За три години: Свалени самолети, хеликоптери... Русия в Сирия

И всичко това без да се броят жертвите – военни и цивилни
Обновена: 24 сеп 2018 14:43 | 24 сеп 2018 13:30,
232
За три години: Свалени самолети, хеликоптери... Русия в Сирия
Снимка: Reuters

Операцията на Русия в Сирия започна през септември 2015 година.

От началото досега загубите на руската военна авиация, само по официални данни, наброяват десетки изтребители и хеликоптери, без да се броят жертвите – военни и цивилни.

В редица руски медии се появиха разследвания и публикации и за други загуби, които макар и да не са потвърдени официално от Кремъл, изглеждат достатъчно убедително.

Ако се обобщят данните от тях, в Сирия са загубени изтребители Су-24, Су-33, Су-30СМ, хеликоптери Ми-24, Ми-35, Ми-8 и др.

Още по темата

Последната подобна новина е от 17 септември, тогава ИЛ-20 бе свален от израелските ВВС в Средиземно море, загинаха 15 руски военни.

На 7 май, по време на редовен полет над източните части на Сирия, се разби многоцелевият хеликоптер Ka-52. И двамата пилоти на борда бяха убити. В Министерството на отбраната предварителната причина за катастрофата се нарича техническа неизправност. В същото време вестник "Комерсант", цитирайки източници във военната администрация, пише, че хеликоптерът е свален от бойци на ИД.

На 3 май, след излитане от руска авиобаза в Сирия, се разби многоцелеви изтребител Су-30СМ, двамата летци загинаха. По предварителна информация причина за катастрофата е... птица в двигателя. Защо обаче пилотите не са се катапултирали?

На 6 март 2018 г. военнотранспортен самолен Ан-24 се разби при насочване за кацане на базата Хмеймим, загинаха 39 души.

На 3 февруари 2018 г. с ракета от земята е свален щурмовик Су-25, пилотът загина.

На 31 декември 2017 г. при прелитане на летището в Хама се разби вертолет Ми-24, двамата пилоти загинаха, бордният техник оцеля.

През октомври 2017 г. Ми-28Н е извършил принудително кацане поради техническа неизправност, екипажът за щастие не е пострадал.

На 10 октомври 2017 г. изтребител Су-24 излезе извън пределите на пистата в Хмеймим и бе обзет от пламъци, пилотите загинаха.

На 12 април 2016 г. в Сирия се разби вертолет Ми-28Н "Нощен ловец", загинаха и двамата пилоти.

През ноември 2016 г. изтребител МиГ-29 претърпя авария край крайцера "Адмирал Кузнецов" в Средиземно море, пилотът катапултира и оцеля.

На 24 ноември 2015 г. фронтовият бомбардировач Су-24М бе свален от турски изтребител F-16C на турско-сирийската граница, пилотът загина, щурманът оцеля.

През август 2016 г.  хеликоптер Ми-8 е свален с огън от земята, загинаха петима души.

И това е само официалната статистика, за всичко останало знаят в Кремъл.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
11
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
БЪЛГАРСКА ПЕСЕН : " И.ХИБРИД СЪМ ...И ЛЪЖЕЦ СЪМ ...С 20 ГОДИШЕН СТАЖ ...ЖУРНАЛИСТ СЪМ ...И ГЕРОЙ СЪМ ...ПАРАЛИЯ СЪМ СИ... АА.А.З !!!....... СЪС ЛЪЖИ СЕ ГУШКАМ И СЪС" ПРОДУЦЕНТ ".... СА.АМО -СЪМ В "ЗЕЛЕНО" .... -ЦЕНТ .ПО ЦЕНТ ...ПО ЦЕННТ !!!!!!!!!!!!!
15
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Елементарна "математика":Необходимо беше да убият 15 собствени военни специалисти и да свалят един самолет (образец 1960 г.) за да доставят на Сирия така обещаните С-300!!!А който бил по-близо до случката той е "виновен"!Ако бяха казали НЛО - тогава РФ обявява война с Марс!
14
6
 
