Путин: Възможно е София да играе важна роля в транзита на газ!

Руският държавен глава прие акредитивните писма на посланика ни
Обновена: 12 окт 2018 07:18 | 11 окт 2018 20:47, Елка Василева
167
Путин: Възможно е София да играе важна роля в транзита на газ!
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин вижда нови възможности за София да играе съществена роля в транзита на газ в Европа. Това е заявил руският държавен глава на церемонията по връчване на акредитивните писма, обръщайки се към посланика на България в Русия Атанас Кръстин.

"През май президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов бяха на посещение в нашата страна. Проведените преговори потвърдиха взаимните намерения за по-нататъшно задълбочаване на двустранното търговско-икономическо сътрудничество, включително и в енергийната сфера", е казал Путин, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Той е изразил съжаление, че проектът за газопровод "Южен поток" не е бил реализиран, но е отбелязал, че "сега се появяват нови възможности България да играе значителна роля за транзита на руския газ за европейските пазари".

Путин е отбелязал, че отношенията на Русия и България се основават на традициите на приятелство и духовна близост между двата народа.

Той е припомнил, че през тази година се навършиха 140 години от освобождаването на България от османско иго.

Преди дни Владимир Путин заяви, че България съжалява, че преди години се е отказала от реализирането на "Южен поток" и не е успяла да защити националните си интереси.

"България под натиск отвън се отказа от този проект, сега те съжаляват, сега говорят за това да получат наш газ вече през "Турски поток", отбеляза руският президент.

"Много ми се иска цяла Европа да не изглежда като България, която прояви такава слабост и неспособност да защити своите национални интереси", добави Путин след среща с австрийския канцлер Себастиан Курц.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
7
 
12
 
! Отговори
ДПС-ГЕРБ съдружник преди 5 години
да се балгодаримна БОЙКО - ТОЙ НИ ДАРИ ТУРСКИ ПОТОК !!!
39
4
 
18
 
! Отговори
попа преди 5 години
от бойко само високи данъци и нисък стандарт на живот може да се очаква, ВСЕ ПАК БОЙКО НИ ЛИШИ ОТ ЮЖЕН ПОТОК -> НАПРАВИ ГО ТУРСКИ !
38
5
 
12
 
! Отговори
Путин дай и плочки преди 5 години
Защо не помолим Путин да достави и нови плочки за София?Като са решили да слагат червени плочки от общината, Путин има много такива и безплатно ще ни даде. Да не дава Фандъкова още милиони за ремонти. Не знам защо не се възползваме, бедна държава сме, а се наливат милиони за ремонт на ремонта всяка година в София.
37
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ ЧАКАЙТЕ ДОБРО ОТ РУСКИЯ БОТУШ!ТОЙ НОСИ САМО БЕДНОСТ , ВОЙНИ И КРЪВ!ПРИКАЗКИТЕ ЗА "ОСВОБОЖДЕНИЯ"...СА САМО ЗА НАИВНИЦИ И ПРОДАЖНИЦИ !
36
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един-два трола само те пишат тук за Путин,пробват да вдигнат рейтинга на форума,но ,уви.
35
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имаме си шистов газ, но... какви ли глупости не се изговориха, само и само да се провали проекта в полза на руския газ.
34
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕДИНСТВЕНО РУСИЯ , ИМА ИНТЕРЕС ОТ КОНФЛИКТИ В ЛИНИИТЕ НА ГАЗОВИТЕ И ПЕТРОЛНИТЕ ДОСТАВКИ , ЗАЩОТО САМО ТАКА МОЖЕ ДА СИ ПОВИШАВА ЦЕНИТЕ НА ТЕЗИ ДОСТАВКИ ЗА ДА ПЕЧЕЛИ ВАЛУТА!АКО ИМ ПОЗВОЛИМ ДА СТЪПЯТ НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ , РУСИЯ ЩЕ ЗАПАЛИ ЦЕЛИЯ БАЛКАНСКИ РЕГИОН , ЗА ДА СИ ОСИГУРИ СИГУРНИ И ЕВТИНИ ДОСТАВКИ ЗА ЗАП.ЕВРОПА , ОТ КЪДЕТО ЩЕ ЧЕРПИ ВАЛУТНИ СРЕДСТВА СРЕЩУ ГОРИВАТА СИ!ПУТИН ПРЕКРАСНО ЗНАЕ , ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА МАЛКО НА БРОЙ И ЛЕСНО МОГАТ ДА ИМ ТУРЯТ ХОМОТА НА ВРАТОВЕТЕ ЗА ДА ГИ ПОДЧИНЯТ !
33
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ne, ne sa! rusia teiabva da izsrada svobdata si! Dri crez glad
32
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сделката е добра и за България и за Русия И ЗА ПОЛОВИН ЕВРОПА !!!Ако някой има нещо против, нека първо да си оправи бакиите в Блиския Изток или да ни прати по-евтини горива ...
31
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ako rusia na razpalva voini, sega i v Libia, petrolat shte udaro danoto GLAAAD
30
5
 
10
 
! Отговори
до всички преди 5 години
Путин и сие до последно ще дават тоягата и моркова.,.за нас тоягата,за неговите подлогггги моркова.проблемът е,че всички управляващи досега и Боко тиквата ядат морковите..дано да си задават.
29
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жужето с азиатско лице сега ни го "натрива", като не слушахте ... . Мистър Руснак, "С иднъта газ ни съ жувей"
28
21
 
12
 
! Отговори
8===o преди 5 години
вовочка няма да се откаже от идеите си да колонизира България.Газта му е само инструмент с който иска да ни задуши.
27
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато атовете се хапят, магаретата теглят.Народна поговорка
26
33
 
10
 
! Отговори
СЛАВА НА ЕРДОГАН преди 5 години
ГАЗТА ПРЕЗ ТУРЦИЯ ---Е НАЙ-ЕВТИНА , ЗАЩОТО НИ ОСИГУРЯВА НЕЗАВИСИМОСТ ОТ РУСИЯ И ПУТИН!ПУТИН---ОЗНАЧАВА СКЪПА ГАЗ/като днешната/ И ...ВОЙНА НА БАЛКАНИТЕ В СИРИЙСКИ ВАРИАНТ!/Путин --затова се върти около нас , защото ни мисли за "балами" и "наивници"/
25
27
 
15
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 5 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
24
29
 
10
 
! Отговори
84827 преди 5 години
вовачката не се отказва.Иска да колонизира България и това си е.Ама май останаха само изкуфелите пенсионери тук , които да му вярват.
23
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
София ще получи важната роля на наблюдагел на доставките към други страни.
22
4
 
10
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Калкулаторката е пуснала фалшива новина. Цитира несъществуваща информационна агенция.Апропо, Володя Володиевич не се ли е изказал по повод интересните събития в Русе?
21
29
 
11
 
! Отговори
Тужаров преди 5 години
България не трябва да има никакви взаимоотношения с Путин. Колкото по далеч от него, толкова по добре. Когато Русия заобича силно някой, жална му майка.