Русия отвърна: САЩ разработват биооръжия в Грузия

Москва: Това става в нарушение на международните правила
Обновена: 5 окт 2018 06:37 | 4 окт 2018 21:47, Красимир Ангелов
40
Русия отвърна: САЩ разработват биооръжия в Грузия
Снимка: Reuters

Руското министерство на отбраната съобщи, че САЩ, изглежда, тайно разработват биологически оръжия в лаборатория в Грузия в нарушение на международните правила, което представлява пряка заплаха за сигурността на Русия, предаде Асошиейтед прес.

Това безпрецедентно обвинение бе отправено само часове след като Великобритания и Холандия обвиниха руското военно разузнаване, че стои зад поредица от нови кибератаки по света.

В съобщението на руското военно министерство се казва, че въпросната лаборатория в Грузия е част от мрежа от американски лаборатории покрай границите на Русия и Китай.

Изнесената в него информация се опира до голяма степен на материали от бившия грузински министър на държавната сигурност Игор Гиоргадзе. Той твърди, че грузинската лаборатория функционира под прикритието на Центъра за обществено здравеопазване на името на бившия американски сенатор Ричард Лугар, намиращ се в населеното място Алексеевка и финансиран от САЩ.

Миналия месец американски и грузински официални представители отхвърлиха твърденията на Гиоргадзе. Посолството на САЩ в Грузия днес запази мълчание по въпроса.

На брифинг в министерството на отбраната в Москва началникът на войските за радиационна, химическа и биологическа защита в състава на руските въоръжени сили генерал Игор Кирилов съобщи, че в центъра "Лугар" под форма на лечение САЩ вероятно са изпитвали токсичен препарат или биологически агент с висока смъртност.

До този извод са стигнали руските експерти, анализирайки материалите, публикувани от Гиоргадзе. Кирилов обърна внимание на случая с гибелта на пациенти - грузински граждани, при изпитанията на препарата, назован в документите като "Совалди". Този препарат бил произведен от американската компания "Гилеад Сайънсиз", един от основните акционери в която е бившият министър на отбраната на САЩ Доналд Ръмсфелд.

"Практически едновременната смърт на голям брой доброволци дава основание да се предполага, че в центъра "Лугар" под формата на лечение е била проведена оценка на високотоксичен химически препарат или на биологично вещество, което причинява висока смъртност", каза генералът.

Той уточни, че въпреки смъртта на 24 души при изпитанията на препарата "Совалди" през декември 2015 г., "клиничните изследвания били продължени в нарушение на международните норми и против желанието на пациентите", което "довело до гибелта на още 49 души".

"Даже по време на големи епидемии в инфекциозните болници такова количество смъртни случаи не се наблюдава", подчерта руският генерал, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: САЩРусияГрузия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Striker"Просия пак бълнува...:)"Ех експерте за да направиш ваксина за ХЕПАТИТ ти трябва лаборатория КЛАС 2 максимумКлас 1 са обикновените лаборатории в обикновените болнициКлас 2 са за център по заразите на ниво медицина в държаватаКЛАС 4 е ПАНДЕМИЧНА ЛАБОРАТОРИЯ и ЛАБОРАТОРИЯ РАБОТЕЩА С ВОЕНИЗИРАНИ БИОМАТЕРИАЛИНа 3.5 милионна Грузия нужна ли и е лаборатория КЛАС 4? (на град София(с приходящите работници) нужна ли е БИО лаборатория КЛАС 4)
29
2
 
12
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 31След като правят разработки за ваксина от Хепатит С САЩ няма да имат нищо против от една ЦЯЛОСТНА РУСКА ИНСПЕКЦИЯ НА СЪОТВЕТНИТЕ ПОМЕЩЕНИЯ И АРХИВ С "БАБАЛЮГИ"САЩ НЯМА ДА ГО ДОПУСНАТ НИКОГА - КОЕТО ОЗНАЧАВА ЧЕ НАИСТИНА НЕЩО СЕ РАЗРАБОТВА ТАМ И ТОВА НЕЩО ОПРЕДЕЛЕНО НЕ Е ВАКСИНА СРЕЩУ ХЕПАТИТ С
28
0
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
да не би оттам да е чумата по свинeте, пренасяли я комари?!
27
12
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
До 15:Злобна завист мори българите без време. Язва, рак, удар мори завистливите, злобни и мързеливи rниди.
26
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо не е Лугар, а Лугаранд. Второ изобщо няма никакви умрели. Трето, рашките ги е яд че в Грузия се прави тест в национален мащаб на най-доброто лекарство срещу хепатит С. В пустиняшката Раша от туберкулоза *** по 60 човека на 10 000, число нормално за всяка изостанала страна от третия свят.
25
1
 
