Мащабно учение на руския Черноморски флот в Новоросийск

В него ще участват над 2000 души, ракетни катери, авиация...
26 окт 2018 19:40, Елка Василева
71
Мащабно учение на руския Черноморски флот в Новоросийск
Снимка: архив, Reuters

Мащабно учение на руския Черноморски флот, включващо над 2000 души, започна днес във военноморската база в град Новоросийск. Това съобщи говорителят на флота капитан втори ранг Алексей Рульов, предаде ТАСС.

Командно-щабното учение под ръководството на командващия флота вицеадмирал Александър Моисеев ще продължи пет дни. Ще се използват ракетни катери, малки кораби за борба с подводници и десантни катери, брегови противокорабни ракетни и артилерийски комплекси "Бал", "Бастион" и "Берег", самолети и хеликоптери от морската авиация и морската пехота.

Флотската групировка ще тренира действия на морски и брегови полигони за бойна подготовка, включително артилерийски стрелби по отряд кораби на условен противник.

Противокорабните комплекси ще стрелят по морски цели, а морските пехотинци ще се упражнят в товарене и стоварване на тактически десант.

Руският Черноморски флот наред с Каспийската флотилия влиза в състава на Южния военен окръг на федерацията. Щабът му се намира в Севастопол.

Флагман на флота е ракетният крайцер "Москва", припомня ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
рашка говняшка преди 5 години
Дрънкаме оръжия, после се ореваваме. И така, с империята на злото.
50
2
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Бившият гербаджийски министър Ненчев се закани България да участва в постоянна група кораби в Черно море заедно с Турция и Румъния. Руснаците са се уплашили и затова сега правят учения.
49
0
 
5
 
! Отговори
Едо преди 5 години
ПАК БРЪТВЕЖИ НА МЕДИЙНИ ЗЕВЗЕЦИ! А КОГАТО ЗЕВЗЕЦИ ГОВОРЯТ ЗА ПОЛИТИКА, ТОВА ВЕЧЕ ПРИЛИЧА НА ОХТИКА! ВРЕМЕ Е, ДА СЕ ОТЪРСИТЕ ОТ НЕЗРЯЛО ПОВЕДЕНИЕ, ДА ПОРАСНЕТЕ В ПЪЛНОЛЕТНО МЪЖЕСТВО, ЗА ДА РАЗБИРАТЕ НЕЩАТА, КОИТО СЕ РАЗЛИЧАВАТ И ДА БЛАГОУСПЯВАТЕ В ДОБРИ ДЕЛА! ДА НАТРАПВАШ ОГРАНИЧЕНОТО СИ ЛИЧНО МНЕНИЕ НА ДРУГИТЕ, НЕ Е ПРОДУКТИВНО, НО, АКО СИ МИРОТВОРЕЦ-ОБЕДИНИТЕЛ, ДОБРЕ ПРАВИШ!
48
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руският Черноморски флот има страховито оръжие - тежкият крайцер "Москва", фрегатите "Адмирал Есен", "Адм.Григорович" и "Адм.Макаров" и се строят още три. Няколко модерни ***, малки ракетни катери и знаменитите скоростни "Бора" и "Самум"(105 км/ч). Няколко подводници, от които 6 нови безшумни тип 636. Всичкото това е въоръжено зверски - ракети "Калибр" и "Яхонт", скорострелни оръдия! Никакъв шанс за НАТО! Ние трябва да стоим настрана!
47
6
 
18
 
! Отговори
До Крим не е руски преди 5 години
Ти знаеш ли българските окупационни войски какво са правили в Гърция? Ако знае ще се смахнеш. Как може да сте толкова плиткоумни и безпаметни евроатлантиците? Или не безпаметни, по - скоро необразовани! Който не помни историята е обречен да я повтаря докато я запомни. Думите не са мои. На някакъв европеец бяха. И, Крим си е изцяло руски. Ако не вярваш, пробвай да им го вземеш ;)))
46
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияПочна да мрънкаш вече. Страх, голям страх. Да, ще има Народен съд, но такива дребни параzити като тебе няма да закача. Не се бой! Ще го отнесат едни други, дето преписваха историята, рушаха паметници, трошаха мемориални плочи. Тези ще минат леко, да му мислят другите - които съсипаха хубавата държава, разрушиха индустрията, енергетиката, селското стопанство, без да ни питат ни навряха в престъпен военен блок, за всичко ще отговарят! И няма цветове, произход, партии, всички!
45
9
 
