Марш на Червения площад в чест на парада от 1941 г.

Някои части тогава заминават на фронта направо от площада
Обновена: 7 ное 2018 13:55 | 7 ное 2018 12:15, Елка Василева
199

Снимка: Reuters

На Червения площад в Москва се състоя тържествен марш в чест на годишнината от парада на 7 ноември 1941 г.

Проведеният преди 77 години парад е бил подготвен в обстановка на пълна секретност и е бил приравнен от властите към най-важните военни операции.

Този военен парад е първият в годините на Великата Отечествена война, както в Русия наричат Втората световна война.

Някои от военните подразделения са заминали на фронта направо от парада.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фронта е бил пред Москва, така че всички са отишли на фронта не само някои
65
1
 
3
 
! Отговори
до 71 преди 5 години
Ей заради такива болни мозъци скоро няма да се оправим.
64
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България съществува само благодарение на Русуия. Русия е двоен освободител.
63
2
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Преди две седмици във Вип Брадър имаше един купон, дето всички много го чакаха и накрая цяла нощ им пускаха една и съща песен. И с руснацитата така - толкова се радваха на поредното вставание с колен, а сега ще им втръсне. Сутрин, обед, вечер, делник-празник, само паради, паради... Катюша, Славянка, Вставай страна агрономная - до насесесиране.
62
4
 
10
 
! Отговори
121 преди 5 години
До Анонимен 30Ами Хитлер е искал българска войска на Източния фронт,но цар Борис му обяснил,че ако това стане, цялата армия барабар с духовата музика веднага ще отидат при руснаците!И Хитлер се отказал!Цар Борис си е знаел работата!
61
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До xlcrАмерикнците са великодушни и ще позволят на Русия да съществува иначе могат да ги смачкат, ако пожелаят.
60
2
 
4
 
! Отговори
До 70 преди 5 години
Доста силни опиати използвате ! Бихте ли ни светнали какви са ?
59
3
 
4
 
! Отговори
xlcr преди 5 години
До 64Ами, нека се пробват да ги превземат тогава.:)))
58
7
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До привет от Германия 67Умнико а не се ли усети че през България Минава 3 украински фронт - най-малко направил (в сравнение дори с 2 украински или дори резервния фронт) за победата? Всички историци са на мнение че в трети украински фронт са пращани най-голямата *** от червената армия - да си чул за гвардейско подразделение в този фронт?естествено поддръжката като храни и боеприпаси са били на съответното трагикомично ниво и гладните СССР диваци са оцелявали кой както знае и може ...
57
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Русия само добро видяхме, а от Запада само зло! Русия ни освободи, Русия ни беше кърмилница в продължение на 45г. От Германия видяхме само национални катастрофи, бедност и мизерия! От 10г. сме в ЕС, а пенсионерите просят по улиците и ровят в кофите за мухлясал остатък от коричка хляб.Затова винаги радостно посрещам всеки парад на победата над западния фашизъм! Слава на Владимир Владимирович, който върна достойнството на тази велика страна!Долу западните фашисти!
56
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Благодарение на неограничените си възможностти и изключителността си Америка е единствената суперсила на планетата и ще остане такава още десетилетия, ако не и столетия.
55
2
 
10
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 66Немците са дали 8 милиона убити като 5 милиона са военни и тук не са включени Евреи, *** и дори част от комунистите утрепани в концлагериСССР са дали 26 милиона жертви като 9,2 милиона от тях са военните(някои посочват двойно по-големи цифри)Великобритания - половин милион военниСАЩ на европейския театър на военните действия 220 хиляди загинали(общо за войната 500 хиляди)
54
2
 
6
 
! Отговори
имперския синдром преди 5 години
Ердоган драпа за Османската империя,когато "нашите деди си разиграваха коня на три континента!"Путин си възмечтава за"великия" Съветски съюз!Сега остава и германците да си намерят един нов Хитлер,и тогава глей ко стаа!
53
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия победи Германия и освободи Източна Европа от монархо-фашизма! Благодарение на Червената армия-освободителка, в периода 1945г. - 1990г. България стана високоразвита, индустриализирана страна, произвеждаща компютри и пратила човек в космоса.Слава другаре!
52
7
 
10
 
! Отговори
Х преди 5 години
Русия надмина Северна Корея. Вече са по-жалки!
51
10
 
11
 
! Отговори
мечтай си преди 5 години
До Анонимен 48Изобщо не са супер сила!Една недоразвита второстепенна държава,въоръжена до зъби,това е днешна Русия!Ако няма ядрено оръжие направо е загинала,американците ще ги превземат за една седмица!
50
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам, но това май е за психолози.
49
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Попитайте някой от възрастните хора в страната да ви разкажат спомените си за германските войници и за съвецките дрипави войничета.Германците са били винаги любезни питали са може ли, плащали са за всичко, винаги чисти, с ръчни часовници, възпитани, културни, добре изглеждащи.А съвецките *** са изнасилвали, убивали, крадяли, били са нечистоплътни, груби, дрипави, винаги мръсни, вонещи на гадно.
48
5
 
8
 
! Отговори
Гулагов преди 5 години
И днес ли ще ям парад с водка...а живота си тече...
47
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименСамо по време на войната получават над 450,000 студебейкъра и 50,000 вилиса!След края на войната американците прибират 100,000 камиона,и ги изхвърлят в океана!