18
 
! Отговори
До 31 смях преди 5 години
Аз вярвам в това. От там САЩисаните са снабдявали терористите в Сирия с бойни газове за да извърлват провокации и да обвиняват Сирииското правителство. А ти *** първо на лекар психолог за контролен преглед и след това на гинеколог , че е възможно да си забременял от африканският ти приятел.
24
28
 
3
 
! Отговори
смях преди 5 години
нещо по умно не можаха ли да измислят Путивистите то бива простотия но това граничи с малоумието
23
26
 
2
 
! Отговори
8===o преди 5 години
просия настъпи мотиката и сега се чуди какво да измисли за да предизвика скандал в който да въвлече "враговете" си.Политиката на русия е една нескончаема поредица от глупост , параноя ,перчене , нахалство и безсилна злоба.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фащ в Грузия разработват тяхно оръжие нищо че Русия им е до *** и и *** ще разбере вече истерията на Запада за някакви абсурдни конспирации зарази и Русия и и те започнаха абсолютни фалшиви новини.
21
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Направо да се чудиш как ББ и ЦЦ не са ни предложиши за опитна станция."=====================================Уверен ли си, че не са ни предложили и пиндосите не са ни утвърдили и сползвали?
20
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** отдавна станаха за смях
19
9
 
2
 
! Отговори
ХитърМетър преди 5 години
Пак изкараха торбите с лъжите, и от двете страни. Кой според вас е по-убедителен в информационната пропаганда ???
18
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ са творение на ЗЛОТО!!!
17
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Блянове. Привидения.
16
37
 
9
 
! Отговори
... преди 5 години
Айде сега Путин като го изловиха за хаковете и той обвинява ... като каза преди няколко месеца, че имал "информация", че Англичаните сами си пратили Новичока в Солсбъри. :D :D :D по-голяма смешка няма на къде да иде. Видяхме ги неговите агенти как се потяха пред камерите като "обясняваха" за световно известната катедрала в Солзбъри, заради която си струва да отидеш за 3 дни в Англия, обаче даже не я видяли, защото ги уплашил дъждът :D :D :D НЕМОГА!!!! :D
15
4
 
38
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Нека добавим и Англия докато сме на темата ,супер гнусни прасета са :)
14
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вашите колеги от Дир са си свършили много по-добре работата. Например липсва тази част + още много: Генералът разказа за епидемията от африканска чумq по cвинете (АЧС), която през 2007-2018 г. се разпространява от Грузия на територията на Русия и в някои страни от Европа и Китай. На територията на тези държави в проби от умрелите животни са открити щамове на вируса на АЧС, идентични на щама от Грузия-2007.Интересна аналогия с България ? Дали затова сте резнали текста ?
13
28
 
6
 
! Отговори
lol до 15 преди 5 години
тая опорна точка за краварите и индианците я разнасяте нон-стоп - ама я ми разкажи как *** са 'омиротворили' целия кавказ, каспийския регион, монголия, та чак до тихия океан...м? имало ли е заразени одеала или директно под ножа целия хаганат? :D я ми разкажи кога индианците за последно са правели атенати с цел независимост и освобождение...и какъв е Кадиров в Чечня?
12
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Краварите са превъплащението на дявола на Земята - няма таква агресивна, гнусна и човеконенавистна *** в галактиката. Потърсете как са изтребили голяма част от индианците - залъгвали са ги в резервати, а след това са им давали заразени с болести одеала с хуманитарно оправдание.
11
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Общо взето, такива лаборатории са засечени в няколко страни - всички, по "съвпадение", проамерикански и граничещи с Русия. В последните месеци в тях се случват поредица от необяснени и неописани смъртни случаи на десетки хора.