31
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските отровители - най-любознателните отровители на света. Българските им фенове - най - продажните фенове на света. За миризливи рубли и служби избиха интелигенцията и превърнаха държавата в болшевишка ***.
30
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
най-обикновенни безработни руски туристи, какво по нормално от това да се поразходат до Солсбъри, къде другаде
29
3
 
7
 
! Отговори
Иларио Мартела преди 5 години
Абе да ги изпратят на острова да ги съдят, пък ако са не успеят да ги осъдят, ще ги върнат... италианците как върнаха Сергей Антонов навремето?
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
журналистката рускиня ги попета защо са ходили заедно в Англия и им намекна да не са ***
27
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, тези двамата, по русофиските критерии напълно отговарят на дефиницията за ***. На всички снимки са като семейна двойка с многогодишен стаж. Никъде нямат вид на туристи, още по-малко на интелектуалци, а на обикновенни танкисти от запаса, отървали дислоцирането им в Донбас !
26
10
 
10
 
! Отговори
До 27 ergen4ev преди 5 години
И ,къде са тези твърди доказателства ? До тук нищо. Само предположения, догатки и монтажи. Виждат двама туристи и ги обвиняват. По същия начин утре могат да обвинят някой турист от България
25
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе зелени човечета без опознавателни знаци :)))
24
14
 
14
 
! Отговори
ergen4ev преди 5 години
сън не ги е хващало до като не посетят катедралата в солсбъри вярвам ими сувенирчета са си купили сигурно ама за 2 дена и лондон стига да обиколиш и с кралицата чай да пиеш и т.н..мнооого евтина версия изложихте се с нея другарчета само дето в страната на шерлок холмс не обвиняват без твърди доказателства изпитал съм го
23
10
 
9
 
! Отговори
Психодиспансер преди 5 години
Очаквано под статията шуменскитият *** е начело..... А инак естествено, че ще вярваме на Путин и руската телевизия, те са толкова човеколюбиви и честни, особено след новото предаване за живота и дейността на вожда ;)))
22
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СмехуркоТе казват че в катедралата редовно ходят руски туристи и освен това и в деня са срещнали доста такива руски туристи.
21
12
 
11
 
! Отговори
Химик преди 5 години
По простата логика цирка е следния. Химическата лаборатори извършва опити върху нищо неподозиращи хора с бойни отровни вещества, забранени между другото. В случая подбират за тестване с подобие на " новичок" английска разработка бивш руски агент и дъщеря му с цел след опита да обвинят Русия, че искала да ликвидира бившия агент. Толкова е прозрачно, че просто няма на къде повече. Но заради фалшивата " евроатлантическа солидарност" ЕС обиниха Русия.
20
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин: Нали ви казах - обикновенни "отпускари", пардон - туристи !
19
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Определено при първо посещение и то за 3 дни във Великобритания, най-интересното място за разходка е до катедралата на Солсбъри..Сигурно щели да се посветят в тайнството Христово именно в Солсбъри, но имали малко Новичок в себе си и решили първо да го използват...
18
8
 
17
 
! Отговори
Tsveta преди 5 години
Ама някой изобщо интересува ли се още от тази отчайваща сапунка? Баба Змей си мислеше, че като напълни вестниците с Путин е убиец и подобни, ингилизите няма да се интересуват от потъващият остров и новата Малка Британия. Сега ще трябва да трови нови хора с нови Новичоци, че тоя цирк замина....