Навални отново на свобода след два месеца в затвора

Основният опозиционер на Путин: Режимът е деградирал!
34
Навални отново на свобода след два месеца в затвора
Снимка: Reuters, архив

Руският опозиционен лидер Алексей Навални бе освободен днес от затвора, където прекара почти два месеца за организиране на антикремълски протести, предаде Франс прес, позовавайки се на свой журналист, видял излизането на опозиционера на свобода.

Още по темата
Навални бе задържан на 24 септември заради акция срещу повишаването на пенсионната възраст, която бе замислена да съвпадне с регионалните и местни избори в началото на септември.

Задържането бе извършено минути след като излезе от ареста, където прекара 30 дни заради неразрешен протест през януари, на който призовава за бойкот на президентските избори на 18 март. Навални се кандидатира на тях, но не бе допуснат до участие заради присъда, която той отхвърля като политически мотивирана.

Властите засилиха натиска срещу главния противник на президента Владимир Путин, след като рейтингът на Путин спадна заради много непопулярната пенсионна реформа, отбелязва АФП.

Излизайки днес на свобода, Навални благодари на привържениците си на подкрепата и заяви, че според него за последните 50 дни, докато не е бил на свобода, руснаците са станали свидетели на много доказателства, че режимът "окончателно е деградирал" - от провали в разузнаването до провали в космическия отрасъл, съобщи руската телевизия "Дожд". /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
7
 
! Отговори
наблюдаващ преди 5 години
За Навални, има голяма вероятност да си го приберат в Англия.Там може да бъде "по-ефективен".А, след време ако не оправдае инвистициите...някой агент (разбира се от КГБ) ще му намаже вратата,или лъжицата с която се храни,или пък с някой парфюм "дурачок".И за финал,пак някоя загинала котка или хамстери заплатили със живота си за сигурността на британските граждани.
24
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТО АКО НАВАЛНИ Е ГЛАВНИЯТ ОПОЗИЦИОНЕР, ЗНАЧИ В РУСИЯ НЯМА ОПОЗИЦИЯ.ТОЛКОВА Е НЕЗНАЧИТЕЛЕН, МАКАР И МНОГО ШУМЕН.
23
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 13Прав си........вкарва ги в затвора, САМО ЧЕ ЗА ТЯХНО ДОБРО..............ЗА ДА ГИ ОПАЗИ! А не като немцовия..........за да навредят на Путин, тия западенски клошарски с-к-о-т-о-в-е са способни да гръмнат даже своите си, да ги превърнат в "сакрални жертви"! Та нима със скипал-ите не беше същото??? Макар, това беше по-умно, умряха САМО една котка и два хамстера! Е, и някаква наркоманка и про-ст-иту-тка.....за такива на ингилизиите не им е жал! НЕ-ЩА-СТ-НИЦИ! КОЛКО СА ЖАЛКИ!
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека си почине малко.
21
5
 
17
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
"Властите засилиха натиска срещу главния противник на президента Владимир Путин"Това изречение показва колко са запознати от Д Н Е С . Б Г с руската политика. Този там е като Трайчо Трайков, около 1-я процент.Стига с тея пропаганди, че ставате смешни
20
18
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЗА 100-ТЕ ГОДИНИ НА УПРАВЛЕНИЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В РУСИЯ ТЯ Е НАМАЛИЛА РАЗМЕРИТЕ СИ И ТО ВЪПРЕКИ, ЧЕ ОТКРАДНА И КРИМ!------------ПРОБЛЕМА НА РУСИЯ Е, ЧЕ НАСЕЛЕНИЕТО И Е БЕЗМОРАЛНО БЕЗСЪВЕСТНО И БЕЗБОЖНО ИНАЧЕ РЕЖИМА ДА Е ИЗМЕТЕН ОТДАВНА!
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 15Да им имам проблемите в "изтормозената" Русия!!!!! Боже, Боже.............какви нещастници сме!!! А пък и странно, неме-нема пък нашите нещо напишат за "главния противник" на Путин.............хи-хи-хи-хи...........докато този неща-ст-ник му е "главния противник", ДОТОГАВА ЩЕ СМЕ СПОКОЙНИ ЗА РУСИЯ! Всъщност, аз ВИНАГИ съм спокоен.............това е НАРОД, а не подметки разни, които си менят мнението по 10 пъти на ден! Виж, ние да му мислиме, там, за където сме тръгнали НЯМА НИЩО!
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонимеН 19Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха...............
17
18
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ВЪВ РУСИЯ ВСЕКИ КАНДИДАТ КОЙТО МОЖЕ ДА СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ПРЕЗИДЕНТ И НЕ СИМПАТИЗИРА НА РЕЖИМА БИВА УБИТ!А ВСЕКИ КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ КАНДИДАТИРА ЩОТО БИЛ СЪДЕН :D ЗА ДА НЕ МОЖЕ ДА СЕ КАНДИДАТИРА ГО ВКАРВАТ В ЗАТВОРА!РУСИЯ И СЕВЕРНА КОРЕЯ СА МЪРТВИ ДЪРЖАВИ ЗА ЦЕЛИЯ ЦИВИЛИЗОВАН СВЯТ!
16
3
 
13
 
! Отговори
Pilot до Анонимник преди 5 години
Ти само май си драскаш ей така, я кажи пред кого руснаците преклониха глава ? Пред нацистите ли , пред Наполеон ли , пред турците ли ? Или и ти като *** искаш да промениш историята !!!
15
5
 
19
 
! Отговори
Леле преди 5 години
Главен опозиционер с 1% подкрепа!Значи ВП може да бъде спокоен.И на 10% да му падне рейтингът, пак ще е мноого над Главния опозиционер.
14
17
 
8
 
! Отговори
ЦРУ преди 5 години
Сега Навални в затвора.....по късно Жужи...но в Хага.
13
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците през последният век ТОТАЛНО са оскотяли!Винаги са прекланяли глава пред голямата тояга,лесно са заблуждавани и не се затормозяват да мислят.Дано по-скоро малкото *** престане да бъде фактор в изтормозена Русия!
12
8
 
17
 
! Отговори
Kuala преди 5 години
Тоя май има рейтинг 1% в Русия. Ама бил репресиран. Нещо не се чува какво става с Пучдемон, той май също беше тикнат по политически причини, ама демократично в затвора.
11
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука Бойко си дава оставката без да му пука и си знае че пак ще го изберат, дава шанс на цървените пак да покажат че за нищо не стават. Путин много силен уж ама постоянно в страх и ги вкарва в затвора щото иначе е обречен, там е жунгла мале ние сме хиляда пъти по цивилизовани
10
11
 
10
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
има ли шанс някога русия да спре да се управлява по КГБарски начин?дори и сега да се смени властта ще са нужни 50 год.докато народпсихологията им се промени извън рамките на сегашния стил
9
6
 
7
 
! Отговори
123 преди 5 години
Навални е кротък .Друг трябва за чекистите-те само от голямата тояга разбират!
8
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко са му, и Бойко трябва да ги окошари тука червените ооозиционери за да се оправим
7
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Два месеца не в затвора, а изолиран от обществото. Малко му е.
6
6
 
21
 
! Отговори
Любопитен преди 5 години
Дали дедо Сорос ще даде заслужена пенсия на Навални?Времето в кауша би трябвало да му се зачете за I-ва категория.То и у нас шорошите понатрупаха стаж-има и с по 30 години.