4
 
! Отговори
степан преди 5 години
Ха сега Босвора е тесен с кой по голям кораб от американските ще изберат Русия да потопят и тогава е наш ред От Солон по БДЖ през ЗИМНИЦА и КАРНОБА в БУРГАС на далавера ще им прекарваме корабите на НАТО килипир голям ще пада може и скрап да остане не е като южен поток
44
26
 
10
 
! Отговори
пехотинец преди 5 години
Какъв черноморски флот. Руските гемии могат да бъдат придънени с няколко натовски ракети за не повече от полвин час. Кузя единствен би оцелял но не защото не може да бъде уцелен а защото ако потъне ще причини екологична катастрофа и смърт за риби и раци!
43
5
 
7
 
! Отговори
Киро Скалата преди 5 години
Тези пак ми плашат кефалите..
42
19
 
3
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До АнонименДа нямаш някаква диагноза, защото имаш странни параноични разсъждения. Дразнещо е!...........................................Моите разсъждения не са дразнещи , дразнеща е истината ! А истината е че след 1944 г. българските рубладжии по заповед на доведените си руски братя избиха родните си български братя ! Това го пише в историята , не съм го измислил аз ! Та затова питам пак днешните рубладжии дали пак ще има народен съд ако е такава волята на доведените им братя ?!
41
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Косово не е српско!
40
9
 
26
 
! Отговори
До 44 Крим не е руск преди 5 години
Крим е Руски. Въпросът е приключен колкото и да ти е тъжно. Ааа ха ха ха
39
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияДа нямаш някаква диагноза, защото имаш странни параноични разсъждения. Дразнещо е!
38
1
 
5
 
! Отговори
до 41 преди 5 години
Ние не сме убийци! Сам ще се застреляш!
37
4
 
9
 
! Отговори
До 40 Крим не е руск преди 5 години
Потопил е нещо голямо в евроатлантическия ти гараж...
36
22
 
4
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До АнонименДа те питам нещо - пази Боже ако вземете властта ще има ли пак народен съд за такива НАТО-вци като мене както след 1944 г . когато по заповед на доведените си руски братя избихте родните си български братя ?! Когато дойде демокрацията и когато ние взехме властта не ви избихме и нямаше да ви избием дори и да ни беше заповядано от САЩ !
35
7
 
0
 
! Отговори
32 преди 5 години
Ето сега гледам една табличка създадена от руснаци и показваща - ,, результаты действий советских истребительных полков на Кубани за март июль 1943 года выглядят следующим образом: От 24 изтребителни полка участвали в сраженията, първите 3 места заемат познайте кои? - Точно така - 16 гиап - 151 свалени, 45 иап - 125 и 298 иап - 151, въоръжени с американски Р 39! Останалите са 1 ап с английски самолети и 20 с всякакви съветски таралясници! И сега са същите! Аварии всеки ден!
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от Германия 31Опазил ни господ та да има мир. Защото ако стане патакламата ще разбереш кой с кого е и какво ще става. Това е достатъчно. Сегашната обстановка е измамна.
33
13
 
4
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До АнонименИнтересно ми е защо живееш на територията на врага ?! Отивай при братята си в Русия !Аз си живея на моята територия , територията на НАТО !
32
2
 
7
 
! Отговори
V преди 5 години
Руснаците тука се правят на ощипани .В черноморския регион са много тежко въоръжени ;) Затова и бъзикат нато по южния фланг . Реално русия е с два флота след като взе и украинския.От другата страна само турците взеха да разработват ракета за флота си.Русия превъзхожда тотално всички други страни взети заедно и затова прави това учение по южния фланг.Но в крайна сметка това е война на изтощението и Русия има по големи шансове .Според мен който сложи край на кетапостроенето ще получи превъзходство