Русия ни захапа за нацапаните паметници: Вандализъм!

Кремъл ни призова официално да прекратим посегателствата
11 окт 2018 07:20,
120
Русия ни захапа за нацапаните паметници: Вандализъм!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Българските власти не предприемат ефективни мерки срещу актовете на вандализъм срещу паметници на съветски войници, заяви говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

"През нощта срещу 4 октомври бе извършен поредният акт на оскверняване на паметника на съветските воини в София", отбеляза Захарова.

Още по темата

Тя призова "ръководството на България" да прекрати "зачестилите в последно време случаи на вандализъм срещу паметника" и да осигури неговата безопасност.

"Принудени сме да констатираме, че българската страна така и не предприема ефективни мерки да не се допуска гавра с паметта на съветските воини, отдали живота си за спасяването на човечеството от нацизма", заключи говорителката на руското външно министерство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
5
 
5
 
! Отговори
Адиос преди 5 години
Подивяли са герберугите. Отиват си безвъзвратно! Затова хапят като за последно!
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 62 АнонименЩе ти бъде ли приятно ако те оцапат с фекалии ?
44
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
У нас не е имало фашизъм, нито в Румъния
43
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия да ходи на майната си.Не е вандалщина да нацапаш паметник на окупатор, а истинска гражданска позиция по въпроса.Ушанките нека си плюят колкото искат. Пак ще бъде нацапан до като стои там където не му е мястото.
42
4
 
1
 
! Отговори
възмутен преди 5 години
До 56 АнонименКакъв въндал! Каква античовешка агресия! И, защо този коментар не се санционира а други които го критикуват биват трити ?
41
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България не е обявила война на съветска русия, обаче един неграмотен човек със зелени чорапчета не знае това
40
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никъде в Европа няма такъв паметник в държави в които не е загинал нито един красноармеец
39
5
 
8
 
! Отговори
месара преди 5 години
до активист на бкп : другарю, не ми преразказвай комунистическа история, за царя "убиец" . такива дето фалшифицират историята и взривяват църкви, някак си ги недолюбвам.
38
2
 
2
 
! Отговори
удивен преди 5 години
До 56 АнонименЕеей! Рано си се надрусал бе !Това ли е новата модерна тенденция сред софииските джендери ?
37
6
 
4
 
! Отговори
до51 преди 5 години
а ти какво искаш след като сме им обявили официално война???-шоколади и бонбони ли да ни хвърлят
36
8
 
4
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
До 52: Да бе ,българите не били окупатори! А кой окупира днешна Македония и Гърция по време на Борис Сакскобургготски през периода 1941-1944 ,а? И след това плащахме обезщетение на гърците 30 години ! Фашистки окупатори са царските войски !
35
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЙовоЗа София 1943-та година не знам ама виж Добрич, Варна, Стара Загора,Русе, Казанлък, Горна Оряховица 1941 братята руснаци ги бомбардираха ей така, от братски чувства.
34
6
 
6
 
! Отговори
месара преди 5 години
до рускиня : рускосъветските паметници са паметници на окупатори, ние българите не сме окупирали никоя държава! за това не сме доволни че цапат български паметници. и в тая връзка, крайно време е да се махнат паметниците на рускосъветските "освободители" от България!
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не говори за това че руската окупация била хубава хубава окупация няма но не измествайте темата или обяснете вие какво пък харесвате на американските бомбардировки над София.Това което аз поне искам да кажа за разлика от троловете на руската и американската групичка е че САЩ ни бомбардира и окраде а Русия ни окупира и качи дикратура която подобри страната материално и а съсипа духовно а после и тя я окраде.Тоест или България трябва да има свой интерес или да е в съюз с други не с горните.
32
1
 
5
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
До 45: Добри социални помощи дават в Белгия? А купони за храна дават ли ти?
31
8
 
1
 
! Отговори
Йово преди 5 години
Така им се пада на руските ***. Бомбардираха София на 10 януари 1943г и избиха стотици хиляди мирни граждани !!! Добре че бяха братята-американци ,та ги прогониха от небето над София!!!!
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В чужбина руснаците знаете ли какво мислят за руския обор ? Хахаха само българските мишки се радват
29
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 40 явно ке схващаш вносното естество на българския криптонацизъм о грешка патриотизъм.Аз за пръв път виждам патриоти на който основната цел не е благоденствието на народа им а установяването на тотслирарен режим който ще облагодетелства лично тях и задгрсйичните им шефове но нищо.Знаеш ли защо никога няма да нацапат паметника на американските летци защото това ще вгорчи настроението на шефа им перхидроления фюрер и ще вземе да им спре парите.Друга е темата че Русия още се мисли за СССР а не е
28
2
 
3
 
! Отговори
До 42 преди 5 години
То от окупация сте били 9 милиона,горките
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Белгия съм , и по мърляви държавички от бг е раша няма , тук дори не ги дават по тв , само Тръмп , а миньона за него нищо !!!