Сирийската опозиция се събуди: Няма да има мир с Асад!

Ръководителят на Сирийски комитет за преговори е в Москва
26 окт 2018 21:00,
49
Сирийската опозиция се събуди: Няма да има мир с Асад!
Снимка: Reuters

Главният преговарящ на сирийската опозиция Насър ал Харири заяви днес, че оттеглянето от власт на президента Башар ал Асад е предварително условие за възстановяването на мира в Сирия, предадоха ТАСС и ДПА.

Още по темата

"Не е възможно човекът, който разруши Сирия и е отговорен за смъртта на хиляди сирийци, да остане", каза Харири в Москва преди среща с руския външен министър Сергей Лавров.

По думите му сирийската опозиция подкрепя резолюция 2254 на Съвета за сигурност към ООН, но не е съгласна "този човек да бъде възнаграден и да продължава да се изтъква като законен представител на сирийския народ".

Ръководителят на т.нар. Сирийски комитет за преговори изрази убеденост, че Русия може да съдейства за диалог, който да постигне политическо решение.

Според Харири следващият кръг от междусирийските преговори трябва да се състои едва след създаването на комисията за изработване на новата конституция на Сирия.

На пресконференцията Насър ал Харири изрази надежда, че срещата му с Лавров ще бъде плодотворна и ще стане повратна точка за излизането от кризата.

Утре в Истанбул ще се състои посветена на Сирия среща на върха между Турция, Русия, Франция и Германия, на която ще се обсъжда създаването на конституционна комисия и ще бъде съгласувана пътна карта за политическо уреждане на кризата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
31
 
! Отговори
Няма страшно преди 5 години
Асад ще прати на преговорите "Буратино" (ТОС-1), след което краварските мъпети ще си почупят крачетата да преговарят - изпитана тактика!
17
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нагазиха саудитите с Кашоги и в Сирия главорезите веднага се събудиха. Съвпадение? Хммм...
16
2
 
35
 
! Отговори
Питър преди 5 години
До привет от ГерманияКривет от БългарияИ кво като си от германия бе, ***? ХОди по немските форуми да им обясняваш, че знаеш български и че не обичаш руснаци бе, ***. Защо въобще влизат в български форуми от "чужбина" бе, неуспешни експерименти на ***??
15
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияОли и да се напъваш не можеш да убедиш нормалните хора да вярват на твоите болни твърдения.Олигофр ходи и се прегледай, Асад е законния президент помолил Русия за помощ. Олигофре откакто Руснаците влязоха в Сирия рязането на глави и други екзекуции спряха за разлика когато американците бяха там. Олигофре.....н от Германия ти можеш да правиш на Руснаците само това както прави вятъра.
14
2
 
23
 
! Отговори
приветчо от Германия преди 5 години
глупостите ти не фащат декиш. Анадъмо?Айде стига с глупостите.
13
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това Насърче, явно не е наясно, че никой не го брои за слива. Или е договорил нещо през Ердоган или при хилядите девственици. На сирийската конференция, опозицията от Идлиб, не влезна, щото щяха да я изядат самите сирийци.Вече е късно за ултиматуми. Който не ще мира, получава секира.
12
53
 
4
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Диктатора Асад даде прекалено много пари на руснаците , но не можаха да се справят с някакви си леко въоръжени сирийски съпротивителни отряди ! Колко години руснаците не можаха да ликвидират сирийската опозиция ! Всичко това се срути на главите на обикновените сирийци и всичко заради мръсните цели на Русия да задържат диктатора на власт понеже така русия има икономическа изгода !
11
3
 
46
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Тези май са проспали последните две години и са пропуснали, че техните американски приятелчета избягаха с подвита опашка от бате Вова.
10
45
 
5
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Този диктатор даде много пари на руснаците за да го задържат на власт и колкото повече се задържа на власт толкова по-големи бяха щетите за Сирия и за сирийския народ !
9
1
 
24
 
! Отговори
месара преди 5 години
Трамп е пратил някой милион на терористите по easypay
8
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно е имало финансова инжекция от към Турция или Саудитска Арабия! Тази малката прибчнцеса доста бой ще яде скоро!
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Що ще " главният преговарящ" в Москва? С терористи не се преговаря!
6
52
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НЯМА ДА ИМА МИР С РУСИЯ!!!АСАД УМРЯ В МИГА В КОЙТО ПРЕДАДЕ ТЕРИТОРИЯТА НА СИРИЯ НА РУСИЯ!
5
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Асад е законен президент на Сирия..............голям мъж и голям патриот е Асад!!!Опозицията на Асад са главорези, бандити и убийци.............те ще бъдат унищожени от армията на Асад!!!Слава на великия сирийски народ, президента Асад и Русия!!!
4
2
 
44
 
! Отговори
антисоросоид преди 5 години
Асад, бой до последния демократичен со ро со и де н опозиционен терорист на Сирийска територия
3
1
 
32
 
! Отговори
степан преди 5 години
На чичо САМ му свършиха Асата в ръкава
2
34
 
1
 
! Отговори
V преди 5 години
Асад е като боко тиквата .Всички виждат че трябва да се маха ,ама никой не дава алтернатива ,а само костюмари с амбиции да консумират власт.Няма идеи ,няма реформи .Поне не такива с нормална ценностна система част от която е че всички трябва да се пенсионират при еднакви години и условия.че властта трябва да е в народа и той да взема решенията в съда а не някой някъде да освободи Цвъклю . И тоя някой да е анонимен и на държавна хранилка доживотно ;)
1
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой иска от тях мир? Ще ги бият бой и после ще има безусловна капитулация. Стига са си играли на криеница, тези не свършиха нищо срещу ИД и не са никои. Време е да се строи държавата от разрушенията на всякакви варвари.