8
 
! Отговори
Първата и втората преди 5 години
Първата и втората световна война така започнаха. Третата ще е последна. Там дето има небостъргачи, най-много хора ще измрат
13
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е велика!
12
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За същия период в България се разбиха 3 вертолета без да има война
11
12
 
32
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
и дестки хиляди избити американски терористи и вклинените в тях нагло-саксонски "адвайзъри" на ЦРУ ,абе бих казал доста добро съотношение!Естествено поклон пред паметта на загиналите руски герои!
10
7
 
4
 
! Отговори
Чечня моя, моя душа преди 5 години
Таков закон суровых дней,Отцы хоронят сыновей.И привыкает ко всем смертямЗемля моя.Чечня моя, моя душа,Ведь боль твоя еще жива.Тебе бы жить и процветатьНа все века.
9
9
 
20
 
! Отговори
С лапови радари преди 5 години
А сирийците свалиха Ф16 с лампов радар. Сега ще получат до 2 седмици С300. Представяте ли си, като минат на тразистори и интегрални схемеи, колко самолети ще паднат.
8
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
IZRAELSKA RAKETA E SVALILA SAMOLETA.
7
2
 
32
 
! Отговори
Знаете ли преди 5 години
Знаете ли колко американци за загинали в Авганистан? Над 3000. И това е само официалната статистика. Обаче избитите талибани са над мильон
6
8
 
7
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Нещо му е влязло отзад на тоя самолет на снимката...
5
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПО ДРУГИТЕ МЕДИИ ИЗТЕЧЕ НОВИНАТА,ЧЕ РУСИЯ ЗАПОЧНА ДА ПРЕДАВА НА СИРИЯ ПВО КОМПЛЕКСТИЕ С-300 .ТОВА ТРЯБВАШЕ ДА СЕ СЛУЧИ ОЩЕ ПРЕЗ 2013 Г,НО ЗАРАДИ МНОГОКРАТНИТЕ МОЛБИ НА ИЗРАЕЛ С-300 ТОГАВА НЕ Е ДОСТАВЕН НА ДАМАСК,СЕГА СИТУАЦИЯТА Е ДРУГА И ЗАТОВА ВЕЧЕ ТОЗИ КОМПЛЕКС Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕОБХОДИМ ЗА СИРИЙСКАТА АРМИЯ И ОПАЗВАНЕТО НА ЖИВОТА НА РУСКИТЕ ВОЕННИ В БЛИЗКОИЗТОЧНАТА СТРАНА,ТОВА КАЗА ПРЕДИ МАЛКО ГОВОРИТЕЛЯ НА КРЕМЪЛ ДМИТРИИ ПЕСКОВ.// С ЕДНА ДУМА МАГУЧАЯ СЛАГА КРАЙ НА ИЗРАЕЛСКИ8ТЕ СВОЕВОЛИЯ В СИРИЯ
4
14
 
39
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Това е антиславянска *** пропаганда. Русия печели войната в Сирия и хамериканците и евреите ги е яд, затова пускат подобни лъжи.
3
14
 
20
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
"Последната подобна новина е от 17 септември, тогава ИЛ-20 бе свален от израелските ВВС в сирийската размирна област Латакия, загинаха 15 руски военни."---Ааааа, дрогари!Ил-20 беше свален от СИРИЙСКАТА ПВО, с руско оръжие!Не вменявайте тънко, по хибридному, вина на израелските ВВС и Цахал!
2
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...Последната подобна новина е от 17 септември, тогава ИЛ-20 бе свален от израелските ВВС..."ИЛ-20 е "свален" от сирийската ПВО!!!
1
17
 
37
 
! Отговори
Елемаг преди 5 години
По-долу сте ги дали с допълваща информация,аз десетки не видях,освен това,в това число очевидно сте сложили и авариралите,които обаче са се приземили благополучно.Грам не схванах смисъла.Пък и война е,вие какво искате?Розите и амброзия ли?Руснаците са наясно,как се води война,за разлика,от цензуриращите във вашата редакция!!!